Skocz do zawartości
meduza100

Funkcja S Recommendation

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Forumowiczów oraz Administratorów,

Jeżeli nie tu wkleiłem się z tematem, to serdecznie przepraszam.

W zakupionym TV Samsung UE50F6400 jest funkcja S Recommendation, po kilku nieudanych próbach jej konfiguracji, za pomocą mojego kodu pocztowego, kóry jest wymagany, moje poczynania spełzły na niczym.

Moja prośba, czy ktoś ma doświdczenia w konfiguracji tej usługi na swoich Samsungach, prosiłbym o wsparcie.

Mój dostawaca kablówki to lokalny operator, kod pocztowy 87-800.

Z góry dziękuje za wszelkie informacje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Funkcja w tych telewizorach a może że we wszystkich modelach samsung jest niedopracowana i nie działa, ja siedziałem na telefonie z gościem z serwisu samsunga ponad 40 minut i gościu stwierdził sam że to nie będzie działać jeżeli mamy lokalnego dostawcę usług, działa to (podobno) tylko i wyłącznie z UPC i NC+ ( była cyfra+) i oczywiście jeżeli do TV mamy podłączony dekoder. Ja mam dostawcę lokalnego Digital TV (sat-mont-service) sygnał dekodowany jest za pomocą modułu dostępowego i karty, Funkcję S Recommendation ustawiłem sobie w sposób następujący że źródło wybrałem jako dekoder i usługodawcę UPC , ale faktycznie kabel mam podłączony w gniazdo antenowe bez dekodera ( HDMI czy tam inne ) i po włączeniu telewizora odpala sie automatycznie Funkcja S Recommendation mam podgląd w lewym górnym rogu co w danej chwili leci a w poszczególnych kratkach ( podglądach jest pokazywany dany program na innych kanałach, ale nie mogę się na nie przełączyć ponieważ w czasie konfiguracji Funkcja S Recommendation wybierając dekoder (który oczywiście posiadam ale w formie modułu dostępowego ) TV taki moduł przypisuje standardowo do HDMI 1 ( błąd oprogramowania). Ale zasadniczo podgląd innych kanałów działa - ale tylko TYLE - a jeszcze jeżeli chodzi o serwis samsunga (telefoniczny) jest poprostu ŻENUJĄCY

Edytowane przez bihur

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi