Skocz do zawartości
Jarszo

Samsung mi się restaruje (sam!)

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie... Mam problem z moim SAMSUNG UE32F5300 - automatycznie się włącza i po chwili zawiesza i restartuje. Nic nie mogę zrobić pilotem, ani guzikiem z tyłu.

Problem wygląda tak, że w menu serwisowym zmieniałem Local Set, bo na smart tv - w przeglądarce nie chciało chodzić weeb.tv i na jednym z tematu tutaj na forum były takie kombinacje ze zmianą tego.

Ja nie wiem co mam teraz zrobić. TV nie reaguje, żyje własnym życiem... Jak by się dało jakiś reset zrobić może jak to w przypadku routerów czy innych rzeczy - wcisnąć guziczek?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Musisz przywrócić TV do stanu fabrycznego. Zwykle robi się to tak ze wciska się jakąś kombinację przycisków i podłącza TV do sieci. Jeżeli nie pomoże- czeka Cie serwis

Jeżeli serisant się kapnie ze ryłeś w menu serwisowym- żegnasz się z gwarancją (telewizory, mają rejestrowane zdarzenia wejścia do menu serwisowego w pamięci nieulotnej. Każda autoryzowana wizyta w takim menu ma swój wpis w bazie serwisowej producenta. Jeżeli liczba zapisana w bazie producenta wynosi np. 2 a licznik w TV pokazuje 3 tzn że ktoś nieuprawniony 1 raz wszedł do menu serwisowego. Podsumowując - coś było w nim ryte).

Edytowane przez mobor

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O gwarancje to trochę sie boje, bo ryłem bo przerabiałem kabel od zasilania - odciąłem końcówkę i ją przedłużyłem o 1 metr...

W każdym razie, nie masz może pojęcia jaką kombinację trzeba zrobić? :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

poszukaj w neie instrukcji serwisowej

"serbice manual"+model twojego TV

taki zwrot wrzuc w google

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kabel zasilający uniwersalny 2 żyłowy kupisz w sklepie za 7 zł więc tu problemu nie ma...

Jak teraz nie jesteś w stanie wejść w tryb serwisowy to już nic tutaj nie poradzisz....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi