SlawekR 118 Napisano 15 Sierpnia 2013 (edytowane) Humble Origin, jak co jakiś czas robi akcję umożliwiającą zakup gier, gdzie opłata idzie na cele charytatywne. Są to oferty ograniczone czasowo, w momencie jak to piszę pozostało jeszcze około 13 dni. W tym momencie można zakupić między innymi Battlefileda 3, Crisis 2 i kilka innych tytułów w pakiecie 8 sztuk, za dowolną zadeklarowaną kwotę, minimum 5$. Podsyłam linka, może ktoś skorzysta: https://www.humblebundle.com/ Edytowane 15 Sierpnia 2013 przez SlawekR 3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
raffal 52 Napisano 15 Sierpnia 2013 Nie można nie kupić takiej paczki Zresztą można zapłacić mniej niż 5$ ale wtedy nie dostaje się Battlefield 3 i Sims 3. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SlawekR 118 Napisano 15 Sierpnia 2013 (edytowane) Dlatego napisałem o minimum 5$, to znaczy musi być powyżej średniej z zakupów innych osób, aby cieszyć się kompletem 8 tytułów. A która to średnia w tym momencie wynosi 4,76$. A tak w ogóle to nie popadajmy w przesadę i tak deal jest rewelacyjny. Mirrors Edge, Medal of Honor, Crisis 2, battlefield 3, Burnout Paradise, Dead Space 3, Sims 3. I to wszystko w kupie za symboliczną kasę. I to bez żadnych haczyków. O czym tu dyskutować . Też wydałem całe 16,5zł przez Paypala, po prostu żal nie kupić. A tak w ogóle, to linka podesłał mój brat, który w takich kwestiach jest czujny jak zawsze. Pozdrawiam Go z tego miejsca gorąco. Szczególnie, że dzięki temu linkowi-newsowi, jest duża szansa, że skorzysta na tym wielu naszych forumowiczów. Zwracam też Waszą uwagę, że można dokonać zakupu w trybie "Gift" (opcja nr 4), czyli prezent dla kogoś innego w formie kodu promocyjnego, do pobrania tych programów. Więc w sam raz można komuś zrobić prezent, jeśli nawet sami nie potrzebujemy. Edytowane 15 Sierpnia 2013 przez SlawekR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Fantom 81 Napisano 15 Sierpnia 2013 A gwoli formalności ... aż głupio się przyznawać ale nigdy nie kupowałem gier w ten sposób ... W jakiej formie je dostanę? ISO do ściągnięcia czy jak? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SlawekR 118 Napisano 15 Sierpnia 2013 (edytowane) Też nie jestem w tym biegły, ale zdaje się że zakładasz sobie konto na Origin i Steam i kolejne tytuły po zakupie, dodaje się do swojego konta. Później logując się na konto, zawsze masz do nich dostęp w formie download, także do swoich kluczy licencyjnych. Jeśli się mylę, niech mnie ktoś poprawi. Ale tak to zdaje się odbywa. Obecnie jest to coraz bardziej popularna forma dystrybucji gier. Edytowane 15 Sierpnia 2013 przez SlawekR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Fantom 81 Napisano 15 Sierpnia 2013 No właśnie doczytałem że kupuję do Steam'a ale ... co dalej. Jak się ściąga z tego Steam'a? Proszę niech ktoś obeznany odpowie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SlawekR 118 Napisano 15 Sierpnia 2013 (edytowane) wujek Van Google wie wszystko i o wszystkim Ci opowie, jego zapytaj . Ściągasz aplikację Steam, zakładasz konto, logujesz się i dodajesz do niego tytuły. A tak w ogóle, to: http://store.steampowered.com/?l=polish Raczej nie jest to zbyt skomplikowane. EDIT A tutaj masz to samo tylko Origin: http://www.origin.com/pl/about http://www.origin.com/pl/download Większość tytułów z paczki jest pod Origin, część pod Steama, a niektóre pod jedno i drugie. Masz tam odpowiednie znaczki pod każdym tytułem. Edytowane 15 Sierpnia 2013 przez SlawekR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
raffal 52 Napisano 15 Sierpnia 2013 Kody są do Origin i część dodatkowo na Steam. Ściąga się normalnie, po dodaniu kodu gra jest dostępna w bibliotece i można ją pobrać i zainstalować w każdej chwili. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SlawekR 118 Napisano 15 Sierpnia 2013 Wątek tymczasowo przypinam w dziale Gier PC, póki jest jeszcze aktualny przez najbliższe 12 dni. Gmeru się raczej nie obrazi, że mieszam w dziale . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
spoon 51 Napisano 15 Sierpnia 2013 Też wczoraj kupiłem, mimo, że BF3 mam już od dawna, to i tak dałem powyżej średniej, bo taki zestaw aż głupio kupować za przysłowiowego dolara Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SlawekR 118 Napisano 15 Sierpnia 2013 Swoją drogą, bardzo dobre połączenie przyjemnego z pożytecznym, taka akcja na cele charytatywne. Już przeszło 4 mln dolarów zebrali. Też dałem powyżej średniej, oczywiście nie ma żadnych przeciwwskazań, żeby przeznaczyć na ten cel więcej niż 5$. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Fantom 81 Napisano 15 Sierpnia 2013 A ja spytam jeszcze raz ... jak wygląda ściąganie gier? Dlaczego o to pytam? Bo czytałem gdzieś opinie niezadowolonych ludzi którzy kupili sobie grę i po jakimś czasie ją "stracili" bo przestała być dostępna. Czy instalacja polega na tym, że muszę taką grę za każdym razem ściągnąć specjalnym "instalerem"? Bo nie rozumiem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SlawekR 118 Napisano 15 Sierpnia 2013 (edytowane) Ot choćby taki Battlefield 3, przecież to "normalna" gra z normalnym kluczem. Jest to typowy tytuł multipleyerowy, gdzie logujesz się do usługi dostępowej multi, więc jak sobie wyobrażasz, że nagle przestanie być dostępny? No chyba, że kiedyś wyłączą serwery BFa w ogóle. A to co opisujesz to być może ktoś kupił sobie jakąś licencję dostępową ograniczoną czasowo, nie doczytał co kupuje, a później zdziwko go złapało. Takie licencje na aplikacje też przecież są sprzedawane, ale to jest wtedy jasno opisane, że jest to licencja czasowa. Albo inaczej, zawsze może szarpnąć się na te 5$ i sprawdzić samemu, jak to wygląda. To nie jest aż taki majątek. Zważywszy na cenę choćby samego BFa 3. Załóż sobie konto, ściągnij. Wszystko będziesz miał "czarno na białym". Chyba za bardzo szukasz w tym wszystkim haczyków . A jak Ci nie spasuje, no to wyjdzie na to, że kupisz sobie za te 5$ muzykę z BFa, bo jest dostępna do ściągnięcia jako bonus we FLACu jak i w MP3. A tej z całą pewnością nikt Ci nie zabierze, jak się już tak obawiasz całej reszty . A przed chwilą dostałem informację od brata, że wszystko działa jak należy, tytuły dodały się do bilbioteki zarówno Steam jak i Origin. Edytowane 15 Sierpnia 2013 przez SlawekR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
misfit 595 Napisano 15 Sierpnia 2013 (edytowane) Po wpisaniu kluczyków do tych gier na platformie Steam/Origin zostaną one na zawsze przypisane do twojego konta i w każdym momencie będziesz miał możliwość ich pobrania z serwera oraz uruchomienia (o ile serwery w danym momencie nie będą leżeć).Ja już wcześniej skorzystałem. Z tego co słyszałem to wzorem poprzednich tego typu akcji w drugim tygodniu są dodawane jeszcze bonusowe gierki, również dla tych, którzy wcześniej zapłacili. To tak gwoli ściłości jakby dla kogoś $5 za te 8 gierek było za dużo :) Edytowane 15 Sierpnia 2013 przez misfit Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
m12 4 Napisano 15 Sierpnia 2013 SUPER, właśnie przeniosłem 16 zł z konta PayPal na akcje charytatywne i będę się cieszył nowymi tytułami i tym że komuś przy okazji pomogłem, fajna akcja . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Fantom 81 Napisano 15 Sierpnia 2013 Panowie spokojnie ja nie pytam o to bo żal mi 5$. Prawdę mówiąc nawet 20$ to nie było by dużo. Chodzi mi o to, że jestem facet ze starych czasów. Płytka z grą to płytka. Jest moja choćby nawet cały internet padł. Przecież nie wszystkie z tych tytułów to gry sieciowe. A co jak nie mam internetu, a co gdy mam bardzo wolny internet. No ale nic. Jutro się przekonam i kupię tę paczkę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mario 32 Napisano 15 Sierpnia 2013 Więkoszść miałem ale na cele - kupiłem. Dzięki za cynk! Ja ostatnio kupuje już tylko cyfrowe steam/origin. Masa promocji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
raffal 52 Napisano 15 Sierpnia 2013 Panowie spokojnie ja nie pytam o to bo żal mi 5$. Prawdę mówiąc nawet 20$ to nie było by dużo. Chodzi mi o to, że jestem facet ze starych czasów. Płytka z grą to płytka. Jest moja choćby nawet cały internet padł. Przecież nie wszystkie z tych tytułów to gry sieciowe. A co jak nie mam internetu, a co gdy mam bardzo wolny internet. No ale nic. Jutro się przekonam i kupię tę paczkę Aktualnie to chyba 100% gier jest już podłączanych do konta Steam/Origin/Uplay/Battle.net itp. Nawet jak kupujesz wersję na płycie to i tak dostajesz kod którym aktywujesz grę w jednej z tych usług. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SlawekR 118 Napisano 16 Sierpnia 2013 Więkoszść miałem ale na cele - kupiłem. Dzięki za cynk! Ja ostatnio kupuje już tylko cyfrowe steam/origin. Masa promocji. To dokładnie tak jak ja. Nawet nie wiem czy którąś jeszcze kiedyś uruchomię, bo permanentny brak czasu na granie, ale niech sobie będą dodane do biblioteki Steam/Origin. A, że dochód idzie na porządne cele, to tym bardziej nie żal. A kwota śmieszna i promocja jest MEGA.Trzeba jeszcze po znajomych rozpuścić info . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gatar 60 Napisano 16 Sierpnia 2013 Mam i ja :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
raffal 52 Napisano 16 Sierpnia 2013 Jakby ktoś był chętny na pogranie w Battlefield 3 przez sieć to znajdzie mnie w grze pod tym samym nickiem co na forum. Gram praktycznie codziennie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SlawekR 118 Napisano 23 Sierpnia 2013 (edytowane) Zgodnie z przewidywaniami, przybyły kolejne gry do zestawu, teraz jest ich 10 w pakiecie. https://www.humblebundle.com/ I cały czas potrzeba poniżej 5$ aby otrzymać cały pakiet . Edytowane 23 Sierpnia 2013 przez SlawekR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
klaus71 1 699 Napisano 20 Września 2013 (edytowane) nowa promocja dla fanów Elite https://www.humblebundle.com/weekly dla niezorientowanych (czy warto) za 1$ cztery pierwsze części Edytowane 20 Września 2013 przez klaus71 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SlawekR 118 Napisano 30 Stycznia 2014 (edytowane) Kolejna promocja z Huble Bundle, tygodniowa wyprzedaż. Tym razem tytuły od Codemasters: https://www.humblebundle.com/weekly?utm_source=Humble+Weekly+Sale+Newsletter&utm_campaign=82107c4317-newsletter_codemasters&utm_medium=email&utm_term=0_a406d06e11-82107c4317-113308393 Drobna różnica w stosunku do poprzednich ofert jest w filmie. Zazwyczaj były prezentacje oferowanych gier. Tym razem coś o przedsięwzięcu na który idzie część funduszy ze sprzedaży. Należy kliknąć w "Special Effect", aby odtworzyć film..... EDIT Bezpośredni link do filmu, jakby ktoś nie mógł znaleźć: Może warto wybrać suwaczkiem nieco większą kwotę przy zakupie gier, niż graniczne 6$, jeśli ktoś zdecyduje się je zakupić...... Edytowane 30 Stycznia 2014 przez SlawekR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
raffal 52 Napisano 31 Stycznia 2014 Bardzo fajny pakiet, obowiązkowo trzeba kupić 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach