Skocz do zawartości
VAMET

Onkyo TX-SR313 + JBL ES 5.1 lub...

Rekomendowane odpowiedzi

Witam uprzejmie

Hmm, Kochani... :)

Nie będę owijał w bawełnę, ale moja kochana żona nie chce się rozstać z kolumnami JBL ES80, ES25C, ES20 i subwooferem ES150P. Wcześniej miałem wysłużony Onkyo TX-SR606 i byliśmy zadowoleni z takiej konfiguracji. Mam do dyspozycji 1000 zł na amplituner 5.1 do tego zestawu kolumn. Z Onkyo widzę, że mieszczę się jedynie w modelu TX-SR313.

Podstawowe pytanie, czy w stosunku do tego, co miałem kiedyś TX-SR606 a TX-SR313 zauważę, a raczej usłyszę różnicę w dźwięku wydobywającym się z tych JBL ES 5.1? Czy coś innego niż TX-SR313 od innego producenta będzie lepszym rozwiązaniem?

Kilka danych technicznych:

- TX-SR313 (strona 65 - specyfikacja techniczna)

- JBL ES80, ES25C, ES20 (strona 5 - specyfikacja techniczna)

- JBL ES150P (strona 7 - specyfikacja techniczna)

Przeznaczenie: Gry (PC, PS3), filmy BD...

Byłbym wdzięczny za podpowiedź.

Z góry serdecznie dziękuję i pozdrawiam serdecznie.

Z poważaniem

Edytowane przez VAMET

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O ile się nie mylę to zmienisz starszy wysoki model na nowszy niższy. Kiepski pomysł bo ten nowy napewno zagra gorzej.

Sent from my GT-I9300

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam uprzejmie

Może się źle wyraziłem, ale nie mam obecnie żadnego amplitunera tylko same kolumny 5.1 JBL ES, które miałem zamiar sprzedać, ale żona się troszkę zbuntowała ;) ...i mam wybór albo 1000 zł na amplituner albo po prostu zestaw kolumn wyjeżdża z domu. Pytanie, czy TX-SR313 czy coś innego do 1000 zł.

EDIT

A co myślicie o droższych modelach: Onkyo TX-NR525 i Denon AVR-X1000?

Pozdrawiam serdecznie.

Z poważaniem

Edytowane przez VAMET

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to i ja się podepnę. Mam taki sam zestaw - z tym że amplituner to Onkyo 705. Noszę się z zamiarem zmienienia na coś nowszego. Myślałem o zmienieniu go na chwalony tu model 905 (wiem że już przestarzały) lub bardziej przyszłościowy model onkyo 828? Co radzicie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam uprzejmie

Ja chyba nagnę ten budżet i kupię TX-NR525. Powinno wystarczyć, jak na moje potrzeby. Może to nie TX-SR606, ale nowszy model chyba starej serii TX-SR505. Nie ma tylko bi-ampingu, ale mam subwoofer, także powinno być OK.

Z poważaniem

Edytowane przez VAMET

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi