Skocz do zawartości
connor

telewizor za max 1500 zł

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie,

prosiłbym użytkowników tego forum o pomóc w wyborze nowego telewizora.

Problemem w tym wypadku jest budżet, czyli max 1500 zł.

Wiem, że nie ma co liczyć na fajerwerki, ale myślę że za tę kwotę można kupić coś sensownego.

Jak przeglądam różne sklepy to widzę że głównie można trafić na modele o Samsunga i LG.

LG starałbym się omijać, ale jak to jest z tymi Samsungami? Można śmiało kupować, czy odradzacie?

Ten telewizor będzie służył głównie do grania na PS3(4) i oglądania telewizji z DVB-T.

Jak przeglądam tak sobie te sklepy to widzę że głównie mogę liczyć na 32", ale powiem szczerze, że tyle nawet starczy, może kkiedyś kupię coś większego.

Możecie coś polecić?

Piszę może zbyt ogólnie, ale bym prosił o polecenie jakiejś serii produktów, czy producenta, żebym po zakupie nie miał problemów z TV. No chyba że polecicie konkretny model.

Obecie użytkuję TV LCD Sony, jestem z jakości bardzo zadowolony, mój najnowszy tv to jest z serii w5500.

Z góry dziękuję za pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Byłem dzisiaj w mediaexpert właśnie, widziałem ten tv za 1350.

W tym moim mediaexpert głównie z 32" były samsungi, innych marek właściwie nie było,

spisałem sobie następujące modele

32F4500 - 1500 ZŁ - ten odpada ponieważ ma jakąś dziwną rozdzielczość

32F5300 - 1350 ZŁ

32F5000 - 1350 ZŁ

32F5500 - 1500 ZL

Muszę sobie zobaczyć czym one się różnią, bo wyglądają bardzo podobnie

Edytowane przez connor

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam jakiś uraz do LG, więc raczej nie kupię.

Dodatkowo wolałbym telewizor z finkcją smart tv

Problem jest taki, że jest strasznie dużo modeli na rynku, które różnią się minimalnie i wybrać coś z tego, co nam odpowiada w 100% jest bardzo trudne.

Na razie cały czas szukam...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko że niestety podany przez Ciebie model ma jakąś dziwną rozdzielczość, czyli 1366 x 768. Ani to nie jest 720p, a na pewno nie 1080i. Rozważam zakup tylko telewizora o rozdzielczości 1080p. Jak macie jakąś ciekawą propozycję, macie sami fajny TV to proszę żebyście się podzielili sugestiami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jak ma być smart TV to może SAMSUNG UE32F5700 albo Samsung UE32F5500? Oba mają FullHD, w tej cenie mniej więcej coś takiego znajdziesz. Ewentulanie zobacz jeszcze LG 32LS570S, wiem że chcesz omijać LG, ale zwróć uwagę na odświeżanie 200MCI, myślę, że będą ostrzejszy obraz na dynamicznych kanałach. Nie mogę znaleźć samsunga w tej cenie z wyższym CMRem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak, ale masz PMR 100, podobna sytuacja jak w Samsungach tych co podałem, wprawdzie jest też taka funkcja poprawy obrazu jak Digital Crystal Clear w tym Philipsie. Może jakość obrazu będzie porównywalna. Wygląda spoko ten TV. Większy TV to lepszy.

ps: w mall do 8 września jest darmowa dostawa do 200 zł.

Edytowane przez Jacek_#

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko nurtuje mnie w dalszym ciągu pytanie czym różnią się modele:

UE32F5300

UE32F5500

UE32F5700

5700 jest najdroższy więc rozumiem że jest to najwyższy model z dostępnych

Szukam i szukam, ale nic szczególnego nie wyróżnia te 3 między sobą.

Chcę dobrze wybrać jakiś model żeby później nie żałować, dlatego się nie śpieszę. Zakupu dokonam gdzieś w drugiej połowie miesiąca, może nawet pod koniec.

Edytowane przez connor

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi