Skocz do zawartości
grab0s

Dostępność Samsunga ue55h6400

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, poszukuje telewizora który był produkowany w 2014 roku i niestety nie mogę nigdzie znaleźć albo cena jest bardzo wysoka, w sklepach internetowych są informacje że nie będzie już dostępny. Czy to oznacza że został wycofany z produkcji ? czy był może jakiś wadliwy i został zastąpiony nową seria ? pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak, przestali go produkować.

Co roku wszystkie TV są wymieniane na nowszy model. Niekoniecznie lepszy ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie... z serii H6XXX są już dostępne tylko powystawówki w pojedynczych egzemplarzach.

Dzisiaj byłem w lokalnym MM, i mają na stanie właśnie takie 2 egzemplarze:

- UE55H6640 - 3999zł

- UE55H6400 - 3669zł

Oba mają juz na karku jakieś 3 miesiące grania w markecie... zastanawiam się czy kupić tego typu egzemplarz, bo to ostatnia szansa...

H7000 już praktycznie nigdzie nie ma.

Wg ceneo można jeszcze gdzieś kupić model UE55H6500, tam chyba jakiś tuner dodtkowy jest, pytanie czy jeszcze czymś się różnią?

Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie... jeśli wiesz gdzie można kupić NOWY UE55H6400 lub z tej serii, to bardzo proszę o info.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wojcik_dan, dzięki Tobie udało mi się kupić ten tv.

Dziękuję za linki.

Pozdrawiam.

• Lubię 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziękuję za linki.

Pozdrawiam.

Gdzie kupiłeś?

Ja się waham przed zakupem w ciemno nie oglądając TV naocznie... teraz większość to powystawówki, więc mogą takie "wciskać" klientom.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

obada się na miejscu, jakby co zawsze zwrot 14-dniowy przysługuje... w samochód i sie odwiezie, niedaleko mam;

kupiłem ten z pierwszego linku, jednak nie przez allegro tylko przez sklep, z darmową dostawą;

sklep ma dobrą renomę, przez przypadek zgadałem się z kumplem, który tam często kupuje, również na firmę; sprawdziłem kontakt telefoniczny ze sklepem - bez zastrzeżeń, po zamówieniu dostałem info sms-em i na meila z linkiem do śledzenia przesyłki (DHL - jeszcze mi nie podpadli, a wręcz przeciwnie - a zakupy robię dość często)

ustaliłem też, że tv są ze skandynawskiej dystrybucji, ale po telefonicznej konsultacji z Samsungiem wiem, że nie ma obaw o gwarancję;

reszta się okaże w praniu... w końcu nie po to się kupuje tv by myśleć że się zepsuje - taki ze mnie urodzony optymista :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

edit

tv dzisiaj przyjechał, został rozpakowany, uruchomiony, żadnych usterek lub śladów użytkowania nie stwierdziłem...

oczywiście skonsultowałem się z Samsung Polska i po numerach seryjnych uzyskałem potwierdzenie, że tv pochodzi z polskiej dystrybucji ( świadczy o tym Serial Mode: UE55H6400AKXXH (trzy ostatnie znaki)...

teraz tylko pozostaje potestować, ale już z grubsza widzę, że wszystko jest ok, czeka mnie jeszcze zakup uchwytu montażowego na ścianę, ponieważ stopa w moim odczuciu "letko" niestabilna jest... poza tym myślę, że lepiej się będzie prezentował

no i co ważne, druga połowa jest very happy (zresztą ja też, nie będzie przynajmniej problemów jak trzeba będzie jakiś meczyk na drugim tv luknąć :))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

edit

tv dzisiaj przyjechał, został rozpakowany, uruchomiony, żadnych usterek lub śladów użytkowania nie stwierdziłem...

oczywiście skonsultowałem się z Samsung Polska i po numerach seryjnych uzyskałem potwierdzenie, że tv pochodzi z polskiej dystrybucji ( świadczy o tym Serial Mode: UE55H6400AKXXH (trzy ostatnie znaki)...

teraz tylko pozostaje potestować, ale już z grubsza widzę, że wszystko jest ok, czeka mnie jeszcze zakup uchwytu montażowego na ścianę, ponieważ stopa w moim odczuciu "letko" niestabilna jest... poza tym myślę, że lepiej się będzie prezentował

no i co ważne, druga połowa jest very happy (zresztą ja też, nie będzie przynajmniej problemów jak trzeba będzie jakiś meczyk na drugim tv luknąć :))

Wielkie dzięki za info!

Daj znać jak wygląda u Ciebie clouding :)

Zamówię zatem też w Mall.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziękuję za linki.

Pozdrawiam.

Cieszę się, że mogłem pomóc ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

całą przyjemność po mojej stronie ;)

PeWu, clouding jest - jakże by mogło być inaczej - ale w ogóle nie przeszkadza - czyli tak jakby go nie było...

ten tv generalnie będziemy oglądać w nocy (wiem wiem można inaczej czas wykorzystać ale na wszystko jest czas i miejsce zresztą swoje lata się ma)...

Plex bajka (generalnie dla tego powiedzmy bajeru kupiłem ten tv), jakość właściwie żadnej różnicy w porównaniu do bd, bez dźwięku hd audio rzecz jasna... niestety z folderów bd napisy nie działają (wiedziałem że tak będzie może jakaś kolejna aktualizacja temat załatwi) więc albo opcja original albo polski lektor (jak dla mnie profanacja ale premiery to się na projektorze ogląda, powtórki można - zwłaszcza że w nocy - z lektorem)

generalnie pełny banan... teraz mnie naszło na zmianę kolejnej plazmy (42" panasa) - mam takiego można powiedzieć że nówka wykorzystywany jedynie do podglądu pracy przy edycji video a wiec sporadycznie (rodzinne pliki); na razie się zastanawiam nad wymianą ale ziarno zostało zasiane

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Również kupiłem w MALL.

Sprzęt przyjechał i wisi już na ścianie.

Wygląda na to, że TV jest nowy, niemniej jednak sama jakość wykonania obudowy, itp. jest na gorszym poziomie niż Philips (8109).

W pobliżu czujki (prawy dolny róg) delikatnie wylazła czarna taśma ze szpary, myślałem, że to jakaś nalepka, ale wolałem to "wcisnąć" w szparę, a niżeli próbować zerwać, no może to końcówka tej wewnętrznej czarnej obwódki pod przeźroczystym plastikiem... ot takie detale.

Samo wieszanie TV (vesa 400x400) jest gorszym rozwiązaniem niż 200x200 we wspomnianym Philipsie, przy moim wieszaku odczuwalna jest mniejsza "stabilność" dodatkowych ramion uchwytu.

Po kilku godzinach zabawy, mogę określić, że pierwsze wrażenie jest mega pozytywne. Obraz da się ustawić pod siebie bez problemu, aczkolwiek mnogość ustawień powoduje efekt nieskończonej chęci poprawiania konfiguracji :)

Muszę poszukać jakichś oczywistych i standardowym opcji, które z default'a powinno się włączyć/wyłączyć w tym modelu.

Szkoda, że w "Tools" (to podręczne menu) nie ma więcej przydatnych ustawień, które trzeba wyklikać głęboko w nemu, np. Tryb gry, Czujnik eko, Tryb oszczędzania energii, motion plus, itp.

Nie ma na pilocie przycisku do 3D, co mnie zaskoczyło... bo aby włączyć odpowiedni tryb, to muszę przeklikać menu... albo użyć drugiego pilota z tym trybem "dodatkowego pilota na ekranie", gdzie jest przycisk do 3D.

Czy seria H będzie miała updejt do Tizen'a?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

OK, doczytałem, że Tizen'a dostaną ewentualnie wyższe modele wraz z tym dodatkowym "pudełkiem" ze złączkami ;)

Liczę, że Sammygo się rozwinie i da się wgrywać własne "widgety" na serię H, co umożliwi dostęp z poziomu TV do zasobów sieciowych (samba/cifs).

A może kiedyś port KODI bezpośrednio na TV? to byłoby coś! :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gratuluję zakupu.

No Kodi to byłoby to coś....

Cena tego tv rekompensuje wszelkie drobne wady, za 65HU7500 dałem 11 tysięcy (w bonusie dostałem soundbara, którego używam do kompa), i mogę z czystym sumieniem powiedzieć, że w full HD różncy nie widzę... no może niewielką, ale z pewnością nie wartą takiej różnicy w cenie. No ale mogę powiedzieć, że jestem trendy i mam 4K, na którym obejrzałem ok. 30 filmów (cineman i vod Samsunga) i jakieś materiały pokazowe :(

W każdym razie na dzień dzisiejszy 4K bym nie kupował... no chyba, że szybko pojawi się netflix, ale nie wiem, czy będzie dostępny z audio HD? Jeśli nie, to nie będę profanował filmów i pozostanę wiernym fanem filmów na bd.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy gdzieś aktualnie kupię ten TV poniżej 3 tys zł ?

Edytowane przez TomaszNow

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Osobiście zakupiłem na allegro ze dwa tygodnie temu i sprzedający podczas rozmowy wspomniał, że miał je kiedyś w cenie 2999 ale aktualnie cena juz tylko rośnie bo ostatnie sztuki i więcej nie będzie. No i widzę, że teraz ma 50pln drożej...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy gdzieś aktualnie kupię ten TV poniżej 3 tys zł ?

Tylko używkę, ktoś ostatnio na forum sprzedawał 55H6400 chyba za 2500.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Osobiście zakupiłem na allegro ze dwa tygodnie temu i sprzedający podczas rozmowy wspomniał, że miał je kiedyś w cenie 2999 ale aktualnie cena juz tylko rośnie bo ostatnie sztuki i więcej nie będzie. No i widzę, że teraz ma 50pln drożej...

możesz linka podesłać z aukcją, bo najtaniej widzę za 3249 zł

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi