Skocz do zawartości
grzechu1x

Samsung led 55, prosze o pomoc w wyborze modelu

Rekomendowane odpowiedzi

Tak w ogóle (nigdy nie wiem jak to się pisze :) ) to WITAM, ponieważ jest to mój pierwszy i pewnie nie ostatni post na tym forum.

Od 5 godz. siedze przed lapkiem i już nie wiem na co się zdecydować, ale od początku.

Nosze się z zamiarem kupna lcd z podświetleniem ledowym, ponieważ zmieniłem miejsce zamieszkania i w tej chwili mój leciwy LCD wydaje się za mały.

Moje kryteria:

Hz. Tv będe potrzebował głównie do filmów więc na pewno czas reakcji matrycy nie jest mi obojętny, tym bardziej będąc dzisiaj w Media i Avansie w celu porównania tv które mają na stanie i widząc wielką różnice w materiałach demo.

3D jak i konwersja 2d-3d więc i jakaś para okularów przydała by się w komplecie. Admin (HD) napisał prawie 3 lata temu, że warto więc koniecznie chce to zobaczyć

Smart. Miło będzie popatrzeć na YouTube bez włączania kompa, czy pogadać przez skype ale kamerka nie musi być wbudowana.

USB. Min. 2 (jedno na klawiature drugie na dysk zew.), a więc i odtwarzanie divx

Wyj. optyczne. Mam niewątpliwie lepsze stereo niż te dodawane

Wracając do pierwszego kryterium to poza płynnością ruchu, wiadomo, kolory, głebia czerni, kontrast, jasność, ostrość - filmy to priorytet, ale nie ukrywam, że na xbox'ie też czasem popykam

Moje typy to głównie samsungi serii 6

Wydaje się, że najlepszy -UE55F6500 (i jeżeli ktoś wie, to co oznacza S lub SS na końcu nazwy ?)

-UE55F6510

-UE55F6650

-UE55F6800

i może ze starszych serii

-UE55ES6900

-UE55ES6800

i czy warto teraz kupować tv, czy może poczekać na ewentualne promocje gwiazdkowe ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi