pasiurek 0 Posted January 9, 2014 Witajcie, potrzebuję pomocy w wyborze telewizora, odpowiem na pytania a następnie dorzucę coś od siebie 1. Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor ? ~25m2 2. Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora ? 3,5m3. Ile osób zasiada przed telewizorem ? przeważnie 24. Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu - czy kąty są ważne ? na wprost5. Telewizor ma stać czy ma wisieć ? początkowo będzie stał, później go powieszę... 6. Jak słońce świeci w pokoju ? cały dzień z lewej ale są rolety całkowicie zaciemniające pokój więc słońce to nie problem7. Jaki masz obecnie telewizor ? jakiś tam sharp, nawet nie wiem8. Co chcemy aby telewizor posiadał ? 3D, mógłby mieć też full screen play (to dla dwóch graczy na PS3)9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora: ( 4K, HD, SD ) ? kablówka UPC10. Jakie urządzenia będą podłączone do telewizora ? PS311. Ile godzin dziennie będzie pracować telewizor ? 412. Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą ? bez znaczenia13. Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej ? najczęściej filmy z ps3 i kanały przyrodnicze14. Czy zamierzasz korzystać z internetu na ekranie telewizora ? raczej nie15. Czy zamierzasz grać w gry PC / konsola - jeśli tak to ile % dziennie? 50%16. Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień ? wieczorem17. Preferencje co do wielkości? 47-50 cali18. Co Cię denerwuje w telewizorach ? snużenie i zamulające oprogramowanie19. Preferencje co do marki ? brak20. Czy telewizor ma mieć 3D - jeśli tak to jakie , pasywne czy aktywne ? ma mieć i ma mieć dobre 21. Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup ? nie więcej niż 4000 22. Czy będziesz zainteresowany profesjonalną kalibracją ekranu w celu wyciśnięcia maksymalnych możliwości nowego sprzętu ? wszystko w swoim czasie Tak więc dodam, że wahałem się między Panasonic P50ST60E lecz później namieszali mi w głowie i byłem za Philipsem 6008 lub 7008. Proszę o pomoc i dorzucajcie śmiało swoje propozycje (oczywiście piszcie dlaczego ) Pozdrawiam Quote Share this post Link to post Share on other sites
Dario23 0 Posted January 10, 2014 pasiurek do tej kwoty i jeśli lubisz oglądać filmy wieczorami to tylko plazma Panasonic P50ST60E. Sam mam taki model i filmy wieczorem do poezja. Quote Share this post Link to post Share on other sites
pasiurek 0 Posted January 10, 2014 A co jeśli chodzi o ps3? Masz? Nie ma się co bać o powidoki? Wysłane z mojego LG-P970 przy użyciu Tapatalka Quote Share this post Link to post Share on other sites
Dario23 0 Posted January 10, 2014 Ja mam xbox360 i gram nieraz po 3 godziny. Żadnych powidoków nie mam. A do 3D to jest bajka. Pełne FULL HD aktywne. Obraz nie migocze, Ustawiasz odświeżanie na 120Hz i pięknie sie ogląda w 3D Quote Share this post Link to post Share on other sites
pasiurek 0 Posted January 10, 2014 Jestem prawie przekonany... zobaczymy co na to reszta forumowiczow. Chetnie zobacze jakis sprzeciw Wysłane z mojego LG-P970 przy użyciu Tapatalka Quote Share this post Link to post Share on other sites