Gummo 0 Napisano 22 Marca 2013 (edytowane) Witam Od dłuższego czasu przymierzam się do zakupu media player'a. Czytając forum doszedłem do wniosku, że chyba jedynym sensownym wyjściem będzie zakup odtwarzacza firmy Dune. Co do modelu nie jestem zdecydowany. Im więcej czytam tym więcej pojawia się wątpliwoości i na dzień dzisiejszy nie wiem, który model wybrać. Wymagań dużych raczej nie mam. - stabilny w działania (zero zwisów, padów, braku płynności itp) - musi bezproblemowo odtwarzać ISO oraz strukture katalogów DVD + mieć możliwość wczytania napisów z zewnętrznego pliku srt - j. w. ale dla BD (ISO, struktura katalogów + zewnętrzne napisy srt). - wypuszczać przez HDMI formaty dźwięku HD. - o divx, xvid i mkv 720p-1080p + napisy SRT nie wspominam bo to chyba standard. - filmy będą odtwarzane z zewnętrznego dysku twardego, więc bezproblemowa współpraca. Podsumowując ISO oraz struktura katalogów (DVD i BD) oraz możliwość wczytania napisów z zewnętrznego pliku to warunek konieczny. Do tego stabilność w działaniu oraz niska awaryjność. Zupełnie nie zależy mi na 3D, obsłudze sieci, czytniku płyt itp. Budżet. Nie śpieszy mi się więc na zakup przeznaczę tyle ile będzie potrzeba. Jeśli jest jakiś inny sensowny player oprócz Dune, chętnie poczytam za i przeciw. Dzięki. Edytowane 22 Marca 2013 przez Gummo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
syberka 8 Napisano 24 Marca 2013 Alternatywa dla Dune to Oppo,lub egreat r300.Sam uzywam Dune HD Max i egreat r300. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gummo 0 Napisano 24 Marca 2013 Oppo nie bo za drogie a po drugie nowy firmware nie czyta obrazów ISO. Jak wypada Egreat r300 pod względem stabilności i jakości firmware w stosunku do Dune? Z lektury forum wynika, że Dune pod tym względem jest najbardziej dopracowana. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
michal nowak 0 Napisano 24 Marca 2013 mam model 303d od kilku tygodni rewelacyjny TANI odtwarzacz nie boi sie niczego , wlacznie z materialem 120Mb/s ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
godol 1 Napisano 25 Marca 2013 Podsumowując ISO oraz struktura katalogów (DVD i BD) oraz możliwość wczytania napisów z zewnętrznego pliku to warunek konieczny. Do tego stabilność w działaniu oraz niska awaryjność. Zupełnie nie zależy mi na 3D, obsłudze sieci, czytniku płyt itp. Budżet. Nie śpieszy mi się więc na zakup przeznaczę tyle ile będzie potrzeba. Jeśli jest jakiś inny sensowny player oprócz Dune, chętnie poczytam za i przeciw. Dzięki. Jeśli nie zależy Ci na 3D to szukaj któregoś playera z serii Smart (najlepiej H1 bo ma hotswap na hdd) lub Dune HD Base 3.0 W przeciwieństwie do nowej generacji (TV-303D, HD Base 3D) będziesz miał obsługę pełnego menu ISO BR oraz bezproblemową pracę z obrazami BR z wieloma plikami M2TS - Seamless branching. Nowa generacja lekko przycina przy niektórych releasach ze względu na Seamless branching więc Dune starszej generacji to sprzęt naprawdę godny polecenia. Zaletą nowej generacji jest 3D oraz szybsze działanie i lepsza wydajność w infrastrukturze sieciowej. W tej chwili jest na allegro Dune HD Base 3.0 + WI-FI D-Link do kupienia za rozsądne pieniądze. Nie szukaj dalej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gummo 0 Napisano 25 Marca 2013 Wielkie dzięki. O taką odpowiedź mi chodziło. Mam na oku Dune Smart D1 za 229euro ale nie wiem czy zdążę teraz kupić. Jeśli nie będę musiał faktycznie poszukać używanej. Jeszcze raz dzięki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawelb1970 0 Napisano 22 Maja 2013 (edytowane) Oppo nie bo za drogie a po drugie nowy firmware nie czyta obrazów ISO. Jak wypada Egreat r300 pod względem stabilności i jakości firmware w stosunku do Dune? Z lektury forum wynika, że Dune pod tym względem jest najbardziej dopracowana. Jeśli obraz ISO będzie zamontowany na dysku, to Oppo go odtworzy, sam sprawdzałem, a poza tym jest to opisane na stronie Oppo. A to, że jest drogi, to inna sprawa. Moim zdaniem nie jest wart swojej ceny, ale to tylko moje zdanie. Edytowane 22 Maja 2013 przez pawelb1970 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach