DmNQ 0 Posted January 23, 2014 Witam serdecznie. Mam pytanie co do sprzętu Hauppauge. Chciałbym zakupić go z tej stronki http://www.alternate.pl/Hauppauge/HD_PVR_2_Gaming_Edition/html/product/1041866/? Chciałbym nagrywać programy HD z platformy NC+ , zauważyłem jednak ,że HD PVR 2 ma tylko wejścia HDMI. Moje pytanie brzmi czy do nagrywania programów z NC+ będzie odpowiedni tylko HD PVR 1, ponieważ on ma wejścia Componentowe? Czy wystarczy jakaś przejściówka do HD PVR 2 aby nagrywać programy z TV? Dzięki za pomoc. Quote Share this post Link to post Share on other sites
BoDeX 121 Posted January 23, 2014 Tylko COMPONENT. Aby nagrywać z HDMI potrzebny jest mocarny sprzęt (BlackMagic etc.) Wszystko zależy od kasiorki. CHyba, że czegoś nie wiem - nie jestem na bieżąco. Quote Share this post Link to post Share on other sites
DmNQ 0 Posted January 23, 2014 (edited) Tak, mam pełną świadomość ,że tylko po Componencie da radę. Jednak HD PVR 1 miał tylko wejścia Component, jego nowszy model ma jedynie wejścia HDMI , ale dołączona jest przejściówka dla PS3 która też ma zabezpieczenia HDCP , zatem mój ból głowy tkwi w tym , czy za pomocą tej przejściówki i w ogóle sprzętu HD PVR 2 da radę zgrać coś w HD z NC+ Więc dziwne jest to ze starszy model pozwalał na nagrywanie po Componencie a ten nowszy ma już tylko HDMI, chyba ze ta przejściówka od PS3 się nada, może ktoś się wypowiedzieć w tym temacie ? Da rade tym ustrojstwem w jakiś sposób zgrać z dekodera programy ? Edited January 23, 2014 by DmNQ Quote Share this post Link to post Share on other sites
DmNQ 0 Posted January 24, 2014 Dowiedziałem się że ludzie używają do zgrywania też karty prof revolution 7301, ktoś coś wie o tym rozwiązaniu? Co bedzie lepsze do nagrywania z NC+ ? Quote Share this post Link to post Share on other sites
serialnik 1 Posted January 26, 2014 HD PVR 2 ma wejście Component, które jest ukryte pod nazwą AV. Do złącza AV podłącza się przejściówkę, która da nam pięć wejść chinch (Component + dźwięk stereo). Nagrywanie po HDMI też będzie prawdopodobnie działać, ale trzeba się pozbyć HDCP przy pomocy splittera HDMI. Podobno Lenkeng LKV312 daje taki efekt. Będzie tylko problem z dźwiękiem bo splittery zwykle nie przepuszczają DD5.1. Ale zakładam, że dekoder NC+ można przestawić na PCM, wtedy wszystko będzie działać ok. Ewentualnie można odebrać dźwięk na wejściu optycznym. 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
DmNQ 0 Posted January 26, 2014 Czyli najprościej mówiąc, Hauppauge PVR i PVR2 nadadzą się do zgrywania programów z NC+ ? Jeżeli macie jakieś lepsze pomysły to prosiłbym o pomoc. Jedyny sprzęt jaki znalazłem po długich poszukiwaniach w internecie to właśnie ten. Najbardziej zależy mi na zgrywaniu meczy NBA w HD z Canal Plus Sport. Hauppauge zda egzamin, czy może polecicie mi coś innego? Dzięki za pomoc wszystkim. Quote Share this post Link to post Share on other sites