Skocz do zawartości
roberto7856

Co Wam się najbardziej nie podoba w platformie n?

Rekomendowane odpowiedzi

bajbuza widzę, że nie do końca masz pojęcie o czym piszesz. Co niby N wykupiła na czas Euro 2008 ? Prawa do pokazywania dwóch niemieckich kanałów ? W dodatku HD ? Cholera to coś mi przeszło koło nosa chyba bo ja o niczym takim nie wiem.
Wiem tylko o tym , że N dołączyła ( czy też przesunęła ) do swojej listy kanały ARD / ZDF , które są państwowymi kanałami niemieckimi ( tak jak u nas TVP ) , które to kanały pokazywały mistrzostwa europy Euro 2008. Każdy , powtarzam KAŻDY mógł te kanały oglądać ponieważ są to kanały niekodowane nadające z Astry oraz Hot Birda. Tylko N zrobiła wokół tego taki szum medialny ale powiem CI w tajemnicy , że abonenci polsatu i C+ również mogli Euro 2008 oglądać .. na tych samych kanałach :) Do tego kolejna uwaga - to nie są kanały nadające w HD tylko w dobrym SD 16/9 z dźwiękiem DD. Nie ma to nic wspólnego z HD co czasami zresztą było widać.
Co do innej części twojej wypowiedzi o tym siedzeniu przed tv to źle to rozumiesz i interpretujesz.
Właśnie chodzi o to żeby nie siedzieć non stop przed tv i wyłapywać co lepsze pozycje w programie tylko o to żeby w wolnej chwili te pozycje były dostępne na kliknięcie pilotem. Ja mam wolne w weekend. I jeśli chodzi o tą część tygodnia to N nie ma dla mnie za dużo do zaoferowania. Sport w HD w weekend ? Podaj mi jakieś ciekawe pozycje na Nsport w weekend. Tylko tak żebym się mógł wyspać ;) NIe jakieś transmisje nocne z NHL tylko np. o 16:00 w sobotę. Tutaj akurat C+ bije ofertą weekendową na głowę N. Jeśli chodzi o filmy to teraz w N podbił lekko ofertę HBO HD bo bez niego .... hmmmm. Wolę nie wspominać. Mam Filmbox HD i dziękuję - właśnie dzwoniłem do Nbok żeby mi wyłączyli bo szkoda pieniądzy na wieczne powtórki bez napisów i oryginalnego dźwięku. Także jak widzisz ... punkt widzenia zależy od punktu siedzenia ... Dla mnie w N ( mam białego nBoxa ) oferta jest zbyt ... nazwijmy to nijaka. Misz-masz ... wszystko a właściwie nic. Bo chociażby wspominany pakiet hity filmowe... Jakie tam są hity poza rodzynkami na MGM ? W dodatku filmowe ? Chyba serialowe bardziej. Jeśli chodzi o jakość - tutaj N juz na pewno nie może twierdzić ,że jest wyżej od C+ - niestety zapchane transpondery robią swoje a i też źródło musi nie byc najlepsze - jak mam oglądać jakąś ligę argentynską czy brazylijską na Sportklub to mnie na wymioty zbiera. Nie wspomnę o TVP Sport. Gdzie więc ta zarąbista jakość ? Jedynie technologicznie N jest dalej od pozostałych ( recorder ) ale też do końca nie potrafi tego wykorzystać ( chociażby blokowanie wielu funkcji w menu nboxów ). Nie widzę więc powodów by się tak bardzo zachwycać N bo w sumie to nie ma czym niestety. W tym momencie u mnie nbox stoi i jest wyłączony. Węży i chopperów na Discovery HD się naoglądałem , nie ma LM na nsport więc za bardzo nie ma co oglądać ... Wolę C+ Film HD , C+Sport HD - tam przez weekend więcej obejrzę niż w N przez tydzień. Ale może to zalezy od moich preferencji ? Nie wiem ale widzę po sobie , że jeśli nie ma jakiegoś ciekawego wydarzenia to właściwie N nie oglądam...

Edytowane przez daniel76

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
mi przeszkadza to ze po skonczonej umowie musze oddac dekoder a nie zostaje mi na wlasnosc...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
mi przeszkadza to ze po skonczonej umowie musze oddac dekoder a nie zostaje mi na wlasnosc...

to nie rozwiązuj umowy ;) lepszego dekodera nigdzie nie znajdziesz...!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
to nie rozwiązuj umowy :) lepszego dekodera nigdzie nie znajdziesz...!

hehe od tamtego czasu to nie wiadomo czy ta osoba zrezygnowala czy pozostała, rany to jak opuzniony zapłon;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi sie nie podoba to w N że wiecznie coś nie działa, nawet jak dziś chciałem oddać dekoder, to nie działał system :)

PS: Nie wiem czy wiecie, od dziś (1.07) jak się wam popsuje dekoder to nie można pójść z nim po prostu do pierwszego lepszego punktu N i go wymienić, trzeba lecieć do Autoryzowanego Punktu Sprzedaży (którego nie ma w każdym mieście, np u mnie) i tam najpierw zdiagnozują usterkę a dopiero później wymienią. Nie da się już wymienić tunera w takich punktach jak Germanos, RTV Mix AGD, Avans i innych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przede wszystkim wielki minus za ściemę w temacie usługi Multiroom. Jak wchodziła "N"-ka to było o tym głośno, że wejdzie w niedługim czasie. Mineło kilka lat i nic. WIELKIE OSZUSTWO. wiele ludzi brało "N' pod tym kątem. Oszukaliście nasz Panowie i Panie z "N".

Drugie: dlaczego nik na to nie wpadł żeby umożliwić wykupienie z danego pakietu konkretnego kanału (1,2, np.) Przykładowo pakiet sport, a w nim TVN Turbo. Na jakich zasadach i kto ustalał pakiety tego nie wie nikt. Jako że nie jestem fanem sportu, to nie chcę tego pakietu. Ale ktoś w nim umieścił TVN Turbo, który chętnie bym oglądał. Ale z tego tytułu nie będę im płacił. Moja propozycja - jeżeli koszt danego pakietu to 16,00 zł to dzieląc przez liczbę kanałów w pakiecie umożliwić wykupienie pojedyńczego kanału z pakietu za cenę nazwijmy ją tu roboczo jednostkowa (np. 2,50 - 3,00 zł). Oczywiście zachiowując zasadę posiadania wykupionych min. 2 pakietów. Sądzę że dużo ludzi by skorzystało z takiej możliwości. A nie sądzę żeby z technicznego punktu widzenia był to problem. Przecież powinno być tak że płacę za to co chcę oglądać a nie to co mi dają, nieprawdaż ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

TVN Turbo na upartego można podciągnąć pod sport, ale kanał dokumentalny DaVinci w pakiecie dzieci, albo Discovery ID w pakiecie Style moda i muzyka to przeginanie na maxa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam, jestem posiadaczem Nki od niedawna i najwiekszym minusem jest ze nie moge sie oderwac od telewizora:P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jackobs, co ty palisz??? Stary takie posty przyjmą sie tylko na forum n, tam są tacy jak olo i jemu podobni n masturbanci.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jackobs- podobnie jak tomhd, uważam że Twoja obecność na tym forum, mile widziana zresztą, została dziś bardzo mocno zaakcentowana. Z uwago na to, że większość z nas to "starzy wyjadacze", jeżeli chodzi o platformę eN, więc raczej Twoje posty nie przyniosą pożądanego rezultatu.

PS. Mógłbyś wyjawić jakie to filmy w "jakości HD" zgrywasz na ten swój wypasiony dekoder o zawrotnej pojemności dysku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam telewizjeN od samego początku jej powstania Generalnie bardzo mi sie podoba ale jest pewne ale. Zaczęło juz mnie nudzić wyswietlanie wkólko ciagle tych samych filmów. Zbyt mala ilośc filmów w HD .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie wkurza bardzo mało sportu. Z elitarnych rozgrywek jest tylko i wyłącznie Liga Mistrzów (i chyba dlatego nadal jestem w N), ale zastanawia mnie fakt dlaczego eliminacje do LM są w Polsacie ... Brakuje jednej ligi: angielskiej, hiszpańskiej, włoskiej, ewentualnie niemieckiej.

Jeśli ktoś nie lubi piłki nożnej to w N nie znajdzie kompletnie nic.

Wiem że pakiet sportowy to nie wszystko, ale mimo to oferta mierna :(

Na dzień dzisiejszy jest mało kanałów HD - to już powinien pomału być standard (plusem jest to że dodatkowo nie trzeba za nie płacić jak w C+ lub w Polsacie).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a mnie wkurza słaba jakość oprogramowania, tzn błedy softu i pady sprzętu. Wymieniłem już ze 3 dekodery, bo padły.

Natomiast soft mnie doprowadza do białej gorączki, zdarza mu się, że po jakimś czasie bez restartu na przyciski reaguje z 10s opóźnieniem, albo nie wyświetla EPG na niektórych kanałach, albo ciągle łączy się z netem i blokuje przeglądanie kanałów. Raz w tygodniu muszę robić restart. Rozumiem, że na początku istnienia platformy takie rzeczy mogą się zdarzać, ale teraz soft powinien być stabilny! Wstyd.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

helcik masz pecha :(

Mój pierwszy "biały" dekoder chodził 2.5 roku bez problemu. Oddałem go.

Teraz od 2 miesięcy mam Recordera (bez turbo) i na razie chodzi dobrze.

Nic nie pada ani się nie wiesza.

Jedyne problemy miałem:

1) "biały" klatkował BabyTV ... okazało się że konwerter mi tak dziwnie padł. Wymieniłem i jest dobrze.

2) Recorder zgubił mi prawa do kanałów ... dzwonek do BOK'u, ponowne wysłanie praw, wtyczka z kontaktu Recordera i po 30 minutach było ok.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, radzę koledze helcik sprawdzić instalacje antenową (kable ,konwertery , może nie są sprawne i robią nieoczekiwane kłopoty), jeśli to nie pomoże wymieniać odbiarniki tyle ,aż uzyskacz zadowalający Cie efekt (sprzet jest nie Twój tylko ITI), jeszcze raz mówie wymieniać. Tak jak wspomniał kolega Fantom masz chyba pecha???ja aktualnie mam osobiście 2 turborecordery, a dawniej miałem "biały" , następnie zwykły recorder i żadnych problemów...i nigdy jak narazie nie wymieniałem sprzętu, tak że proponuje jeszcze raz spojrzeć ogólnie na problem i powoli go rozwiązać.Powodzenia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no chyba pozostaje faktycznie pech, jedna wymiana była z powodu wadliwego pilota, druga - dekoder nie zdołał pobierać oprogramowania i przestał się bootować.

w międzyczasie wymiana rec na turbo rec.

co może być nie tak z anteną, jeśli aktualnie pokazuje mi takie parametry:

siła: 75%

jakość: 100% BER 0.0E0

siła: 83%

jakość: 100% BER 0.0E0

instalacja od 3 lat (początku) nie była ruszana i przy żadnej pogodzie nie ma najmniejszych zakłóceń. stabilna jak skała.

z resztą restart dekodera rozwiązuje większość problemów, po prostu nie może za długo działać bez restartu, może trochę przesadziłem z częstotliwością - raz w miesiącu to na pewno, a nieraz się zdarzy 2x w tygodniu, nie ma recepty na niego ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mnie wkurza to że po zakończeniu się "promocji" nie ma co oglądac :( no i że nie ma Polsatu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziwne bo promocje są takie, że przez cały okres trwania umowy masz to samo za cenę, która przez całą umowę się nie zmienia. Po zakończeniu umowy bierzesz nową...

Więc masz to co wybrałeś na start. I to zawsze był duży plus nki. Więc co ty masz za promocję? :)

Polsat jest z DVBT z EPG, PVR itd ; p a to, że jeszcze nie wszędzie to inna bajka :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Każdy wybierając cyfrówke czyms sie sugeruje. Kilka lat temu wybrałem n-ke ze wzgledu na HD. Dzis sa inne juz czasy i n-ka niczym nie przyciaga. Niestety ale jesli nie interesuje cie VOD filmu w n-ce nie uswiadczysz a i sport to tylko LM. C + jest droższe, w zaleznosci od promocji ale obejrzysz i dobry film i sportu od groma. Np. dzis Druzynowy Puchar Swiata na zuzlu o ile pogoda pozwoli:). N-ka jest słabiutka jesli chodzi o kanały z n na poczatku, nfilm-MASAKRA nie mam pojecia jaki jest target tego kanału, no poza euro-pride:). Wniosek, c+ własny tuner, np. tania ariva i juz:), pozdr,

P.S Weze i krokodyle nudzą sie szybciutko, podobnie jak łowcy krabów...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
nfilm-MASAKRA nie mam pojecia jaki jest target tego kanału

Target = sklerotycy!

Dla takiego kazdy film na nFilmHD 1/2 to premiera! Nawet jezeli powtorka goni powtorke tak jak to jest teraz! :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sorry ale nie mogłem sie powstrzymac, jesien w n film to:

za forum n:

Pamiętniki Wampirów

Siostra Jackie {długo oczekiwany drugi sezon}

Qeer as Folk 2 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! LOL

Jeżeli chodzi o filmy to wiadomo o:

Dom Zły {jesienią 2010} WOW jest premiera

Top Gun {we wrześniu} !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! mega LOL

a także musical Grease { wkrótce w NFILMHD} !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! LOL do potegi n:)

P.S Czy ktos swiadom swoich czynów i niesrający $$$ zapłaci za to "premium" cudo 20 PLN???

Pozdr, bo to mi sie nie podoba w n, m.in to

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Temat o narzekaniu, ale...pozwolę sobie zauważyć jedną, moim zdaniem bardzo korzystną zmianę. Otóż, Panie i Panowie, po 10 edycjach Tańca z Gwiazdami, ten super hiper hicior odchodzi do historii.

Dzięki ci TVN. Mam jedynie ogromną nadzieję, że w miejsce tej żenującej "produkcji telewizyjnej" nie wymyślicie czegoś równie smutnego.

Każda niedziela o godz. 20 to strategiczny czas antenowy, zwłaszcza dla nadawców komercyjnych. Wierzę, a raczej muszę wierzyć, że dotychczas mieliście rekordową oglądalność. Może teraz, dla odmiany dajcie jakąś "niszową" audycję? :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Od dziś nowa promocja. Warunki gorsze niż dotychczas. Najbardziej zaskoczyło mnie, że w żadnej z trzech pakietach promocyjnych nie ma już podstawowego dekodera z nagrywarką. W promocji z najniższym abonamentem (54 zł) jest tylko możliwość zakupu podstawowego białego dekodera. A dekoder z nagrywarką ale już tylko i wyłącznie w wersji turbo jest tylko dostępny w dwóch droższych pakietach (78 zł i 99 zł). Szkoda, bo za umiarkowane pieniądze, jak dotąd, nie da się już korzystać z nagrywarki. Nagrywanie tu już teraz dość powszechna przecież funkcjonalność, a tu nagle n-ka, każe sobie za nią płacić minimum 78 zł/m-c. Eh...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Faktycznie do doopy te promocje. Dają ludziom turborecorder z softem, który nie działa do dzisiaj jak trzeba :lol:

Naprawdę się cieszę, że wynegocjowałem 48 zł za wszystkie pakiety na 13 miesięcy.

Teraz bym na bank nie kupił N, tylko Cyfrę a dekoder we własnym zakresie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tony 27

łap premiery i filmy starsze na wrzesien

Transofrmers: Zemsta Upadłych (2009)

Baby love (2008)

Przeżyć z Wilkami (2007)

Stary, kocham cię (2009)

Wyobraź sobie (2009)

Piątek 13-tego (2009)

Rin Tin Tin (2007)

Into the Blue 2 (2009)