Skocz do zawartości
bbutryn

Pomoc w skompletowaniu sprzętu do PS4 i dekodera DVB-T

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie,

potrzebuję pomocy w dobraniu i skompletowaniu sprzętu, już mówię co i jak.

Obecnie posiadam w domu stary tv Samsung LCD 40 cali z 2005 roku z 1 portem HDMi. Do tego posiadam odtwarzacz blu-ray i dekoder dvb-t w jednym Samsung DB-E6300, też z 1 portem HDMi. Teraz planuję zakup konsoli PS4 oraz głośników/kolumn do tego wszystkiego w systemie 5.1. Chciałbym żeby to ładnie współgrało i dało się wszystko jakoś podłączyć.

Jednak tu napotykam problem bo przy takiej konfiguracji z małą ilością portów HDMi, musiałbym podłączyć PS4 bezpośrednio do TV i odbierać dźwięk w lipnej jakości z głośniczków z tv bez możliwości dołączenia do tego wszystkiego zewnętrznych kolumn, pomijając fakt, że za każdym razem gdybym chciał pograć na konsoli lub objerzeć film to musiałbym ręcznie przepinać kable PS4-TV, TV-Dekoder.

Moje pytanie jest takie, czy w takim wypadku lepiej zainwestować w jakiś amplituner, podpiąć do niego PS4, kolumny i dekoder i zrobić wyjście na TV? Czy może jest jakiś fajny TV i taniej by wyszło kupić nowy TV z większą ilością portów HDMi i wpiąć wszystko w telewizor..

Budżet mam niewielki (około 2000 zł na PS4 + chcę wydać nie więcej niż 1300zł na kolumny) - myślałem o marce Samsung/Sony no i ewentualnie do tego amplituner najlepiej między 300-500zł, maksymalnie do 700zł. Nie mam wiedzy i ulubionej marki jeśli chodzi o amplituner.

W przypadku opcji zmiany tv mogłoby być coś drożej, ale bez przegięcia Ceny między 2000-3000, może 40-50 cali. Jakieś raty czy coś :)

Sęk w tym, żeby nie przepłacać a zrobić coś dobrego i z głową.

Za wszelką pomoc będę bardzo wdzięczny!
Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Edit to pierwszego postu.

Zapomniałem o najważniejszym, że obecnie posiadam zestaw kolumn JBL ES PACK 5.1 z subwooferem i stary wzmacniacz Onkyo TX-SR605, ale zamierzam sprzedać.. Zrobiłbym błąd zamieniając te glośniki na głośniki Pioneera? Może wystarczyłoby tylko dokupić ten proponowany amplituner? Ten stary na 100% sprzedaję.

Co do propozycji to sprawdziłem i cenowo wygląda tak jak chciałem :D Co do sprzętu Pioneer jak najbardziej, Philipsa nie miałem nigdy, ale wygląda rewelacyjnie w tej półce cenowej :)

Dzięki wielkie!

Edytowane przez bbutryn

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi