Skocz do zawartości
  • 0
mario87

brak połączenia Screen Share LG LF652

Pytanie

Kupiłem właśnie telewizor LG 50LF652 i próbowałem połączyć urządzenia przez Screen Share ale nic się nie dzieje. Komputer i telefon widzą TV bez problemu ale jak próbuję się połączyć to na TV jest tylko informacja że urządzenie o takiej i takiej nazwie próbuje się połączyć, jest możliwość tylko odrzucenia, a do zaakceptowania nigdzie nie ma widocznej opcji. Próbowałem TV połączyć przez Wi-FI i kabel. Zainstalowałem ręcznie Intel WiDi i nic nie pomogło, próbowałem też ręcznie włączyć Virtual adapter do WiFi ale nie pomogło. Zaktualizowałem też sterowniki na PC, TV ma najnowszy soft.

Smart Share działa za to bez problemu, wybieram plik, klikam prawym prześlij na urządzenie i działa, tak samo z telefonem.

Laptop z Windowsem 10 Pro

Telefon to SGS5

Ktoś wie jak można bezprzewodowo użyć TV jako monitora?

Edytowane przez mario87

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

7 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Z tego co wiem to, żeby WiDi działało to potrzebny jest specjalny adapter plus oczywiście procek, grafika i karta sieciowa Intela:

http://www.benchmark.pl/testy_i_recenzje/intel-widi.html

Cytat:

"Do laptopa wyposażonego w odpowiednie komponenty firmy Intel wystarczy dokupić adapter, połączyć z odbiornikiem, włączyć na laptopie aplikacje i gotowe. "

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0

Mam Lenovo Y50 i on powinien mieć wszystko wbudowane. A gdyby nawet nie to jest też problem z telefonem, S5 powinien bez problemu się połączyć.

Telewizor widzi jak komputer i telefon próbują się połączyć ale nic się nie dzieje i po pewnym czasie wyskakuje informacja o niepowodzeniu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0

Sorry za post pod postem ale tak może ktoś zauważy :)

Udało mi się połączyć telefon z telewizorem. Problem tkwił w sieci WiFi. Telewizor nie widział sieci 5Ghz na wyższych(powyżej 100) kanałach, po zmianie na kanał 36 lub 44 udało się połączyć z WiFi 5GHz i dzięki temu zadziałało Screen Share TV<>telefon. Przesyłanie materiałów również dzięki temu działa lepiej.

Niestety nie pomogło to w przypadku laptopa. Próbowałem z różnymi ustawieniami WiFi, włączyłem UPnP i jeszcze jakąś opcję która miała w nawie coś z przesyłaniem treści ale nie pomogło. Ustawiałem też w biosie i ustawieniu sterownika tak aby komputer korzystał tylko z karty graficznej intela (4600, sprawdziłem, ma obsługę WIDI), odinstalowałem i zaktualizowałem sterowniki, sprawdziłem też firewalla na ruterze i zaporę w Windowsie ale dalej nic.

Sprawdziłem też specyfikację procesora i7-4710HQ i też ma obsługę WIDI.

Może to wina Windowsa 10? W sieci ludzie piszą że przed aktualizacją do win10 mieli win 8.1 i wszystko działało a później już nie. Albo dalej trzeba coś pozmieniać w ustawieniach sieci. Może się ktoś komu działa screen sharing podzielić swoimi ustawieniami wifi na ruterze?

Mam też kolejne pytanie. Mam kablówkę i dekoder Neti, po pierwszym odpaleniu TV następuje konfiguracja. Można w niej na przykład ustawić obsługę dekodera pilotem od TV. Niestety Neti nie ma na liście dostawców (są inni, np. UPC, n+, polsat) więc przechodzę do wyszukania modelu dekodera, udało mi się odnaleźć Netgem ale dalej żadne z ustawień pilota nie zadziało. Moje pytanie brzmi, czy jest jakiś zamiennik Netgem/Netii w tych ustawieniach? Albo inny sposób sterowania dekoderem pilotem od TV?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0

Winny jest WIN 10 na 8.1 klonowanie ekranu działało bez żadnego problemu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0

Kolejny dużo poważniejszy problem.

Po niespełna 6 dniach telewizor ordynarnie się z[beeep]ał. Po prostu się nie włącza, po wciśnięciu przycisku zasilania dioda miga i gaśnie.

Lepiej oddać do sklepu(Saturn przez internet) czy do serwisu LG? Co będzie szybsze i lepsze? Nigdy nie musiałem się bawić z gwarancją czy reklamacją i nie wiem za bardzo jak to najlepiej rozwiązać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0

Lepiej oddać do sklepu(Saturn przez internet) czy do serwisu LG? Co będzie szybsze i lepsze?

Dzwonić na serwis i opisać dokładnie problem. Po tv przyjedzie kurier i zabierze do serwisu. Gdybyś chciał oddać do sklepu to procedura będzie trwała dłużej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0

W Saturnie kręcili trochę więc załatwiłem przez serwis. W poniedziałek zgłosiłem, w czwartek przyjechał serwisant i wymienił płytę główną (trzeba było czekać aż przyjdzie zamówiona). Od 5 dni znowu działa, ale wcześniej działał 6, więc za każdym razem zastanawiam się czy się włączy czy nie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi