alfaalfa 0 Napisano 2 Grudnia 2013 Witam Moi drodzy nadeszła chwila poszerzyć mój zestaw KD o bluray. Do tej pory uzbierałem następujący sprzęt : LCD LG 55LW570SAmplituner Onkyo TX-NR 616 Quadral Quintas 5000 Jamo SUB 300 Poczytałem trochę forum i sporo ludzi zachwala Panasonic i LG W związku z czym moją uwagę przykuły następujące modele Panasonic model DMP BDT 330 LG HR 923 lub 720 Podpowiedzcie na który warto się zdecydować, a może warto rozważyć jakieś inne opcje ?? Moje warunki to dobra obsluga wszystkich popularnych formatów jak avi, matroska itp oraz 3d, Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mario 32 Napisano 2 Grudnia 2013 Jeden i drugi dobrze sobie radzi z plikami. Skoro decydujesz się na telewizor lg to wybierając lg uzyskasz jednego pilota. O 3D natywnym zapomnij. Takie rzeczy umieją robić tylko odtwarzacze sieciowe. W ogóle jak zależy ci na plikach a nie płytach to ja bym się nie ładował w odtwarzacz Bluray tylko np. Dune czy Mede8er. Dużo większe możliwości. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
alfaalfa 0 Napisano 2 Grudnia 2013 Jeden i drugi dobrze sobie radzi z plikami. Skoro decydujesz się na telewizor lg to wybierając lg uzyskasz jednego pilota. O 3D natywnym zapomnij. Takie rzeczy umieją robić tylko odtwarzacze sieciowe. W ogóle jak zależy ci na plikach a nie płytach to ja bym się nie ładował w odtwarzacz Bluray tylko np. Dune czy Mede8er. Dużo większe możliwości. Na jednym pilocie mi nie zależy bo mam Logitec Harmony 650 Co miałeś na myśli pisząc o natywnym 3d ?? Nie ogarniam tego Szczególnie po przeczytaniu : Natywne 3D to treści, które zostały sfilmowane przy użyciu kamer 3D. Wirtualne 3D to treści, które zostały sfilmowane w 2D i są konwertowane do formatu 3D przez telewizory high definition. Istnieje różnica jakościowa pomiędzy nimi. Chyba że miałeś na myśli wirtualne ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gmeru 2 237 Napisano 2 Grudnia 2013 Wiesz pewnie chodziło o to na czym Ci tak naprawdę zależy. Będziesz na tym oglądał filmy z płyty czy z plików? Jak z plików to np. 3D obejrzysz tylko side by side. O plikach 3D/2DISO też można zapomnieć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
alfaalfa 0 Napisano 2 Grudnia 2013 (edytowane) MA to służyć w większości do odtwarzania filmów z płyt bluray Mój wybór krąży już w zasadzie tylko pomiędzy Panasonic DMP-BDT330 LG BP730 i szala zwycięstwa na LG Chyba że na prawdę w przedziale do 1000zł jest coś co deklasuje te dwa BD Edytowane 2 Grudnia 2013 przez alfaalfa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gmeru 2 237 Napisano 2 Grudnia 2013 Nie ma mowy o deklasowaniu bo rynek jest naprawdę bardzo podobny. Te Playery też. Więc wybieraj ten, który Ci się bardziej podoba. Naprawdę różnice są kosmetyczne... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach