Skocz do zawartości
Gregory86

Wybór Tv 47-48 cali??

Rekomendowane odpowiedzi

Mam prośbę dotyczącą wyboru TV. Po przeczytaniu wielu opinii wybieram spośród następujących modeli:Samsung UE48H6400, Samsung UE48H6700 ( czy warto dopłacać za Micro Dimming ?) oraz Philips 47PFS7509 (zastanawiam się jak spisze się Ambilight - TV będzie stal w kącie, a jego krawędzie to koniec ścian jakby przeciwprostokątna w trójkącie prostokątnym) . Zależy mi na dobrym obrazie siedząc bokiem do ekranu z dobrą czernią.Wiem że matryce VA są lepsze pod względem czerni ale przegrywają z kątami w IPS. Jest jakiś model na kompromis na matrycy VA ale żeby w miarę się oglądało z boku ewentualnie IPS dobry pod względem czerni. Telewizor będzie używany do oglądania filmów wieczorem(najczęściej z urządzeń zewnętrznych: laptop, pendrive), meczy piłkarskich oraz gier na konsoli. Proszę o poradę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie warto Micro Dimming to dopalacz który dopasowuje jasność podświetlenia w zależności od obrazu dziala negatywnie na jakość ogólną, nie jest to prawdziwe strefowe wygaszanie króre znajdziesz dopiero w H8000 (przeczytaj recenzje H7000, Maciej Koper tam to opisał)

Dobre czernie masz jeszcze w Sony W8 czyli np. 50W829B

Edytowane przez PeterMac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety 50 cali jest za duży i nie wchodzi w grę, a poza tym nie moge wydac więcej niż ok. 3000. Jakieś propozycje??

Edytowane przez Gregory86

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam prośbę dotyczącą wyboru TV. Po przeczytaniu wielu opinii wybieram spośród następujących modeli:Samsung UE48H6400, Samsung UE48H6700 ( czy warto dopłacać za Micro Dimming ?) ciach

Dziwi mnie, że po ostatnich wpadkach tej firmy, ktoś jeszcze chce coś kupować. I to na dodatek z serii 6. Jeśli mieszkasz w laboratorium to może nie będziesz miał kurzu wewnątrz matrycy.Może Cię ktoś namówił, ale poczytaj w necie co się dzieje z ich produktami. Może w niektórych przypadkach są to jednostkowe sprawy, ale wydaje mi się, że wiele osób nie ma pojęcia, że coś takiego występuje a jeśli nawet zauważą to nie piszą. No, może poza paroma bardziej wkur...nymi. Tak jak ten, co to wkleja pod każdym info na stronie

https://www.facebook.com/SamsungPolska?fref=ts

To już lepiej weź tego Philipsa, albo Sony jak ci koledzy dobrze radzą

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi