dzolo19 0 Napisano 16 Stycznia 2015 Witam również mam pytanie co do Panasonic tx-48as640e 1200hz apropo nieszczęsnych okularów sprawdzalem dwa modele z samsunga 4100gb i 5100 gb gdy załaczalem 4100gb byl komunikat na ekranie ze połaczono z okularami ,5100 właczaja sie, działają ale komunikatu nie ma mniejsza o to chodzi mi o sam obraz, bo jakość 3d na panasonicu z okularami od samsunga mnie nie zadowala , samsung mojej siostry ma 55'' 400hz z okularami 5100 gb obraz 3d jest piękny przejrzysty , probowalem w panasonicu róznych ustawien obrazu cos jest lepiej ale dalej to nie jest to widac jakies przebicia dziwne niby efekt jakis jest ale mnie nie zadowala i pytanie jest czy jest jeszcze jakas opcja ustawień czy proprostu telewizor który kupilem 3 dni temu mam wywalic jakby ktos wiedzial jakie najlepepsze ustawwienia zrobic w opcach obrazu prosze napisać , z góry dzięki .. :) zastanawia mnie tez technologia 3d hyperreal engine jaka jest w samsungu, a 3d easy w panasonicu czy właśnie przez to na samsungu jakosc 3d jest lepsza niz na moim panasonicu tx-48as640e . Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
firekage 19 Napisano 16 Stycznia 2015 W przypadku okularów innego producenta, możesz mieć, co najwyżej, efekt crosstalku, przez co może faktycznie obraz wydawać się gorszy - odchylenie od punktu centralnego powoduje rozdwojenie konturów na dalszym planie, choć de facto przy BT nie powinno być różnicy, ale to tylko teoria. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dzolo19 0 Napisano 17 Stycznia 2015 no właśnie chodzi mi o kontury bo rodwajają mi sie ;\ jest w ustawieniach 3d opcja taka jak efekt i skala jest od -3 do +3 i tym idzie regulować te kontury ze to rozdwojenie najdzie na siebie ale jak puszcze dalej film to i bedzie scena w ktorej efektów jest mniej to pasowalo by dalej regulować wiec to jest posrane a filmy pościągałem ktore mają minimum od 10gb do 20 gb takze jakość jest dobra w miare . szukam wlasnie kogos kto ma z panasonica jakies bryle to sprawdze bo w ciemno nie bede kupowal okularów za 300 zl ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
firekage 19 Napisano 17 Stycznia 2015 Mam ten sam problem. 3D nie jest dla mnie priorytetem, ale miałem wcześniej okazję oglądać u siebie na L7335 od Toshiby, przy czym te szły chyba przez irdę i ten efekt w Toshibie był świetny. Na okularach producenta efekt powalający, nic się nie rozdwajało. Myślałem o 1 parze dla Panasonica, ale szczerze mówiąc, nie jest mi to niezbędne, a przez to, że i tak nie wytrzymam dlugiego oglądania 3D, nie dam za nie tych rzeczonych 300. Okulary samsunga kosztują 50-100, ale pojawia się problem crosstalku - teraz pytanie: czy część osób tego nie widzi, a to jest faktycznie; czy to ma każdy, a część osób nie jest w stanie tego dostrzec? Jeśli tak, to i te okulary są mi zbędne. Szczerze mówiąć to Panasonic troche liczy sobie za ten gadżet, a dodatkowo As640 nie ma pilota żyroskopowego, a dotykowy, którego funkcjonalność względem "żyro" z LG i Samsungów jest porażką, więc dodatkowo brak okularów...boli. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
3dmaniak91 0 Napisano 11 Stycznia 2016 Witam od paru ,miesiecy jestem posiadaczem Panasonic 55 as640e a kumpel ma Panasa cx700e znalezlismy na allegro taką oto aukcję http://allegro.pl/okulary-3d-aktywne-bluetooth-panasonic-lg-tcl-inne-i5868642423.html sa to chyba typowo chińskie okulary ale ku naszemu zdziwieniu okulary działają bezproblemowo i nie występuje crosstalk jak na okularach szajsunga wykonanie okularów nie jest najgorsze ale sam obraz jest rewelacyjny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Medard 9 Napisano 17 Sierpnia 2016 Witam jaki będzie dobry zamiennik do mojego panasonica TX-55CX700E? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Erill 6 Napisano 5 Stycznia 2017 Odświeżę i z innej trochę baczki. Szukam okularów do ST60 o większych szkłach. Te oryginalne i samsungowskie mnie denerwują bo widzę oprócz obrazu także ramkę okularów. Szukam "większych: i nie mogę znaleźć. Sczególnie chodzi mi o "większe w dół", gdyż konstrukcja mojego nosa podbija mi trochę okulary ku górze. Coś takiego, tylko 3D. http://okularypolaroid.pl/polaroid-p8317a-kih-ix Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
martin09 0 Napisano 22 Marca 2021 Witam, wiem że temat odgrzewany ale potrzebuje pomocy.Posiadam tv panasonic TX_58ex780e i szukam okularów 3d do tego modelu,na stronie pansonica wychodzi że mają być TY-ER3D5ME ,nie mogę nigdzie takich trafić są tylko TY-ER3D5MA może ktoś ma doświadczenie z tym telewizorem,i pomoże lub podpowie czy nie podeszły by jakieś okulary samsunga. Zgóry dziękuje za pomoc lub sugestie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach