styki 0 Posted December 14, 2006 Zamierzam kupic sobie tv lcd i uzywac go jako monitora. Najlepszym rozwiazaniem chyba bedzie dostarczenie bezposrednio sygnalu cyfrowego bez konwersji na analog i tu kilka pytan: 1. Czy to najlepsze rozwiazanie jesli chodzi o jakosc pracy tv lcd z komputerowymi aplikacjami i multimediami? 2. Czy tv lcd obsluguje na tym kablu rozdzielczosc natywna i czy wogole w tv lcd istnieje tak jak w zwyklych monitorach lcd natywna rozdzielczosc gdzie wszystko wyglada najlepiej bez skalowania(troche dziwne dla mnie te standardy hd tv bo to w koncu rozne rozdzielczosci a matrca powinna miec jedna 3. Czy tak podlaczony tv bedzie wykrywany jako montor czy jako telewizor? 4. I najwazniejsze pytanie do ludzi ktorzy uzywaja tv lcd jako monitora komputerowego. Jak oceniacie codzienna prace na tym? Chodzi mi o kwestie wygody,ergonomii etc, Quote Share this post Link to post Share on other sites
austrian 1 Posted December 14, 2006 [quote name='styki' post='29011' date='14.12.2006, 09:20 '] [/quote] Jakos nigdy nie sprawdzalem takim połaczeniem na tv ale sadze ze powinno dzialac na max rozdzielczosc jako monitor. Co do korzystania na co dzien to jestem bardzo zadowolony a mam podlaczony do kompa za pomoca analoga d-sub. Aby zlagodzic koszty to polecam wlasnie tak go podpiac na kablu zwyklym monitorowym koszt około 20zł. Quote Share this post Link to post Share on other sites