stalkee 0 Posted December 15, 2013 (edited) jezeli ktos z was chetnie uzywal Dune Explorera - ktory od lat nie byl aktualizowany to znalazlem aktualna wersje. tutaj mozna to sciagnac: http://www.zentriertinsantlitz.de/duneexplorer.php Czy ktos moze przerobil sobie dune explorera zeby sciagal opisy z filmwebu ? gdyby to dzialalo tool bylby najwygodniejszym ze wszystkich. Dla tych ktorzy nie znaja zalet DE to dodam ze ja sie do niego przekonalem, poniewaz nie dziala na zasadzie bibloteki jak yadis albo zappiti tylko katalogow, tak ze bez problemow moge przerzucac katalogi z filmami i opisami po twardych dyskach i nic sie nie rozkleja ani nie gubi. Edited December 15, 2013 by stalkee Quote Share this post Link to post Share on other sites
BoDeX 121 Posted December 16, 2013 Chyba najprościej byłoby dopytać w filmwebie, czy w ogóle dopuszczają jakikolwiek scraping od siebie. Jeśli jakiś program to robi, to wymiana maili z autorami Explorera może by coś posunęła ten projekt, a wygląda dobrze. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Wicked 4 Posted December 16, 2013 Bez filmwebu można by się obyć jakby tylko dało się zmienić żeby ściągał polskie opisy z themoviedb.org Quote Share this post Link to post Share on other sites
BoDeX 121 Posted December 16, 2013 (edited) Hello. themoviedb.org ma polskie opisy ? Nie pomyliłeś z imdb ? Jak w praktyce wygląda efekt użycia Dune Explorera - odpalamy player z otagowanym dyskiem i ... ? EDIT - sorry, znalazłem PL opisy ! Edited December 16, 2013 by BoDeX Quote Share this post Link to post Share on other sites
moonfall84 18 Posted December 16, 2013 Scrapy opisów z filmweba na 100% podaje yaDIS Wysłane z mojego ZTE V987 przy użyciu Tapatalka Quote Share this post Link to post Share on other sites
BoDeX 121 Posted December 16, 2013 Poszło zapytanie - dam znać jak odpowiedzą. Quote Share this post Link to post Share on other sites
binary 741 Posted December 16, 2013 (edited) No przeciez w XBMC jest scraper autorstwa Kolegi Smuto oparty na FimWeb-ie Edited December 16, 2013 by binary Quote Share this post Link to post Share on other sites
BoDeX 121 Posted December 16, 2013 Jasne, tylko jak go zaadoptować do DUNE EXPLORER ? Quote Share this post Link to post Share on other sites
binary 741 Posted December 16, 2013 A ja nie myslalem o adpotowaniu, tylko komentowalem watpliwosci odnosnie scrappowania danych z Filmwebu z postu #3. Moja wina, ze nie odswierzylem i nie widzialem pozniejszych komentarzy. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Wicked 4 Posted December 18, 2013 Program spoko tylko czy jest gdzieś jakiś FAQ odnośnie seriali i muzyki bo nie mogę sobie z tym poradzić? Quote Share this post Link to post Share on other sites
BoDeX 121 Posted December 18, 2013 To chyba jedyne miejsce : http://www.mpcclub.com/forum/showthread.php?s=e9e781e9a4ade511ee60e1f3042ba6c3&t=23178 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
moonfall84 18 Posted December 18, 2013 Dokładnie też korzystam z tego forum. Trzeba tylko znać angielski<br /><br />Wysłane z mojego ZTE V987 przy użyciu Tapatalka<br /><br /> Quote Share this post Link to post Share on other sites
darekrocznik71 1 Posted December 24, 2013 Czy ten explorer działa na Dune HD Max ? Czy okładki do filmów od razu się ściągają po wgraniu explorera, czy też jest konieczne kombinacje jak w yadis i tym podobnych programach. Instalacja z pena jako plugin? Czy jest mozliwośc powrotu do wcześniejszego explorera ? Quote Share this post Link to post Share on other sites
stalkee 0 Posted December 26, 2013 Czy ten explorer działa na Dune HD Max ? Czy okładki do filmów od razu się ściągają po wgraniu explorera, czy też jest konieczne kombinacje jak w yadis i tym podobnych programach. Instalacja z pena jako plugin? Czy jest mozliwośc powrotu do wcześniejszego explorera ? Obsluga jest taka ze musisz miec kazdy film w osobnym katalogu, dune explorer dorzuca tylko pliki z opisem i okladka a dune sam to potem pokazuje bez pluginow. Jak raz na jakis czas przerzucam filmy na hdd z obejrzanymi to przegrywam caly katalog i nic sie nie sypie - moze teraz w zapitti i yadis jest inaczej ale to mi sie najbardziej w nich nie podobalo. wszystkie duny sa pod wzgledem oprogramowania niemal identyczne, dlatego smiga tez bez problemow na maxsie. tak w ogole to napisalem do nowych programistow zapytanie o dodanie polskiej opcji w scrapperze z themoviedb.org Quote Share this post Link to post Share on other sites
darekrocznik71 1 Posted December 26, 2013 (edited) Katalog trzeba nazywać tytułem filmu - po polsku czy oryginalnie ? Explorer mogę zainstalować z pena tak jak pluginy ? Jak katalogi będą na NAS, czy też będzie wszystko wyświetlać ? Edited December 26, 2013 by darekrocznik71 Quote Share this post Link to post Share on other sites
stalkee 0 Posted January 5, 2014 Explorera instalujesz tylko na PC - on dorzuca pliki w katalogu filmu ktore dune sam pokazuje jako okladki i opisy. Dostalem odpowiedz od programisty nowego Explorera. W najblizszym update beda polskie opisy z themoviedb.org nad Filmwebem jeszcze pracuja na razie nie wiedza jak sciagnac opisy z fimwebu - podeslalem im wtyczke filmwebu do xbmc moze to im pomoze. Zapytal mnie czy nie chce pomoc w tlumaczeniu Explorera na polski, tak ze biore sie do roboty. Jak jeszcze w bedzie kiedys punktacja z filmweb i imdb to bedzie bomba Quote Share this post Link to post Share on other sites
BoDeX 121 Posted January 5, 2014 Oooo - i to jest bardzo dobra wiadomość ! Scrapowałem PL opisy z themoviedb.org na potrzeby katalogu i niestety, nie wszystkie filmy mają PL opisy. Filmweb byłby najlepszy, ale i na bezrybiu rak ryba ... Quote Share this post Link to post Share on other sites