Skocz do zawartości
s@jmon

projektor do max 8500 PLN

Rekomendowane odpowiedzi

600h przez okres 4-5 lat to bardzo mało, aczkolwiek możliwe jeśli wykorzystywał proja tylko do filmów. Nie jesteś jednak w stanie tego zweryfikować bo licznik lampy w każdym momencie można wyzerować. Nie tyle tu chodzi o ewentualną potrzebę zakupu w niedługim czasie nowej lampy, bo nie jest to jakaś droga sprawa... panele mają swoją ograniczoną żywotność i w zależności od faktycznego przebiegu projektora oraz tego w jakich warunkach był użytkowany i jak często był czyszczony, mogła nastąpić już ich degradacja.

Gdybyś miał możliwość obejrzenia tego projektora to na planszach testowych mógłbyś to sprawdzić w szczególności pod kątem przebarwień obrazu, a tak pozostaje Ci słowo honoru sprzedającego.

Edytowane przez misfit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Decyzja zapadła. Jednak zdecydowałem się na Sony. Kogo nie pytam to wszyscy doradzają mi Sony mimo, że to model z 2010roku. Więcej zostanie na dobry ekran i nowego Blu-ray. Jak bym tak patrzył, że używane jest gorsze bo coś się może stać, to bym musiał kupić nowy samochód, nowy wzmacniacz, który też mam używany i nowe kolumny, które mimo 8lat grają wybitnie i nic się z nimi nie dzieje. Cały system audio odkupiłem od innych i nie żałuję ani złotówki bo w tej cenie nie uzyskał bym takiego brzmienia z nowych elementów. Więc czekam na przesyłkę i powoli szukam reszty.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak bym tak patrzył, że używane jest gorsze bo coś się może stać, to bym musiał kupić nowy samochód, nowy wzmacniacz, który też mam używany i nowe kolumny, które mimo 8lat grają wybitnie i nic się z nimi nie dzieje. Cały system audio odkupiłem od innych i nie żałuję ani złotówki bo w tej cenie nie uzyskał bym takiego brzmienia z nowych elementów. Więc czekam na przesyłkę i powoli szukam reszty.

Nie zrozumiałeś przekazu - nie mam nic przeciwko używanym rzeczom, mam natomiast problem z kupowaniem w ciemno używanych rzeczy, tym bardziej jeśli mają tendencję do mniejszego lub większego pogarszania swoich właściwości z biegiem czasu w zależności od tego w jaki sposób są użytkowane. Samochodu zapewne nie kupiłeś w ciemno, a jeśli tak to podziwiam za odwagę.

Mimo wszystko życzę abyś nie żałował wydanych pieniędzy i oby ten zakup okazał się strzałem w dziesiątkę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Projektor dojechał. Wszystko wygląda jak nowe. Wszelka dokumentacja dołączona do projektora. Gwarancja pisemna. Jest nawet rachunek z serwisu z 28.08.2014 informujący o przeglądzie i czyszczeniu projektora.

Wstępnie patrząc wszystko świeci idealnie. Dzisiaj zabieram go do kolegi na testy bo jeszcze nie kupiłem ekranu. Mam na dzieję, że będzie mi służył bez awaryjnie przez najbliższe lata. Teraz pozostaje szukać ekranu i odpowiedniego uchwytu bo waga projektora jest spora.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi