emdzejka 0 Napisano 25 Października 2015 1. Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor ? 15m22. Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora ? 2.6 - 3 m3. Ile osób zasiada przed telewizorem ? 24. Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu - czy kąty są ważne ? na wprost5. Telewizor ma stać czy ma wisieć ? wisieć6. Jak słońce świeci w pokoju ? bokiem do telewizora, ale mało istotne bo oglądam wieczorami/mam rolety7. Jaki masz obecnie telewizor ? Nie posiadam8. Co chcemy aby telewizor posiadał ? HDMI, USB, dobrą obsługę standardowych formatów video, ew. jakiś OS żeby móc wgrać aplikację9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora: ( 4K, HD, SD ) ? HDMI z PC10. Jakie urządzenia będą podłączone do telewizora ? PC/USBstick11. Ile godzin dziennie będzie pracować telewizor ? 312. Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą ? matową13. Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej ? filmy14. Czy zamierzasz korzystać z internetu na ekranie telewizora ? nie15. Czy zamierzasz grać w gry PC / konsola - jeśli tak to ile % dziennie? 10%16. Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień ? wieczorami17. Preferencje co do wielkości? 42 cale 18. Co Cię denerwuje w telewizorach ? słaba jakość obrazu19. Preferencje co do marki ? może LG? raczej nieistotne20. Czy telewizor ma mieć 3D - jeśli tak to jakie , pasywne czy aktywne ? nie21. Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup ? do 2500, ale wolałbym też opcję eco w okolicach ~2000 22. Czy będziesz zainteresowany profesjonalną kalibracją ekranu w celu wyciśnięcia maksymalnych możliwości nowego sprzętu ? oczywiście, trzeba ze sprzętu wycisnąć jak najwięcej się datl;dr Potrzebuję telewizora 42 calowego do oglądania filmów wieczorami (przez USB/HDMI z PC) i sporadycznego grania. Chcę go powiesić na ścianie, tak by móc się nim delektować z łóżka ;p Najważniejsza jest dla mnie jakość obrazu. Serdecznie dziękuję z odpowiedź.P.S Znalazłem LG 43LF630V ale może da się lepiej w tej samej cenie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Slawko1 91 Napisano 25 Października 2015 Tak da się lepiej, jak juz LG to LF652V a nie LF632V cena ta sama a ten pierwszy ma matryce 120Hz i 3D. Ale jak to ma być telewizor podłączony pod PC i oglądasz wieczorami to bierz Sony KDL-40W705C Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach