ftomekk 0 Napisano 30 Września 2015 Witam serdecznie wszystkich użytkowników Postanowiłem napisać do Was , z prośbą o pomoc. Jakiś czas wstecz stałem się użytkownikiem projektora Optoma 141xe. Z projektora jestem bardzo zadowolony. Przez jakiś czas rzucałem obraz na ścianę, w końcu postanowiłem zainwestować niewielkie pieniądze w ekran. Po przeczytaniu wielu opinie o ekranach wybrałem średnią połkę : Suprema Feniks Elegant matt grey. Wykonanie ekranu stoi na typowo chińskim poziomie, ale czego można oczekiwać za 600 zł. Generalnie , obraz lepszy niż na ścianie, kolory żywsze, kontrast wyższy. Zauważyłem natomiast bardzo dziwne zjawisko, które mnie niepokoi , otóż patrząc z boku na ekran na jasnym tle widoczne są poprzeczne paski, jakby coś rzucało cień na ekran / oczywiście nic nie rzuca cienia/ Na ciemnym tle paski są zdecydowanie mniej widoczne. Patrząc na ekran z przodu , prawie wcale nie dostrzega się tego zjawiska. Proszę o podpowiedź, jak zniwelować ten efekt i co może być przyczyną tego nieszczęsnego zjawiska. Nie jest to wina tego konkretnego egzemplarza ekranu , ponieważ pierwszą supremę wymieniłem i tam był efekt identyczny. Załączam zdjęcie ekranu zrobione z boku, widać nieszczęsne paski. Bardzo proszę o wszelkie sugestie. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach