Jump to content
Sign in to follow this  
DanielZ

Odtwarzacz bluray w rozsądnej cenie i podstawowej funkcjonalności

Recommended Posts

Witam,
po dłuższym czasie zdecydowałem się wreszcie na zakup odtwarzacza blu ray. Szukałem czegoś co spełnia moje wymagania, ale trochę gubię się już w wersjach (1.0, 1.1, 2.0 itp itd.) Posiadam jakiś telewizorek samsunga (42 cale z portami hdmi - jeśli to istotne) w miarę świeży (niestety na okres świąteczny odwiedziłem rodzinkę i nie jestem w stanie podać modelu), który zaspokaja moje wszelkie potrzeby (ipla, yt, kilka portów usb, wifi).
Z racji że mikołaj w postaci mojej dziewczyny, w tym roku przyniósł mi upragnioną sagę star wars w wersji BR zdecydowałem się na zakup odtwarzacza. W najbliższej przyszłości zamierzam powoli zacząć zaopatrywać się w kultowe produkcje (właściwie już chciałem zacząć, ale wciąż nie do końca ogarniam temat), dlatego proszę o radę czego szukać? Istnieje wgl możliwość zakupienia czegoś w granicach 250zł? Interesują mnie podstawowe funkcje wymagane do odtwarzania filmów (br i dvd), aczkolwiek boję się że kupie stary model i po zakupie jakiegoś nowszego wydania filmu ten po prostu nie będzie działał :(.

PS. gdzie mogę sprawdzić jakiej wersji odtwarzacza bluray wymaga płyta?

AKTUALIZUJE TEMAT:

Po kolejnym dniu szukania ostatecznie zdecydowałem się na Samsunga BD-F5500. Cena w miarę przystępna, z tego co czytałem ludzie nie mają z nim problemów, nie posiada zbędnego dla mnie wifi, obsługuje 3D, więc może kiedyś się przyda z racji że i telewizor taką funkcje posiada. Ponoć można nawet obsługiwać tym samym pilotem co telewizor.

Wrzucam na wypadek gdyby ktoś stanął przed tym samym wyborem co ja :).