Drevis 0 Posted December 31, 2013 Witam, mam problem z programem Splash Pro, do tej pory na komputerze stacjonarnym sprawował się świetnie, nigdy nie żałowałem zakupu, a nagle pojawił się problem. Na laptopa ściągnąłem dla testu piracką wersję i pojawiły się problemy. Otóż nie widać napisów. Są one widoczne przez ułamek sekundy i znikają. Po pauzie i zmianie pełnoekranowy<->okno jest odwrotnie- nie widać obrazu, są same napisy. Jedyną różnicą w konfiguracji między stacjonarnym a laptopem jest funkcja używaj nakładki wideo, której nie da się wyłączyć na laptopie, jednak po włączeniu na stacjonarnym i tak widać napisy... Na obu komputerach używam wersji 1.7.0.0, tego samego filmu i tych samych napisów (standardowo srt ale próbowałem też konwertować na txt).Nie testowałem innych filmów ani programów, jeżeli to pomoże w diagnozie to to zrobię. Będę bardzo wdzięczny za pomoc. Z góry dziękuję i pozdrawiam. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Drevis 0 Posted January 1, 2014 (edited) Nie widzę opcji edycji więc napiszę tutaj. Sprawdzałem też inne filmy, problem występuje zarówno w plikach mkv, mp4 i avi (innych nie sprawdzałem). EDIT: Ściągnąłem program Splash Pro EX 1.13.2 i wszystko działa... Problem tkwił właśnie w tej nakładce wideo, domyślnie w EX jest odznaczona i wszystko jest ok, po włączeniu jest ten sam problem. Edited January 1, 2014 by Drevis Quote Share this post Link to post Share on other sites
Sk_uter 40 Posted January 1, 2014 O jakiej nakładce mówisz? Wysłane z mojego HTC One przy użyciu Tapatalka Quote Share this post Link to post Share on other sites
Tribul 0 Posted January 4, 2014 Ustawienia --- Wideo---Wyjście wideo. Jeśli zaznaczysz "używaj nakładki wideo" występuje brak napisów. Przerabiałem ten temat. Ogólnie program jest bardzo dobry. Quote Share this post Link to post Share on other sites