Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

W innych tańszych i może mniej zaawansowanych pod względem procesora urządzeniach ( Duna, Egreat) bez problemu idzie odczyt filmów w plikach ( DVD, BD 9 ) wystarczyło najechać na plik i wcisnąć play i wszystko szło bez problemu, w Popcornie trzeba katalogi otwierać poprzez ok, gdzie pliki DVD (Video Ts) tutaj juz był znaczący problem. Nastepny przyklad - napisy i ściezki dźwiekowe, jeśli było to wgrane w plik, wybór napisów 1/2-nie wiadomo co się wybiera, to samo z audio, próbowałem wgrać z menu aplikacji jakiś inny odtwarzacz ale tam sama kaszana, szybkość obsługi też nie robi szału-mimo super procesora, gdzie Dune i Egreat przy słabszych procesorach radziły sobie lepiej, łaczenie z NAS tez lepiej wyglądało przy tamtych odtwarzaczach, zmiana ścieżki dźwiękowej powodowało zatrzymanie filmu i wirowanie kółka, po chwili dalej szło. Po jednym dniu użytkowania tego Popcorna nadszarpnęły moje nerwy i trzeba sie go pozbyć, jedyny plus to ladny obraz, ale takie odtwarzacze pod względem funkcjonalności to wielka porażka - soft tragiczny, za takie pieniądze 1400 zł - z dyskiem odtwarzacz, który spełnia w miarę swoje funkcje tylko przy mkv to dla mnie porażka - ja zdecydowanie odradzam ten odtwarzacz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to dziwne bo mój A410 działa jak burza. Wszystkie dvd z dysku sieciowego odtwarza bez najmniejszych problemów a mam ich ponad 150 sztuk. Głównie koncerty. Bluray oczywiście w uproszczonym menu ale równiez ruszyły dotychczas wszystkie. Oczywiście piszesz o A400 bo tego co opisałeś to nasi chińscy koledzy z cloudmedia chyba jeszcze nie wymyślii.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Te DVD w jakiej masz postaci - obraz ISO ? Ja mam większość jako folder Video Ts ( jak masz w takiej postaci jak te foldery odtwarzasz). Jak u Ciebie z wyborem audio i napisami ? Masz możliwość wyboru w iso 3 D, opcję 2 D/3D ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

głównie iso ale blu ray mam jako foldery i też działa bez zarzutu. Napisy i audio bez problemu. Niestety 3d materiału nie posiadam ze względu na bardzo obojętny stosunek do tego formatu :)

Edytowane przez mjasinsk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ja mam masę DVD ale jako Folder Wideo TS, Blu Ray też mam jako foldery,tylko, że w katalogu stream jest jeden plik i idzie bez problemu, a jak ci pokazuje napisy i ścieżki audio, widzisz czy to są napisy pl, scieżka, jak to się u Ciebie wyswietla? U mnie niestety 1/2 i muszę to robic na czuja mimo, że w ustawieniach mam odznaczone jako główną ścieżkę audio: angielskie a napisy polskie, a przełączanie między 1 i 2 to też idzie bardzo wolno. Jednym słowem Popcorn za taką kasę a odczytuje tylko w miarę funkcjonalnie obrazy iso i pojedyńcze pliki jak mkv, divix itd, z folderami jest juz problem, gdzie player za 1200 zl powinien mieć soft dopracowany jak ta lala. dzieci maja Egreata kupionego za 400 zl i wszysko dziala ok, najeżdżam obojętnie na co i wciskam play i idzie bez najmniejszego problemu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a to nie jest tak, że masz w menu wyłaczone uproszczone menu BD i dlatego wchodzi Ci w foldery?.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zwracam honor, Popcorn to [beeep]... sprzęt, mój błąd polegał, że nie wchodziłem na NAS z poziomu Popcorna poprzez wyszukiwarkę sieciową, tylko od razu na NAS i stąd problemy z odczytem folderów Video TS, teraz dodaję sobie dysk z NAS jak miejsce sieciowe i wszystko śmiga ok, napisy i ścieżki dźwiękowe mogę dodać poprzez przycisk tittle na pilocie i rozwija się super menu w przypadku jak nie jest w pliku w kształcie obiektywu aparatu, wtedy widzę jakiego pochodzenia są napisy i ścieżki audio, teraz wszystko jest widoczne, po najechaniu na folder z filmem wciskam ok i wszystko idzie pięknie, jedynym mankamentem, jest gdy w obrazie ISO, są dwie wersje obrazu do wyboru 2D lub 3 D, nie można wybrać między nimi od razu ładuje 3 D nie ma tak jak na Egreat, żeby z poziomu pilota można było wybrać sobie 2 D lub 3 D ale to już szczegół mam nadzieję, że to zmienią to w kolejnych softach, rekompensuje to super obraz zarówno na 1080 p jak i 720 p, 3 D też super. Super też sprawa z okładkami do filmów, sam pobiera z internetu poprzez wskazanie folderu, pobiera okładkę, plakat i opis po polsku

Edytowane przez darekrocznik71

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.

No tak, ale tytuł wątku pozostał.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No tytuł - moja wina, bije pokłony, wysłałem raport o zmianę tytułu, tak w ogóle czy ktoś na tym odtwarzaczu testował wybór na obrazie iso 2d lub 3d, na Egreat jak wciskałem przycisk, gdzie byl wybór ścieżki audio, napisów oraz w razie obrazu z 2d/3d, wybór któregoś z formatów, czy ktoś do tego odtwarzacza ma podłaczony napęd na USB, jak zachowują się kopie DVD i ripy z Blu ray ( AVCHD - BD 9) ?

Edytowane przez darekrocznik71

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wczoraj oglądałem film z Blu ray przerobionego do BD 9 - obraz dla mnie rewelacja, dźwiek też powiela, bije pokłony, opcje wyboru z obrazu ISO 2d/3d zalatwiam tak, że jak chcę oglądać pozycje z tego ISO w 2D to w ustawieniach Popcorna wyłączam na wyjściu 3d, jak chcę oglądać w 3D, to włączam na wyjściu 3 d, z tittle nie ma niestety takiego wyboru, a wmenu mam tylko uproszczone menu, lub pytaj) mam jedynie problem z odczytam gęstych formatów audio-mam ripy z winyli we formacie flac, tylko jak wciskam play na katalogu z płyta idzie tylko pierwszy utwór i zakażdym razem sie powtarza, jest na to rada, żeby po wcisnięciu play szła od razu cała płyta ( mam podziału na poszczególne utwory)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi