Bartman87 0 Napisano 2 Sierpnia 2015 Witam Potrzebuje fachowej porady bo mam dylemat Wacham sie pomiedzy Sony 49x8305 i samsung UE48JU7005 WIem ze samusng posiada 200hz odswiezanie a sony 100hz Oba tv sa uhd Telewizor bedzie podlaczony do komputera stacjonarnego na ktorym glownie bedziemy ogladac telewizje pzrez internet i filmy online Odleglosc okolo 3m Ktos mogl by mi poradzic ktory bedzie lepszy?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mario 32 Napisano 2 Sierpnia 2015 Czy aby na pewno potrzebujesz telewizora UHD? Pod takie wymagania? W dodatku tak małą przekątną? Będziesz wypuszczał z PC 4K? To ważne pytania. Zdecydowanie poszedłbym w stronę najlepszego full hd a nie średnich modeli 4K z których i tak nie skorzystasz a za to zapłacisz. Ja na twoim miejscu pod komputer rozejrzał się za: Sony W705C, Sony W805C (w sumie to to samo co W7 i minimalna różnica w cenie), Samsung H6400 jak jeszcze jest, Panasonic AS640, ps. Oba modele, który wymieniłeś mają matrycę 120Hz. A to co napisałeś to marketingowe oznaczenia. Napisz dokładniej czy na pewno chcesz 4K? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bartman87 0 Napisano 2 Sierpnia 2015 Dzis dokonalem zakupu.....postawilem na samsunga chociaz bylem bardzo sceptyczny bo wczesniej posiadalem sony hx800 ale z racji tego ze ostatnio kupilem sobie soundbar samsunga hw-h750 niechcialem miec wszystkiego z innej parafi Kupilem go za 3000zl wiec mysle ze nie przeplacilem Soundbar laczy sie bezbrzewodowo z tv i nie musze uzywac juz dwuch pilotow Dzis ogladalem film w full hd oczywiscie online i musze przyznac ze jakosc jest bardzo dobra a po malej kalibracji glebia kolorow jest o niebo lepsza niz w sonym,czern oraz kontrast bardzo przyzwoity natomiast biel nie jest juz idealana. Przeszukujac liczne fora doczytalem sie ze tv posiada bardzo niski input lag w trybie gra (25-30ms) Czasami lubie pograc w battelfielda wiec napisze jak odbywa sie to w praktyce Zauwazylem ze plynnosc nie jest juz taka dobra.....sa delikatne przyciecia ale to chyba wina mojego komputera ktory nie nalezy do najnowszych.Szcezrze mowiac trzeba miec naprawde dobry sprzet zeby wypuszczac sygnal 4k z kompa,nie mowie juz o youtubie(min i7 i gtx960) zeby byla plynnosc bez zadnej scinki Sam telewizor nie nalezy do najcienszych alo to chyba za sprawa direct led,katy widzenia jak na ten typ podswietlenia sa bardzo dobre W zestwie dostalem dwa piloty.Smart remote z pointerem spisuje doskonale System tizen jest przejzysty ale sama plynnosc jego dzialania ma wiele do zyczenia(brak aplikacji jak ipla czy VOD) Design z mojego punktu bardzo ladny ale wiadomix ze kazdy ma inny gust.....ramka jest bardzo cienka wykonana z plastiku imitujacego szczotkowane aluminium Stopka a raczej stopa jest bardzo ciezka z koleji czego tv stoji bardzo stabilnie Musze go jescze troche potestowac....obejrzec jakis film w 4k I wtedy sie w pełni wypowiem Na dzien dzisiejszy jestem mega zadowolony,sprzedalem starego soniaka za 1200zl dolozylem 1800 i kupilem tegoroczny model szajsunga Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piopio 14 Napisano 2 Sierpnia 2015 >>System tizen jest przejzysty ale sama plynnosc jego dzialania ma wiele do zyczenia(brak aplikacji jak ipla czy VOD) A to ciekawe. Mam 65JS8500 i doinstalowałem sobie różne VOD i tym podobne. Jest tego sporo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bartman87 0 Napisano 2 Sierpnia 2015 Wlsnie i tu jest problem.......ja nie mieszkam w Polsce i niewiem czy to ma jakies znaczenie ale nie ma zadnych polskich serwisow z wypozyczlniami filmow online. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piopio 14 Napisano 2 Sierpnia 2015 Aaa, to pewnie ma znaczenie ... Może powinieneś wybrać kraj użytkowania Polska i wtedy aplikacje się pojawią ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lahcim 27 Napisano 3 Sierpnia 2015 W jakim kraju 48ju7000 kosztuje 3000 zł bo u nas 4800 zł wiec jak widać w Polsce samsung zdziera ? Pewnie zmiana kraju w menu serwisowym by pozwoliła mieć ipla i inne polskie aplikację. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bartman87 0 Napisano 3 Sierpnia 2015 Witam......mieszkam w Danii ii czesto sa wyprzedaze w sklepach np wszystko za 50% Akurat na taka trafilem Weszlem do menu serwisowego ale nie mam pojecia jak zmienic region na polski czy europejski Ktos moze mnie naprowadzic? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sniper 14 Napisano 3 Sierpnia 2015 Zmiana regionu raczej nic nie da. O ile dobrze pamiętam, IPLA sprawdza dostępność usług na podstawie adresu IP. Wiem, że kiedyś ludzie omijali ten problem tworząc tunel po ssh do najtańszych serwerów hostingowych w Polsce. Być może są takowe darmowe, być może ten myk już nie działa. Doczytaj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bartman87 0 Napisano 4 Sierpnia 2015 Wiec tak Wlaczamy tv w source wybieramy tv nastepnie na pilocie wciskamy menu i kolejno sysyem-ustawienia-wpisujemy kod Przechodzimy przez ustawienia az do momentu akceptacji warunkow smart hub Wciskamy kolejno kombinacje klawiszy "mute-return-vol+-chanelup+mute Wyskakuje nam lista krajow Po zaznaczeniu polski akceptujemy warunki i nareszczie w smart hubie pojawily sie aplikacje vod Niestety nie jestem na terytorium polski i nie moge ogladac tych materialow Jednak kiedys uzywalem programu cyberghost 5 ktory symuluje ip dzieki niemu ogladalismy iple....niewiem czy da rade ze smart hubem ale zaraz sprawdzimy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bartman87 0 Napisano 4 Sierpnia 2015 Wszystko smiga jak nalezy Instalujemy na kompie cyberghost Nastepnie udostepniamy wifi z urzadzenia na ktorym zainstalowalismy cyberghosta Laczymy sie z udostepnionym wifi w tv I cieszymy sie w pelni dzialajacymi aplkacjami vod poza terenami Polski Dziekuje i pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mario 32 Napisano 7 Sierpnia 2015 (edytowane) Dzięki Bartman za pomoc w tym temacie. Wiele osób jest w takiej sytuacji. Edytowane 7 Sierpnia 2015 przez Mario Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach