Skocz do zawartości
buchcik

Co Podoba wam Się w Telewizji "n"

Rekomendowane odpowiedzi

Gratuluje "N-ce"za to co dla telemaniaków (i nie tylko) zrobiła dotychczas,i co zamierza dalej ulepszać w swojej ofercie.Gratuluje sobie ,że intuicyjnie nie znając szczegółów,postanowiłem z Nimi podpisać umowę.A nowe funkcje dekodera n-box record (z nagrywaniem bieżącym,zaplanowanym,zatrzymywaniem,informacją,zabezpieczeniami,ustawienimi itp..) to jak dla mnie -zupełny hit! po tym co dotychczas miałem i nazywałem telewizją.Do tego doszło znacznie lepsze ogłądanie ,po zamianie telewizora Sony(tradycyjny,bezawaryjny),na nowy -Philips LCD 32 PF 7411[/i](Pixel Plus+2xhdmi z wieloma zaletami za niewielkie pieniądze.Wiem że są lepsze modele ale trzeba dać 2 x więcej pieniążków a porównując . różnice w odbiorze trudne do uchwycenia-kolory wg.mnie nie takie cukierkowe jak np.w porównywalnym Samsungu 32 LCD N 71-sprawdzcie sami! a do tego o wiele droższy.Mam jeszcze w planie zrobić sobie prezent na Gwiazdkę i kupić "rasowy" kabel HDMI bo narazie połączyłem TV z n-boxem zwykłym kablem Hdmi kupionym na Allegro za jedyne ~35 zł.(i"hula" bez zarzutu-więc nie wiem tak do końca, czy warto?! w to inwestować.-liczę na podpowiedź ze strony "forumowiczów".)Chociaż jak czytam niektóre wypowiedzi na tym forum to stwierdzam że wiele z nich jest pisane przez osoby chyba ze wszystkiego niezadowolone,narzekające na cały świat ,szukające wszędzie wad i problemów.Może to sprawka jesienno-zimowej depresji i forum pomaga im w odreagowaniu i wyrzuceniu z siebie całej goryczy jak na leżance u psycho-analityka,jeżeli tak, to można to rozgrzeszyć,ale radzę -głowa do góry -za kilka dni słoneczko będzie dłużej świecić a i nowa tv-"N"też napewno wprowadzi coś nowego,coś ulepszy i nasze nastroje ,będą HD-Ready.Pozdrawiam Wszystkich

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jestem pod wrazeniem :(
Daaaawno juz nie czytalem tak zadowolonego uzera ;)
A jesli chodzi o sloneczko to cos w tym jest :(
Naszczescie mam tego sloneczka cale mnustwo :angry:
Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
wow:)
gratuluje utwierdzenia sie w slusznosci wyboru i pozytywnego spojrzenia - to sie chwali

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A teraz coś na ostudzenie emocji ;)

[url="http://gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,69806,3804107.html"]http://gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,69806,3804107.html[/url]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
"Chociaż jak czytam niektóre wypowiedzi na tym forum to stwierdzam że wiele z nich jest pisane przez osoby chyba ze wszystkiego niezadowolone,narzekające na cały świat ,szukające wszędzie wad i problemów."

Zgadzam się w 100%. Ale z tym wrażeniem z uzywania dekodera to bym nie przesadzał. Są lepsze na rynku. Można je kupić w fajnej cenie.

aha i przykre jest to [url="http://nhdtv.pl/forum/viewtopic.php?t=1847"]http://nhdtv.pl/forum/viewtopic.php?t=1847[/url] Edytowane przez Przemo329

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
[quote name='Przemo329' post='30390' date='20.12.2006, 09:40 ']
"Chociaż jak czytam niektóre wypowiedzi na tym forum to stwierdzam że wiele z nich jest pisane przez osoby chyba ze wszystkiego niezadowolone,narzekające na cały świat ,szukające wszędzie wad i problemów."

Zgadzam się w 100%. Ale z tym wrażeniem z uzywania dekodera to bym nie przesadzał. Są lepsze na rynku. Można je kupić w fajnej cenie.

aha i przykre jest to [url="http://nhdtv.pl/forum/viewtopic.php?t=1847"]http://nhdtv.pl/forum/viewtopic.php?t=1847[/url]
[/quote]

Ja też jestem zadowolony. Mam recorder, nagrywałem kilka programów, na razie jest ok. Żonka bardzo zadowolona bo sobie z vod może poogladać filmy, wczoraj oglądała Marzyciela.

Wiadomo, jakość muszą podciągnąć ale ogólnie jest ok i tego sie spodziewałem. No trochę mnie zaskoczyli jak łatwo sie recorder obsługuję. Nieźle nad tym myśleli.

Autorus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
No okej ale tematów juz takich jest z 5. Przenosze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ogólnie też jestem zadowolony choć nie do końca,box wiadomo zmiana softu ,są spore wady.Oferta może być ,za wyjątkiem 3 AXN dla mnie te programy to badziewie,zamiast nich wolałbym jeden SF Chanell ,powinna liczyć się jakosc oferty a nie ilość
pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[quote name='pbuda' post='29928' date='18.12.2006, 16:14 ']
Zgadzam sie ze wszystkim, oprocz tego. Zapisy na boxa byly od 12.10, natomiast obiecany kanal filmowy (na ktory nota bene tez przyjmowali zapisy, malo tego, za listopad kazali placic) uruchomili duzo pozniej, juz po wszelkich terminach wypowiedzen umowy.
[/quote]

przeciez byl podany okres uruchomienia kanalow. moze nie bylo konkretnej daty ale byl konkretny miesiac.
decydujac sie bylo wiadomo ze moga wlaczyc dany kanal 1 albo i ostatniego dnia miesiaca :D

dlatego czytajac niektore wpisy naprawde nie mozna zrozumiec o tego oburzenia - jest poczatek miesiaca a kanalu nie ma..... to trzeba poczekac do konca miesiac i jak nie bedzie burzyc sie. przeciez powiedzieli w grudniu czy w listopadzie i juz.

off
eh ale natura ludzka jest taka ze trudno jej dogodzic, nawet jesli dostala wczesniej to co chciala i tak zaraz znajdzie cos czego jej brak.
off

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokladnie!! Przeciez nka niczego nie ukrywala.
Najlepsi sa ludzie ktorzy dopowiadaja sobie daty tj. ktos na forum Nki mial pretensje ze nie wprowadzili updatow w poprzedni poniedzialek bo on sobie pomyslal ze wprowadza po weekendzie bo byloby fajnie - a potem pretensje do calego swiata ze nie wprowadzili :blink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

albo ktos naprzyklad chce zeby bylo w piatek wszedzie pisze ze bedzie w piatek a w nce nawet zadnej aktualki nie planowali :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Podoba się [b]N[/b] i bajki w porównaniu do ceny bo 5 kanałów za 26 pln c+ i pol jest drożej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[quote name='Maddox' post='30945' date='22.12.2006, 21:01 ']Dokladnie!! Przeciez nka niczego nie ukrywala.
Najlepsi sa ludzie ktorzy dopowiadaja sobie daty tj. ktos na forum Nki mial pretensje ze nie wprowadzili updatow w poprzedni poniedzialek bo on sobie pomyslal ze wprowadza po weekendzie bo byloby fajnie - a potem pretensje do calego swiata ze nie wprowadzili :)[/quote]

dokladnie!
taka sama choroba panuje na forum nki: ludzie maja pretensje ze kupili pakiet z takimi a nie innymi kanalami, a sami to wybierali. To takie cholernie polskie narzekanie ...nie znosze tego - kupujac pewna usluge nalezy sie zapoznac z jej oferta, mozliwosciami i ograniczeniami a dopiero potem tokowac, ze zlodzieje i oszusci.

eh

Mnie w Nce podoba sie:

- Discovery HD
- Dobor kanalow do pakietow
- funkcjonowanie forum (poza kretynami zatrudnionymi na bank przez cyfre albo polsat, marudzacymi na cokolwiek)
- Wojna i Pokoj
- Wprowadzenie nowej jakosci na rynek i zmobilizowanie rozpasionych tluscioszkow (Polsat, Cyfra) do odpowiedzenia na nowego gracza

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

super będzie jak dodadzą NONSTOP KINO HD i FILMBOX HD to po prostu uczta kinomana :):):):):):):):):):):):):):):):):hura::hura::hura::hura::hura::hura::hura::hura:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Witam, mnie dziwi jedna sprawa - Dzisiaj o godzinie 20:20 na programie TVP1 leci film Komornik który nie został polecony w EPG jako film godny obejezenia. Chyba dla tego, że jest jeszcze w aktualnym VOD.
Dziwne nieprawdaż :-) Edytowane przez simonbl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ma w temacie "Co podoba sie abonentom N" - którym nie jestem ale bywam czesto u znajomych i widze co i jak...

Wiec podoba mi sie...
Discovery HD
MGM HD - stare filmy też są dobre szczególnie w HD (choć jakos tego kanału cos ostatnio szwankuje)
Oczywiście technologia nadawania MPEG-4
PVR - to jest jazda... super sprawa... :D
No i może dodam jeszcze LM w HD i TVN HD. Ten ostatni jak sie rozwinie może być OK (czas pokaże).
PB... hmmm... tez całkiem całkiem...

O wadach sie nie wypowoadam bo to nie ten temat... :P:):)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi się podoba:
+ recorder ( nagrywanie, szczególnie z tymi dwoma przewodami)
+ HD
+ vod ( jako usługa)
+ nowe odcinki seriali o tydzień wcześniej na vod. ( fajna sprawa )
+ discovery, comedy central , baby tv i kidsco.

Chwilowo tylko tyle pamiętam :P
Autorus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Co mi sie podoba w N-ce.
1. To że stała się realna alternatywą dla kablówki za która płaciłem duuużo pieniędzy (70 zł za ok 100 kanałów, wiekszość po polsku ofkoz HBO i inne wypasy)... Do tej pory opcją była cyfra ale za zestaw kanałów płaciłbym 2x tyle co za kabel a w dodatku wqr.. juz mnie kiedyś bo byłem ich klientem. kto był to wie ocb ;D [b]Za full pakiet N-ki = 68 zł[/b]
2. Pokazali ze jak się chce to można wprowadzic coś fajnego zamiast małpowac innych - [b]hdmi i dobra jakość obrazu [/b]na ponad połowie kanałów to cos co mnie kręci ;D
3. [b]Mają ambicje [/b]dac mi jeszcze więcej

Tylko że chodzi o to żeby te plusy nie przysłoniły minusów.

1. [b]Po ost. podwyżkach płace za full pakiet n-ki wiecej niż zapłaciłbym u konkurencji [/b]która obtaniła swoje usługi - a juz na pewno moja kochana kablówka zaczyna sie do mnie uśmiechać coraz szerzej... Zwłaszcza jak porównam ich nedzne HBO z super hd MGM w N'ce ;D
2. [b]Hdmi nie działa [/b]wtedy kiedy ja chce tylko jak złączu się zachce -[b] nie ma nadal też kanałów na które czekałem [/b]- wiecie.. filmowy premium itp - no bo ten mgm to wraz z wojna i pokojem kino dla ambitnych.. ;-) ambitny nie jestem - ja wole po prostu dobry film po pracy
3. dali taki [b]popis z vod'em że kopara opadła. podwyżki które są przerażające (60% wiecej za pakiet z miesiąca na miesiąc !!!! [/b]moje zarobki nie zwiekszą się o tyle przez najbliższe 30 lat) no i ta [b]błazenada zwana tvn hd[/b]...
[b]Reasumując : dobrze że są [/b]- bardzo dobrze - ale niedługo kończą sie umowy i na pewno wiele osób - tak jak ja - zacznie goraczkowo przeglądac uatrakcyjnione oferty konkurencji - a to nie powinno miec miejsca...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Mnie najbardziej podoba sie w N to że na dwóch kanałach leci NHL , puki to maja to ich opłacam i tyle .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pozytywne w N jest to ze dali abonentom pozadny sprzet.

Co do oferty programowej osobiscie sprawdze to za 2 tyg. ale z tego co widzialem u sasiada to raczej bedzie ok.

Pozdrawiam :)

Edytowane przez Ciapek1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

?? Temat - "opinie, narzekania i biadolenie o n" już jest... w tym miały być pozytywy chyba ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niech ktos przeniesie ten post, ja nigdy tego jeszcze nie robiłem ;) Kolega tematy pomylił.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ok

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi