Baz78 0 Napisano 21 Grudnia 2015 Witam. Mam prośbę o poradę samsung UE55JS8500 czy Sony KD65X8505C. Oczywiście Sony drożej o 1.5tys ale wolałbym większy. Będę oglądał tv 2.5-3m.Z waszych testów wynika że samsung będzie lepszy ale wielkość ma znaczenie. I jeszcze pytanie drugie czy te tv obsługa HDR na poziomie 800 cd/M i wyżej czy trzeba czekać na nowe generację . A może kupić trochę tańsze 55"uhd i tez będę zadowolony. Proszę o radę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gmeru 2 237 Napisano 21 Grudnia 2015 Hej, Też bym brał jak największy a ten Sony jest bardzo dobry. Na pokładzie android. Ogarniesz? ; ) Co do HDR to ani jeden ani drugi nie pokaże Ci HDRaaa. Tak wiem. Jest napisane, że dadzą radę ale to są ekrany nie full led więc co najwyżej może to być namiastka HDRu. Właściwie tylko Samsung JS9500 i oledy są ready na HDR. Trzeba poczekać na nowości 2016. Wtedy zobaczymy co w ogóle będzie z tym całym HDRem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Baz78 0 Napisano 21 Grudnia 2015 Dzięki za odp. Czyli HDR to narazie bajka ok. Używam na s6 to się fajnie sprawdza przy zdjęciach. Pomijając system sterowania bo "Andtka" znam dobrze. Chciałbym o pomoc w wyborze tv zależy mi na najlepszym obrazie i na gotowość uhd wolę kupić 55"uhd wyższej klasy niż słabe 65". Podaj proszę kilka modeli które będą równorzędne różnych marek. Z góry dzięki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gmeru 2 237 Napisano 24 Grudnia 2015 Sprawdziłbym Samsunga JU7000 (bez palety szerokiej), Panasonic CX700, Sony X8505 (nadal - ma szeroką paletę), JS8500 też ok on ma szeroką paletę podobnie jak CX700. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
slimak 38 Napisano 24 Grudnia 2015 Dzięki za odp. Czyli HDR to narazie bajka ok. Używam na s6 to się fajnie sprawdza przy zdjęciach. To o czym piszesz to HDR foto, czyli "odczyt" z matrycy aparatu HDR i zapis/wyświetlenie w SDR, to potrafi każdy TV z HDR. Schody zaczynają się przy odczycie HDR i potem wyświetleniu również w HDR. Do tego potrzeba Oled lub LCD z dużą ilością stref np.JS9500 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach