Skocz do zawartości
xyxy

Czy jest na rynku tuner sat(z CI) na Linux lub Android co ruszy XBMC?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich forumowiczów,

Padł mi stary Ferdek HD8800 i myślę o zakupie tunera satelitarnego.

I tu pytanie:

• Czy BlackBox 500, openbox, lub inne chińskie klony ruszą XBMC? Jeśli nie to jaki polecacie?

Tuner musi mieć:

• CI slot
  • Ethernet
  • OS co dzwignie XBMC

Tuner generalnie potrzebny mi do TNK, chciałbym bardzo żeby można było uruchomić na nim XBMC.

XBMC może służyć jako cała platforma, ale wystarczy jak będzie tylko obsługiwał zawartości z neta.

Budowa HTPC odpada gdyż w/w wymagania nie są wygórowane, a to po odpaleniu TV ma odrazu rzucać obraz z TNK (może być na ON przez cały czas bez pożerania prądu i generalnie kolejny komp mi zbędny).

Wiem że niedawno ukazał się niemiecki "Golden Media Hypercube" na dwóóch systemach Android i Linux

http://www.satshop.fi/digiboksit/dvb-s2/gm-hypercube.html?___store=default&___from_store=fi

ale tam również nie mam pewności czy ruszy XBMC.

Proszę o pomoc.

Dziękuję i Pozdrawiam.

.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jedyny tuner jaki znam z działającym chyba nawet dość dobrze XBMC to prism cube ruby

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spoko ,dzięki właśnie go oglądałem, ciekawy jest ale cena nie mała jak kiedyś siądzie to strata spora. Chyba taniej będzie kupić jakiegoś najzwyklejszego pryka do TNK i osobno android box-a do XBMC i przy okazji innych aplikacji. Do tego jak wtedy coś siądzie mniejsza strata. Dzięki za szybką pomoc pozdro.

Wpadłem na kolejny pomysł.

Mój TV to Samsung z wbudowanym modułem CI. Jak zakupię Android box-a z DVB-S2

np ten: ( http://www.ebay.co.uk/itm/New-Dule-Core-Android-TV-Box-CS818-DVB-S2-Media-Center-Player-Wifi-HDMI-YOUTUBE-/181235287741?pt=US_Internet_Media_Streamers&hash=item2a327706bd ) podepnę pod TV i w gnieździe będzie karta TNK to rozkoduje??

Edytowane przez xyxy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi