Skocz do zawartości
  • 0
endriu2oo2

PROBLEM Z OBRAZEM

Pytanie

Witam
Mam nastepujacy problem, podlaczylem do tv lcd SAMSUNG LE27 S 71 B komputer poprzez kabel dvi-hdmi i na ekranie telewizora obraz jest dobry ale jest problem z jakością napisow sa tak jakby z cieniem i zle to wyglada , a na rozdzielczości 1360x768 obraz jest rozmyty i zmniejszony. Karta graficzna jaka posiadam to Ati Radeon 9600 .Przez kabel dvi-vga jest wszystko dobrze ale jest gorsza jakość obrazu .Czy można to jakos naprawic tak aby było poprawnie przez kabel hdmi-dvi ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

8 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
[quote name='endriu2oo2' post='27628' date='08.12.2006, 18:10 ']
Witam
Mam nastepujacy problem, podlaczylem do tv lcd SAMSUNG LE27 S 71 B komputer poprzez kabel dvi-hdmi i na ekranie telewizora obraz jest dobry ale jest problem z jakością napisow sa tak jakby z cieniem i zle to wyglada , a na rozdzielczości 1360x768 obraz jest rozmyty i zmniejszony. Karta graficzna jaka posiadam to Ati Radeon 9600 .Przez kabel dvi-vga jest wszystko dobrze ale jest gorsza jakość obrazu .Czy można to jakos naprawic tak aby było poprawnie przez kabel hdmi-dvi ?
[/quote]
A nie mozesz podlaczyc poprzez kabel d-sub taki sam jak do zwykłych monitorów, ustaw rozdzielczosc 1360x768 i obraz ma byc super!!! Zobacz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0

[quote name='austrian' post='27854' date='09.12.2006, 21:23 ']
A nie mozesz podlaczyc poprzez kabel d-sub taki sam jak do zwykłych monitorów, ustaw rozdzielczosc 1360x768 i obraz ma byc super!!! Zobacz.
[/quote]
Potwierdzam powinno być super!!! :blink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
[quote name='endriu2oo2' post='27948' date='10.12.2006, 11:33 ']
Czyli przez kabel d-sub obraz bedzie lepszy niz przez kabel dvi-vga.
[/quote]
Ja tak mam podlączony i jest obraz wysmienity.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0

w instrukcji masz jak wol napisane ze kombinacja dvi z grafy z hdmi nie jest polecana (a chyba nawet jest ze nie bedzie dzialac) ;p

popieram przedmowcow - podlacz przez dsub ;)

Edytowane przez LoveBeer

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Witam
Mam pytanie dlaczego po wlaczeniu telewizora i peceta przez jakas chwile z prawgo glosnika wydobywa sie dzwiek tak jak by glosnik strzelal a pozniej to ustaje czy jest to wina telewizora czy moze kabla podlaczenie jest przez dsub . Z gory dzieki za odpowiedzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi