Smoothie 0 Napisano 22 Września 2015 (edytowane) W dniu wczorajszym dotarł do mnie tv Samsung 55h6400. Po włączeniu testowych obrazów, szczególnie na ich jasnych obszarach dostrzegłem plamkę/mgiełkę, która znajduje się w wewnątrz tv (wielkość może z 4 piksele). Nie wygląda to na wypalone pixele, raczej jakby coś przysłaniało światło - chociaż ciężko jest dokładnie określić co to może być. Trudno to było nawet uchwycić na zdjęciu. Cóż to może być i czy warto zwracać/wymieniać tv na kolejny? Dodam, że trafił mi się chyba dość mały clouding w tv + jeden z rogów lekko niedoświetlony na jasnym tle ale to chyba standard także zastananawiam się czy warto wymieniać. Z góry dzięki za pomoc Panowie. Poniżej zdjęcie: http://pl.tinypic.com/r/5yhsp0/8 Edytowane 22 Września 2015 przez Smoothie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
miruna 52 Napisano 22 Września 2015 Niedoświetlone rogi to standard, obawiam się że skoro już odkryłeś tą plamkę to ciężko będzie z nią żyć bo wzrok będzie uciekał w jej stronę. Na zdjęciu wygląda fatalnie, pewnie w rzeczywistości jest nieco lepiej ale i tak trzeba reklamować żeby nie zwariować podczas oglądania białych plansz w czasie reklamy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Smoothie 0 Napisano 22 Września 2015 Ok, ale cóż to może być? Myślicie że w takim przypadku przysługuje mi wymiana na inny egzemplarz albo zwrot wynikający z prawa 14dni do odstąpienia od umowy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
miruna 52 Napisano 22 Września 2015 Prawo do odstąpienia od umowy przy zakupie niestacjonarnym zawsze przysługuje, można fakt plamki zataić, wtedy za miesiąc kolejny szczęśliwy nabywca będzie na forum pytał o to samo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach