emilovy 0 Posted January 18, 2014 Witam, Jestem świeży na forum więc proszę o wyrozumiałość Nie wiem czy był temat wałkowany, ale po przeczesaniu Google i nie znalezieniu odpowiedzi postanowiłem zapytać tutaj. Mam problem z odtwarzaniem filmów na moim telewizorze LG 42LM670S-ZA z pendrive'a czy zewnętrznego dysku USB. Mianowicie objawy są takie, że co jakiś czas pliki się przycinają - gubią klatki. Pliki video na pewno są dobre ponieważ na komputerze czy w smartphonie odtwarzają się bez żadnych problemów. Dodam jeszcze że głównie odtwarzam pliki mkv i mp4. Pendrive i dysk są na USB 3.0 więc prędkość nośników na pewno nie ma wpływu na przycięcia. Nośniki głównie podłączane pod gniazdo pierwsze. Będę wdzięczny za wszelką pomoc. Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka Quote Share this post Link to post Share on other sites
piotr8642 3 Posted January 18, 2014 Musisz wyłaczyc truemotion w opcjach obrazu Quote Share this post Link to post Share on other sites
emilovy 0 Posted January 19, 2014 Wyłączenie true motion nic nie daje.. To się zaczęło dziać po którejś aktualizacji oprogramowania. Wcześniej było dobrze Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka Quote Share this post Link to post Share on other sites
anekddd 0 Posted October 17, 2014 Też tak miałem. Zmieniłem format na NTFS i problem z przycinaniem zniknął. Ale mi ostatnio nie czyta niektórych *.mkv, tak jakby brakowało kodeków. Wie ktoś jak temu zaradzić? Quote Share this post Link to post Share on other sites