- 0
Samsung UE46F6770 - włącza się i wyłącza
Pytanie zadane przez
iro88
-
Ostatnio przeglądający 0 użytkowników
Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
Pytanie zadane przez
iro88
Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
Witam,
Krótko o problemie: Po włączeniu do prądu telewizor samoczynnie włącza się, pojawia się na krótką chwilę ekran z logo Samsunga, po czym telewizor się wyłącza. Jest to cykliczne co 1-2 sekundy, bez przerwy. Wyłączenie z prądu nie pomaga, o dziwo po wyłączeniu jeszcze usiłuje się kilka razy włączyć. Każdej próbie włączenia się towarzyszy brzdęk jakiejś blaszki (stycznika) z tyłu telewizora.
Szperałem po sieci w tej kwestii i napotkane przeze mnie rozwiązania nie pomogły:
Czy ktoś miał podobny problem z telewizorem samsunga i w jaki sposób sobie z nim poradził?
Błąd zgłoszony jest już samsungowi, nie wiem kiedy odpowiedzą w tej sprawie i czy konieczne będzie serwisowanie telewizora. Dodam, że kupowałem go na początku października tego roku (czyli nie minął nawet miesiąc od zakupu), a już są z nim problemy.
-- EDIT --
Jak doszło do usterki: Oglądałem VOD TVP jako tło, szykując sobie śniadanie, gdy skończył się odcinek wiadomości telewizor najprawdopodobniej przeszedł w tryb uśpienia (co mnie nie zdziwiło). W momencie, gdy miałem już talerz pełen kanapek usiadłem przed telewizorem, chcąc obejrzeć kolejny odcinek zwróciłem uwagę na to, że wydaje on dziwne dźwięki włączając się i wyłączając. Nic przy nim nie grzebałem stąd moje zdziwienie, że cokolwiek się z nim stało.
Edytowane przez iro88Udostępnij tę odpowiedź
Odnośnik do odpowiedzi