Skocz do zawartości
Honnou

LCD ~40 cali max 2600zł

Rekomendowane odpowiedzi

Witam
Przymierzam się do zakupu telewizora ~40 cali LCD do nowego mieszkania , głównie pod konsole i filmy z pena. Audio nie ma znaczenia, tv podłącze do już gotowego zestawu kina domowego

1. Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor? kawalerka, telewizor będzie stać w odzielonej kanapą i pułkami(po lewej stronie telewizora) części 3x3m
2. Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora? ~2.5m
3. Ile osób zasiada przed telewizorem? 2-3
4. Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu? przodem jeśli w 2 osoby, jeśli dojdzie 3 lekko z boku
5. Telewizor ma stać czy ma wisieć? stać
6. Jak słońce świeci w pokoju? z prawej strony telewizora, jednak okno praktycznie stale zasłonięte
7. Jaki masz obecnie telewizor? nie mam icon_smile.gif
8. Co chcemy aby telewizor posiadał? dobre odświerzanie ale bez sztucznego podkręcania bo wygląda to komicznie, możliwość bezproblemowanego oglądania filmow z USB różnego fomatu wraz z napisami
9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora? kablówka tesatu i konsola do amplitunera, kablem HDMI do TV
10 .Jakie urządzenia? Xbox360, może One w przyszłym roku icon_smile.gif
11. Ile godzin dziennie ma pracować telewizor? 4-5
12. Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą? brak preferencji
13. Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej? filmy
14. Czy zamierzasz serfować po internecie? nie, zupełnie mi to nie potrzebne, wszelakie SmartTV to dla mnie niepotrzebny dodatek widnujący cenę
15. Czy zamierzasz grać w gry - jeśli tak to ile % dziennie? często, zaraz obok ogladania filmów z pena będzie to główne wykorzystanie TV
16. Preferencje co do marki? brak ale mam dobre doświadczenia z Sharpami.
17. Preferencje co do wielkości? 39-42 cale. 40 myśle że byłoby w sam raz na 2.5m odległości
18. Co Cię denerwuje w telewizorach? sztuczne nabijanie odświerzania przez co wszystko wygląda jak z gry komputerowej, nie czytanie polskich znaków w napisach
19. Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień? wieczorami
20. Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup? 2500-2600 max
21. Czy telewizor ma mieć 3D - jeśli tak to jakie, pasywne czy aktywne? najlepiej nie, mam bardzo dobry tv 3d w drugim mieszkaniu tutaj nie potrzebuje icon_smile.gif

Ciekawią mnie takie modele, co o nich sądzicie:

Sharp :40LE830E

Toshiba 40L7335DG

Panasonic TX-L42ET60E

Philips 42PFL5008H

SAMSUNG UE42F5500

SONY KDL-40R470A - tańszy niż reszta

Edytowane przez Honnou

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po przejrzeniu ogroma testów i opinii zastanawiam się nad dwoma modelami, co o nich sądzicie i który nich byłby dla mnie lepszy ?

Sharp :40LE830E i Samsung UE40F6500SS

Edytowane przez Honnou

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi