Jarszo 0 Napisano 12 Września 2013 Witajcie... Mam problem z moim SAMSUNG UE32F5300 - automatycznie się włącza i po chwili zawiesza i restartuje. Nic nie mogę zrobić pilotem, ani guzikiem z tyłu.Problem wygląda tak, że w menu serwisowym zmieniałem Local Set, bo na smart tv - w przeglądarce nie chciało chodzić weeb.tv i na jednym z tematu tutaj na forum były takie kombinacje ze zmianą tego.Ja nie wiem co mam teraz zrobić. TV nie reaguje, żyje własnym życiem... Jak by się dało jakiś reset zrobić może jak to w przypadku routerów czy innych rzeczy - wcisnąć guziczek? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mobor 233 Napisano 12 Września 2013 (edytowane) Musisz przywrócić TV do stanu fabrycznego. Zwykle robi się to tak ze wciska się jakąś kombinację przycisków i podłącza TV do sieci. Jeżeli nie pomoże- czeka Cie serwis Jeżeli serisant się kapnie ze ryłeś w menu serwisowym- żegnasz się z gwarancją (telewizory, mają rejestrowane zdarzenia wejścia do menu serwisowego w pamięci nieulotnej. Każda autoryzowana wizyta w takim menu ma swój wpis w bazie serwisowej producenta. Jeżeli liczba zapisana w bazie producenta wynosi np. 2 a licznik w TV pokazuje 3 tzn że ktoś nieuprawniony 1 raz wszedł do menu serwisowego. Podsumowując - coś było w nim ryte). Edytowane 12 Września 2013 przez mobor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jarszo 0 Napisano 12 Września 2013 O gwarancje to trochę sie boje, bo ryłem bo przerabiałem kabel od zasilania - odciąłem końcówkę i ją przedłużyłem o 1 metr... W każdym razie, nie masz może pojęcia jaką kombinację trzeba zrobić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mobor 233 Napisano 12 Września 2013 poszukaj w neie instrukcji serwisowej "serbice manual"+model twojego TV taki zwrot wrzuc w google Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tdx 0 Napisano 9 Października 2013 Kabel zasilający uniwersalny 2 żyłowy kupisz w sklepie za 7 zł więc tu problemu nie ma... Jak teraz nie jesteś w stanie wejść w tryb serwisowy to już nic tutaj nie poradzisz.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach