Skocz do zawartości

Pytanie

Witam szanownych uzytkowników ... mam małe pytanie ... ostatnio zakupiłem Jamo Sub 210 i on posiada 2 wejscia czincz a w anplitunerze mam jedno wyjscie czincz ... głownie chodzi mi o to ze cicho gra znaczy podgłosiłem w amplitunerze wyjście i musze prawie na max ustawić na subie by w miare ładnie grał. seryjny kabel jest 1 czincz na 1 czincz i czy jak bym zakupił adapter 1czincz wej na 2 czincz wyjście lub taki kabelek 1 na 2 czincz była by poprawa w głośności i w efektywności basu bo jak na 200W to dosyć cich gra < wyczytałem na jakimś forum innym> dzięki za pomoc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Kabel nie powinien mieć znaczenia - to tylko sygnał, ewentualnie sprawdź połączenie, czy na pewno do dobrych wyjść/wejść podłączyłeś. Spróbuj pobawić się fazą i odcięciem.

Zacznij tak: ustaw głośność w subie gdzieś w połowie skali; fazę na 0; odcięcie gdzieś w połowie skali; sprawdź w amplitunerze ustawienia odcięcia - ustaw go tylko jako obecny albo coś podobnego z opcji.

Sprawdź jak to gra. Jeśli słabo najpierw zmieniaj fazę - zostaw tam gdzie najlepiej słyszysz bas. Potem schodź z odcięcia do momentu, aż będzie najlepiej słyszalny bas. Na koniec ustaw głośność na subie. Nie powinno być tak, że sub góruje nad głośnikami frontowymi - ma je uzupełniać a nie grać zamiast nich.

Edytowane przez misiaczek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0

Taki subwoofer powinieneś koniecznie podłączyć za pomocą kabla "Y" poprawa dźwięku będzie znacząca.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0

dzięki za odp ... jeśli ktoś jeszcsze ma jakieś swoje włąsne opinie to z chęcią wysłucham coś próbowałem kombinowac włąsnie z tymi paremetrami ale efekt był mizerny ... własnie zastanawiałęm się nad kablem Y jak przetestuje to napisze .. :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi