grzesiek-tv 0 Napisano 15 Listopada 2014 1. Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor ? ok. 40 m22. Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora ? ok 4m3. Ile osób zasiada przed telewizorem ? różnie, najczęściej 1-24. Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu - czy kąty są ważne ? najczęściej na wprost ale zdaża się, że z boku5. Telewizor ma stać czy ma wisieć ? wisieć6. Jak słońce świeci w pokoju ? świeci ale mam rolety w oknach7. Jaki masz obecnie telewizor ? samsung LE52A856S1MXXH 52 cale8. Co chcemy aby telewizor posiadał ? przedewszystkim aby dawał radość z oglądania 9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora: ( 4K, HD, SD ) ? nc+, ps3 (ale niekoniecznie)10. Jakie urządzenia będą podłączone do telewizora ? nc+, ps3 (ale niekoniecznie), kino domowe, usb11. Ile godzin dziennie będzie pracować telewizor ? w tym momencie częśto od rana do wieczora12. Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą ? ??13. Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej ? film, informacje i często piłkę nożną14. Czy zamierzasz korzystać z internetu na ekranie telewizora ? niekoniecznie15. Czy zamierzasz grać w gry PC / konsola - jeśli tak to ile % dziennie? konsola ps3 ale tak jak napisałem niekoniecznie - gra tylko syn16. Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień ? cały dzień17. Preferencje co do wielkości? 55-5818. Co Cię denerwuje w telewizorach ? widoczne smugi, widoczne kwadraciki19. Preferencje co do marki ? do tej pory samsung ale sentyment mam do panasonica20. Czy telewizor ma mieć 3D - jeśli tak to jakie , pasywne czy aktywne ? nie musi mieć wcale21. Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup ? cena/jakość - myślałem o np. uh6900 lub panasonicu TX-55AX630 22. Czy będziesz zainteresowany profesjonalną kalibracją ekranu w celu wyciśnięcia maksymalnych możliwości nowego sprzętu ? wcześniej o tym nie wiedziałem... ale teraz pewnie tak jeżeli będzie taka potrzeba bardzo proszę o doradę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grzesiek-tv 0 Napisano 18 Listopada 2014 czy Panasonic TX-55AX630 to dobry wybór? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach