Skocz do zawartości
roberto7856

Co Wam się najbardziej nie podoba w platformie n?

Rekomendowane odpowiedzi

Wiesz gmeru. Prawdopodobnie antena w tym sklepie była kiepsko ustawiona. Ale bardziej prawdopodobne jest to, że twóca tego postu o " Discovery VHS" po prostu kłamał. No bo co.Kto go sprawdzi? ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Odnośnie materiału prezentowanego na telewizorach, to ostatnio trochę się poprawia, nawet w sklepach dla idiotów. Np MM w Galeri Dominikańskiej we Wrocławiu jest trochę telewizorów podłączonych componentem a nawet prezentujących materiał HD. Można zobaczyć obok siebie LCD i Plasmę, chociaż kalibracji to już raczej nie robili, na jednym kolory za bardzo podbite, na innym mdłe. Jednak miło jest popatrzyć na obraz nie puszczany po SCART, oby stało się to normą, a nie wyjątkiem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
"n" to pewnie od telewizji dla "niekumatych" od początku brak dźwięku przez HDMI, brak obsługi obrotnicy, i te hity filmowe które teraz wszystkim dają za free w sumie n-boxa włączam raz na dwa tygodnie gdy leci LM gdyby nie pozostałe dwie platformy mógłby spokojnie sprzedać telewizor wydaje mi się, że przez "n-kę" pozostali idą w dół. N-boxa który ma wypasioną elektronikę sprowadzono do zwykłego badziewia z targowiska.
pozdro dla fanówHD

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
@Arsenal
>Wiesz gmeru. Prawdopodobnie antena w tym sklepie była kiepsko ustawiona. Ale bardziej prawdopodobne jest to, że twóca tego postu o " Discovery VHS" po prostu kłamał. No bo co.Kto go sprawdzi?

Kpisz czy o drogę pytasz. Takie głupoty to możesz sobie wypisywać na forum N gdzie dzieciaki bez wiedzy mogą nabierać sie o twoje posty. Czytałem Twoje głupoty o sposobie i jakości przekazu radia z N i ręce mi opadły.

N jęli nie wprowadzi natychmiast kilkunastu nowych kanałów pójdzie na dno. Owszem maja bardzo dobry dekoder ale oprogramowanie jest bardzo kiepski, brak dostępu do samodzielnego wyszukiwania kanałów, zapowiadana i nie spełniona na pierwszej konferencji opcja o wprowadzaniu wielu kanałów w szybkim czasie, vod na poziomie c+ z 2006 roku. To wszystko czyni ta platformę jednorazową. Uważałem PC za kiepska platformę ale będąc obecnie abonamentem N chyba zmienię zdanie.Niech tylko PC wprowadzi HD i Vod Edytowane przez raffde

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Cóż to za głupoty wypisywałem bo nie moge sobie przypomnieć?
Niemożliwym jest by wsklepie gdzie przewijają się setki klientów dziennie nikt nie miał czasu dokładnie ustawić, rozdzielić i poprowadzić na półki instalacji antenowej? Może nie mają czasu i ochoty na takie zajęcie? Może mają gdzieś, że są załocenia na dekoderach? Niemożliwe?

Wiesz co mnie wnerwia w N? VOD. Jest marnie i nie widac na horyzoncie poprawy.

Niech tylko PC wprowadzi to HD. Próby już widziałem. Zachwytu nie było no ale zobaczymy.

P.S. Bądź w końcu [color="#ff0000"]ABONENTEM[/color] a nie [color="#ff0000"]ABONAMENTEM[/color]. Nie pisz głupio.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
[quote name='raffde' post='45309' date='20.04.2007, 10:18 ']@Arsenal
>Wiesz gmeru. Prawdopodobnie antena w tym sklepie była kiepsko ustawiona. Ale bardziej prawdopodobne jest to, że twóca tego postu o " Discovery VHS" po prostu kłamał. No bo co.Kto go sprawdzi?

Kpisz czy o drogę pytasz. Takie głupoty to możesz sobie wypisywać na forum N gdzie dzieciaki bez wiedzy mogą nabierać sie o twoje posty. Czytałem Twoje głupoty o sposobie i jakości przekazu radia z N i ręce mi opadły.
N jęli nie wprowadzi natychmiast kilkunastu nowych kanałów pójdzie na dno. Owszem maja bardzo dobry dekoder ale oprogramowanie jest bardzo kiepski, brak dostępu do samodzielnego wyszukiwania kanałów, zapowiadana i nie spełniona na pierwszej konferencji opcja o wprowadzaniu wielu kanałów w szybkim czasie, vod na poziomie c+ z 2006 roku. To wszystko czyni ta platformę jednorazową. Uważałem PC za kiepska platformę ale będąc obecnie abonamentem N chyba zmienię zdanie.Niech tylko PC wprowadzi HD i Vod[/quote]

Jezu, ręce opadają....
Jeżeli twoim zdaniem "...oprogramowanie jest bardzo kiepski...", to ty chyba Mediasata w życiu na oczy nie widziałeś (przez 9 lat byłem abonentem C+, po odpaleniu n-rekordera poczułem się jakby mnie rzuciło 20 lat do przodu!)
Kiepska jakość DiscoveryHD? No nie wiem, u mnie jest super (47"FullHD). Może trzeba by sie wziąć za regulacje....

Jasne, że nie wszysto jest super:
- kuleje ostatnio jakość MGM HD (zbyt częto ostatnio to raczej MGM 16:9 a nie HD, ale fakt faktem, że nawet to przypuszczalne SD na MGM w 16:9 wygląda o niebo lepiej niż cokolwiek na jakimkolwiek innym polskim kanale);
- problemy z HDMI: czasami jest super, a czasami obraz się kiepści (widać to bardzo dobrze na grafice ekranowej: nierówne linie i napisy).
- no i podstawowa bolączka: VOD - repertuar jeszcze jak cię mogę, ale ta jakość....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
[b]verde[/b]
No właśnie, z mediasatem jest podobnie jak z nboxem, spore możliwości mocno ograniczone przez nadawcę.
Tyle, że o ile w przypadku mediasata udało się z niego wycisnąć rzeczy, o których nikt nawet nie marzył, o tyle w przypadku nboxa będzie z tym raczej kiepsko.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
[quote name='upan[beeep]' post='45341' date='20.04.2007, 15:44 '][b]verde[/b]
No właśnie, z mediasatem jest podobnie jak z nboxem, spore możliwości mocno ograniczone przez nadawcę.
Tyle, że o ile w przypadku mediasata udało się z niego wycisnąć rzeczy, o których nikt nawet nie marzył, o tyle w przypadku nboxa będzie z tym raczej kiepsko.[/quote]

A jakie to rzeczy udało sie z niego wycisnąć? Może mnie cos ominęło...?

W mediasecie na wszystko trzeba było czekać. Info - czekamy; EPG - czekamy: kanały interaktywne - ooo... teraz to dopiero czekamy. W n-rekorderze wszystko po prosu jest (info, EPG) za naciśnięciem przycisku i w o wiele lepszej jakości.
Jasne, że są błędy i rzeczy, które po prostu można by zrobić lepiej. Ale w porównaniu z mediasatem to zupełnie inna epoka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Verde. Wybierz w google "Open Firmware Mediasat" i zobaczysz co mozna zrobic z Mediasatem. Oczywiście nielegalnie. Boże jakie mozliwości są w nBoxach. To mógłby być polski Dbox2. Może kiedyś...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
[quote name='arsenal' post='45344' date='20.04.2007, 16:01 ']Verde. Wybierz w google "Open Firmware Mediasat" i zobaczysz co mozna zrobic z Mediasatem. Oczywiście nielegalnie. Boże jakie mozliwości są w nBoxach. To mógłby być polski Dbox2. Może kiedyś...[/quote]

Nieee, no to zupełnie nie o tym mówimy. Chodzi o to, co daje nam C+, a co n. I tylko tyle, bo przecież krytyka dotyczła n, a nie "alternatywnych dostawców".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Zgadzam się. Ale często wytyka się N, że mnóstwo funkcji jest poblokowane nie wspominając nic o C+. Z częścią zarzutów się zgadzam ( brak timera?- dla nie mały skandal) ale w C+ też przyzwyczaiłem się do ustalonej listy kanałów na przykład. Nie oznacza to, ze N nie powinno dokładać opcji dla zaawansowanych użytkowników. Najlepiej mieć wybór. Polsat przykładowo nie narzuca nam kolejności kanałow oprócz osobnej listy "Cyfrowy Polsat" i tak od początku powinno być w N.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
[quote name='verde' post='45343' date='20.04.2007, 16:54 ']Info - czekamy; EPG - czekamy: kanały interaktywne - ooo... teraz to dopiero czekamy.[/quote]

Hm, napisałeś to w taki sposób, że nie wiem, czy te funkcję nie działają obecnie? Jak kupiłem c+ 8 lat temu to wszystko wówczas działało. Fakt, dawno nie używałem oryginalnego softu więc może coś się zmieniło.
Masz oczywiście rację, że wiele rzeczy w c+ było wprowadzanych bardzo powoli np. obsługa DiSEqC, a wiele funkcji nadal jest nie wykorzystanych (modem, drugi slot na karty).
C+, podobnie jak i n, niestety baaaardzo ogranicza funkcjonalność swoich tunerów. I szczerze mówiąc nie wiem jaki to ma sens, poza pewnym ułatwieniem sobie życia. Tyle, że n startowała w zupełnie innej rzeczywistości rynkowej, i moim zdaniem bez sensu jest powielać błędy poprzedników sprzed kilku lat.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[quote name='emigrant' post='45176' date='18.04.2007, 18:21 ']... Widzialem z nki ten Discovery HD na bravi 52" full hd (component), obraz chyba gorszy niz z VHS'a, gosc jak plynal lodka i machal wioslami to te wiosla ledwo bylo wiadac jak byly w ruchu taka pixeloza :) ...[/quote]
A to po componencie da radę przenieść HD? Do tej pory myślałem, że tylko HDMI ma takie możliwości.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
[quote name='artek' post='43017' date='26.03.2007, 20:02 '][list]
[*]W/g lekarza moje objawy muszą być związane z mutowaniem się choroby, która objawia się wściekłością po kolejnym [color="#ff0000"]nagraniu filmu, urwanego kilka minut przed końcem[/color].
[/list]MORFINY albo przynajmniej VALERIANY
Pozdrowionka[/quote]

Przciez możesz sobie ustawić, żeby tuner nagrywał dłużej po zakończeniu audycji. Standardowo jest 5 minut, więc zmień na 10 i po kłopocie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a trzeba było zostać przy cyfrze :) i jakość teraz b. dobra i ilość nowych filmów w HD zadawalająca/ sporo lepsza nież VOD w N/ no i mają miejsce na tr. co zapowiada wprowadzenie nowych kanałów. Tak, tak N powoli spuszcza z tonu :) ciekawe kto ucieknie ostatni.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[quote name='pawcho' post='98068' date='21.04.2008, 17:10 ']a trzeba było zostać przy cyfrze :huh: i jakość teraz b. dobra i ilość nowych filmów w HD zadawalająca/ sporo lepsza nież VOD w N/ no i mają miejsce na tr. co zapowiada wprowadzenie nowych kanałów. Tak, tak N powoli spuszcza z tonu :blink: ciekawe kto ucieknie ostatni.[/quote]

rozumim, że kolega ma obie platformy i stąd takie sądy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[quote name='pawcho' post='98068' date='21.04.2008, 18:10 ']a trzeba było zostać przy cyfrze :huh: i jakość teraz b. dobra i ilość nowych filmów w HD zadawalająca/ sporo lepsza nież VOD w N/ no i mają miejsce na tr. co zapowiada wprowadzenie nowych kanałów. Tak, tak N powoli spuszcza z tonu :blink: ciekawe kto ucieknie ostatni.[/quote]

Ilość i jakość filmów lepsza niż w N? Chyba sobie żarty robisz... Rozumiem, że nie masz N, ale wejdź na ich stronę i zobacz jakie są pozycje w premierach VOD. A teraz przeczytaj co napisałeś... I przeproś forumowiczów za to, że piszesz nieprawdziwe informacje. Jeśli chodzi o dostęp do najnowszych filmów N nie ma sobie równych! To samo jeśli chodzi o ilość programów HD (o stosunku cena/jakość nawet nie wspomnę). C+ może być atrakcyjniejsza jedynie dla fanów piłki nożnej (chociaż N ma Lige Mistrzów...)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[quote name='psus' post='98127' date='21.04.2008, 23:05 ']rozumim, że kolega ma obie platformy i stąd takie sądy.[/quote]

ja mam obie platformy i sądzę tak samo. W N bez recordera jest tragedia. Jak nie możesz skorzystać z VOD Premiery to praktycznie nie ma co oglądać. Ale z drugiej strony przy recorderze i wszystkich obowiązkowych opcjach to juz poziom cenowy C+ albo nawet drożej.

Szczerze powiem , że w tym momencie w C+ non stop ogladam C+Film a do tego C+ Sport jak mam ochotę na piłkę ( a mam często ) oraz NGHD jak mam ochotę obejrzeć coś z przyrody ( polecam super - 1,5 godzinny film "okiem lamparta " - jest odlotowy ). Na tą chwilę tak obiektywnie patrząc to sam C+FILM HD ze swoimi pozycjami w HD oraz bardzo dobrym upskalem w 16:9 zaspokaja moje potrzeby na oglądanie filmów i mam wrażenie , ze zastepuję cały n'kowski pakiet hity filmowe . w którym hitów jest tyle co się pokaże raz na jakiś czas coś ciekawego na MGM. Reszta kanałów w rodzaju AXN i movies24 to by mogła dla mnie nie istnieć :angry:

Jedna rada dla tych co jeszcze nie wybrali a chcieliby N. Bierzcie tylko nrecordera - wtedy coś z VOD mozna pooglądać bo inaczej to kiszka totalna. Jedyna atrakcja w N to dla kogoś nowego Discovery HD ale po tygodniu się nudzi , na Nsport praktycznie poza LM nic ciekawego w tym momencie nie ma , a MGM to wiadomo - coś ze staroci się wybierze. Pomijam Filmbox HD bo jak wiemy - nawet włączając go za pół roku obejrzymy to samo co dzisiaj. HBO jak dla mnie nie trafia do mojego gustu z filmami - ale innym może się podobać.

Zaczynam żałować , że do C+ wziałem N. Nie wiem czy nie lepiej bym zrobił gdybym kupił polsat z tym ich tunerem HD. Ale cóż - za błędy się płaci :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

miałem obie platformy i z N swego czasu zrezygnowałem. A co do atrakcyjnośco oferty poczekajmy jeszcze trochę. Przecież przedstawiciele N oficjalnie powiedzieli,że nie planują w tym roku wprowadzania nowych kanałów/poza Eurosport HD i HBO HD/. Co do reszty nieźle wyłuszczył to Daniel 76 więc się nie będę powtarzał. Co nie znaczy, że cyfra jest super ale nie żałuję wyboru tak jak część innych nie widzi innej platformy poza N - ich prawo a przez to można się pospierać :angry: i jest ciekawiej na forach:rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
zgadzam się, że VOD to jakaś pomyłka. Naprawdę nie ma tam co oglądać. Chyba lepsze filmy mozna sobie nagrać z TVP1 przez tydzień.
Jedyna jego zaleta to, że filmy są 16:9. Mam seriale w nscreenie, ale co z tego, skoro i tak nie chcę ich oglądać od połowy(niedawnop kupiłem n i dlatego przegapiłem początki), albo od któregoś tam sezonu. Myślałem, że VOD to wolność i oglądanie filmów kiedy mam czas, ale okazało się, że nie. Cały czas sprawdzam który film niedługo zniknie i właśnie tego oglądam, bo nagrać nawet na VHS się go nie da (zabezpieczone). Za to kanały normalnie nagrane z tv mogę trzymać na dysku ile mi się chce, albo przekopiować przez RGB na płytkę i oglądnąc jak mi przyjdzioe ochota.

Szczerze mówiąc to jak się tak patrzę na te wszystkie kanały to żałość człowieka bierze. Nie chodzi mi o jakość, ale o to, że wszyscy mówią o przechodzeniu na HD, ale większosć wciąż nadaje w 4:3. Wolałbym, żeby kanały poprzechodziły na szeroki ekran, niż nawet kilka nowych kanałów HD. Tutaj wspaniałym przykładem jest Discovery. Prawie wszystko w 4:3 z wyjątkiem jednego kanału, który jest HD.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

BIURO OBSŁUGI KLIENTA !!! Może to wydać się śmieszne, ale zaobserwowałem na jednym z rachunków w nBOK, że nie wiadomo w jakich okolicznościach naliczyli sobie 1 grosz, gdzie po wykonaniu telefonu pewien Pan myślał, że jest czarodziejem, bo czarować chciał zacząć. Lecz teraz jeżeli każdemu abonentowi tak dokładają po jednym groszu miesięcznie, to się im trochę zbierze... Powiecie, oj :lol: czepia się jednego grosza, ale pokazuje to jaką dziwną strategię przyjmuje ta platforma :lol: . Kolejna sprawa - może to tylko do mnie przychodzą rachunki do zapłaty 2 dni przed terminem, który jest podany do zapłaty, czyli jeżeli mam płatność do dnia np. 26.06, to dostaję rachunek 24.06... Tłumaczą się tym, że to wina poczty :blink: , lecz jeżeli korzystam z innych usług poczty, to jakoś nie mam takich opóźnień, a tu masz Babo Placek - nasza " Poczta " zawzięła się na N-kę i ich korespondencję dostarcza z opóźnieniem...Czyżby podpadli nie tylko abonentom, ale i naszej poczcie? A tak na marginesie, jeżeli dzwonią do klienta i wciskają mu jakąś promocję i nie przedstawią w pełni, co się z tym wiąże, np. przedłużona umowa, większe koszta po jakimś tam czasie, czy dodatkowe koszta związane z rezygnacją z pakietu i to w jaki sposób przebiega ta cała farsa itp., to czy nie jest to celowe wprowadzenie w błąd klienta?Nie przedstawiając mu wszystkich wiadomości ,a tylko te ,które sami uważają za właściwe, łudząc się, że klient nie będzie wypytywał o szczegóły a jedynie kierując się zasadą "niewiedza = większa kasa dla nas", zamydlając w ten sposób ciekawymi gratisami oczy na pierwszy rzut oka jak się okazuje na samym początku...Co z osobami starszymi, które zgodzą się na taką promocję ,a po fakcie, czyli po końcu promocji dowiadują się, że ich koszta zwiększyły się dwukrotnie lub inne ciekawostki...Lecz sami drodzy forumowicze wiecie jak to jest z tą naszą N-ką ... Życzę wszystkim forumowiczom takiej platformy cyfrowej, dla której klient będzie na pierwszym miejscu i jego dobro, zadowolenie a nie tylko puste, nic nie znaczące słowa przysyłane wraz z rachunkami "jak to się z nami liczą i etc.,; takiej platformy, która zamiast "doić" będzie dawała coś więcej niż nerwy, niezadowolenie i chęć przejścia na inną platformę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

doić klienta to chcą wszystkie platformy - tylko niektóre czasami robią to w białych rękawiczkach,chociaż ostatnio cyfra mnie zaskoczyła dała zniżki na 6 miechów na multipakiet 50 procent bez żadnych kruczków :blink: ale może pijani byli.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[quote name='meridz' post='108356' date='29.06.2008, 15:39 ']BIURO OBSŁUGI KLIENTA !!! Może to wydać się śmieszne, ale zaobserwowałem na jednym z rachunków w nBOK, że nie wiadomo w jakich okolicznościach naliczyli sobie 1 grosz, gdzie po wykonaniu telefonu pewien Pan myślał, że jest czarodziejem, bo czarować chciał zacząć. Lecz teraz jeżeli każdemu abonentowi tak dokładają po jednym groszu miesięcznie, to się im trochę zbierze... Powiecie, oj ;) czepia się jednego grosza, ale pokazuje to jaką dziwną strategię przyjmuje ta platforma :) . Kolejna sprawa - może to tylko do mnie przychodzą rachunki do zapłaty 2 dni przed terminem, który jest podany do zapłaty, czyli jeżeli mam płatność do dnia np. 26.06, to dostaję rachunek 24.06...[/quote]

ale co z tego ? do mnie przychodzi wtedy kiedy przychodzi i oplacam czasem po terminie grubo jak zapomnę , a raz opłaciłem dwa razem bo zaponiałem i nic sie nie stalo..

a gdzie ten grosz widzisz ? bo ja jakos nie widze mam stałą opłatę 32 zł bez żadnych groszy i oplacam przelewem internetowym okrągłą sumkę...

a teraz dot. tematu:

Mi się nie podoba to że nie mogę sam sobie sam skanować satelity i doddawać kanały jakie chcę i kasować te które nie chcę FTA,, gdy czytam na Satkurierze że coś nowego w HD rusza z testami to tez bym chciał te testy pooglądac.... a tu bryndza , kiepska lista kanałów które połowa do śmietnika się nadaje ( pomijam własną listę )

Edytowane przez adamo_

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja też rachunki dostaje na czas i bez dodatkowego gosza :)
Akurat BOK w N sobie chwalę. W porównaniu z tym co jest w CP lub w C+ to jest naprawdę wspaniałe. Bo do N da się normalnie dodzwonić (raz miałem problem pod koniec grudnia) do C+ i CP nigdy nie mogłem połączyć się bez min. kilku minut czekania...
Co do przedstawiania warunków promocji to też nie mogę zarzucić nic konsultantowi który kiedyś do mnie dzwonił. Powiedział wszystko co najważniejsze (przedłużenie umowy, kiedy muszę zrezygnować bez żadnych opłat itp.), na moją prośbę powtórzył nawet wszystko dwukrotnie...

A co mi się nie podoba w N?
Przede wszystkim trochę mało praw sportowych (choć po obejrzeniu dobrego meczu LM w HD, na długo o tym mankamencie zapominam;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przeczytalem sobie te wszystkie posty o n-ce,katastrofa,dla mnie tragedia.LUDZIE,czy wy juz naprawde nie potraficie spedzac inaczej czasu niz tylko przy telewizorze.Rozumiem obejrzec jakis fajny film od czasu do czasu jest Ok,ale ,zeby uzalac sie ,ze ciagle jest ich malo i kiepskiej jakosci,bez jaj !
Nie mam zamiaru wychwalac pod niebiosa n-ki,jednak swiadomie wybralem te platforme,podzial tematyczny ,jak i duzo sportu w wydaniu HD bylo dla mnie najwazniejszym kryterium doboru.To co zrobila n-ka ostatnio z mistrzostwami europy bylo zaj...biste,wykupili na czas mistrzostw prawa do transmisji dwoch niemieckich kanalow HD .Lige mistrzow ogladam na kilku kanalach .Zaluje tylko ,ze nie ma naszej ekstraklasy.Mam nadzieje,ze cos w tym temacie sie zmieni.
Zazdroszcze ludziom,ze maja tyle wolnego czasu !!! :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi