Skocz do zawartości
  • 0
Wujek Sushi

Sharp LC-42 xd1e

Pytanie

Czy ktos moze mi powiedziec, czy to normalny objaw, jeżeli w dwoch gornych rogach ekranu w trakcie filmow przy ciemnych kolorach lub czerni pojawiają się jaśniejsze przebarwienia/delikatne smugi rownomiernie rozchodzace sie i niknace po ok 5-10 cm?

Nie jest to bardzo widoczne, ale w trakcie ogladania np. "Ataku na posterunek" gdzie ciemno jest jak w d... u murzyna, troche mi dzialalo na nerwy.

Po przelaczeniu na pelny kolorowy ekran jakiegos filmu i z powrotem do ciemnego ekranu innego filmu wraca wszystko do normy na pare chwil, ale potem wraca.

Telewizor jest nowiutki i wszystko inne dziala super, konsola, hdtv, komputer. Swietne kolory itd. Tylko te dwa gorne rogi przy ciemnych obrazach.

Co robic?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

7 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Reklama czyni cuda .Miał być przełom , cud techniki full hd z fabryki gdzieś tam co robi panele 8 generacji.Zanim telewizor był w sprzedaży były juz setki postów jaki jest swietny.Realia są takie ,że buczy,
smuży,ma przebarwienia.Sensowne wyjście to sprzedać i kupić coś mniej irytującego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0

[quote name='tod' post='24988' date='28.11.2006, 18:48 ']
Reklama czyni cuda .Miał być przełom , cud techniki full hd z fabryki gdzieś tam co robi panele 8 generacji.Zanim telewizor był w sprzedaży były juz setki postów jaki jest swietny.Realia są takie ,że buczy,
smuży,ma przebarwienia.Sensowne wyjście to sprzedać i kupić coś mniej irytującego.
[/quote]

Generacja paneli to niekoniecznie kolejny (generacyjny) skok jakościowy. Pewnie coś w tym jest, ale nie można tego utożsamiać (8 generacja lepsza od 7 a ta od 6 itd).
W przypadku Sharpa (przynajmniej) jest to związane z wielkością "motherglass" I tak nowa fabryka Kameyama2 produkuje matrycę umożliwiającą wycięcie zdaje się 8x46" i 6x52".

Buczy - prawda, ale bez przesady ;) . Już się prawie przyzwyczaiłem :D

Nie smuży i nigdy nie smużył.

Nie ma i nie miał przebarwień.

Realia są takie, że jest to najlepszy LCD (46") dostępny na rynku (imo). Nie mam zamiaru sprzedawać a potem kupować coś bardziej irytującego. ;)

pzdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0

[quote name='nowy66' post='24995' date='28.11.2006, 21:12 ']
Generacja paneli to niekoniecznie kolejny (generacyjny) skok jakościowy. Pewnie coś w tym jest, ale nie można tego utożsamiać (8 generacja lepsza od 7 a ta od 6 itd).
W przypadku Sharpa (przynajmniej) jest to związane z wielkością "motherglass" I tak nowa fabryka Kameyama2 produkuje matrycę umożliwiającą wycięcie zdaje się 8x46" i 6x52".
Buczy - prawda, ale bez przesady :P . Już się prawie przyzwyczaiłem :D

Realia są takie, że jest to najlepszy LCD (46") dostępny na rynku (imo). Nie mam zamiaru sprzedawać a potem kupować coś bardziej irytującego. :P

pzdr
[/quote]
Mam watpliwosci co do tego przelomu. Przygladalem sie mu w MM i 46" byl ustawiony tak ze przy przejsciach miedzy "materialami" (blackout) ekran byl duzo bardziej wpadajacy w granat niz w Philips 9830 , bardziej cos a'la starsze generacje Philipsa. Czern wracala po podaniu wlasciwego materialu ale jak w znanym dow[beeep]ie, niesmak pozostawal, zwlaszcza ze onegdaj ktos z fanow Sharp-a stwierdzil ze blackout TV ktory daje granatowa poswiate dyskwalifikuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0

[quote name='nowy66' post='24995' date='28.11.2006, 19:12 ']
Buczy - prawda, ale bez przesady :P . Już się prawie przyzwyczaiłem :D

Realia są takie, że jest to najlepszy LCD (46") dostępny na rynku (imo). Nie mam zamiaru sprzedawać a potem kupować coś bardziej irytującego. :P

pzdr
[/quote]

[b]No ale co z ta czernia w rogach?!?!?!?![/b]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
42" od Sharpa XD1 to kompromitacje tej firmy.
Panel jest tam zupełnie inny niż w 37", 46" i 52".
Jakaś tajwańska taniocha. Straszna śliwkowa czerń czyli totalna eliminacja jakiejkolwiek czerni.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
[quote name='Wujek Sushi' post='25096' date='29.11.2006, 02:20 ']
[b]No ale co z ta czernia w rogach?!?!?!?![/b]
[/quote]

Poproś w sklepie może mają jakiś zapas .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Witam,
Śliwkowa czerń???
Jeśli jesteś posiadaczem, to może masz faktycznie ferelny egzemplarz.
Ale wątpię, bo piszesz bzdury.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi