Raker79 0 Napisano 6 Lutego 2013 Witam! Mam dylemat co do podpiecia głosnikow w Onkyo TX-NR 616 .Poniewaz ampli jest 7.2 z mozliwoscia uzycia siedmiu kanałow na raz lub dodatkowej pary przodow nad frontowymi przy wyłaczonej opcji surround tył.Zastanawiałem sie czy mozna podpiac przednie gorne i tylnie suround na raz i tylko przełanczac w opcjach ampli w razie potrzeb?Jesli jest ktos kto ma wiedze na ten temat to prosiłbym o rozwianie watpliwosci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PeterMac 161 Napisano 8 Lutego 2013 (edytowane) A czy tak trudno troszkę prześledzić manual *2 Front high and surround back speakers cannot be used at thesame time. Edytowane 8 Lutego 2013 przez PeterMac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
binary 742 Napisano 8 Lutego 2013 (edytowane) chyba mozna, ja tak robie w 818. Nie mam czasu na grzebanie w manualu 616 ale spodziewam sie, ze filozofia obu modeli pod tym wzgledem jest identyczna. Edit: Twoj model chyba nie ma opcji "Store/Recall Setup" wiec czeka Cie kalibracja przy kazdej zmianie. Edytowane 8 Lutego 2013 przez binary Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PeterMac 161 Napisano 8 Lutego 2013 (edytowane) Chyba filozofia obydwu modeli sie jednak troche różni Edytowane 8 Lutego 2013 przez PeterMac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
binary 742 Napisano 8 Lutego 2013 (edytowane) Raker79 Jak sobie wyobrazasz podlaczyc 2 pary glosnikow do wspolnych terminali? Tak dobrze nie ma a zabawa taka dobrze sie skonczyc nie moze. I Kolega PeterMac ma racje piszac, ze sie nie da. Ktos wprawdzie moglby sie upierac, ze mozna podlaczyc obie pary do przelacznika, ktory bedzie wlaczajac jedna pare, rozlaczal druga, ale polecac Ci takiego rozwiazania raczej nie bede. I przepraszam, ze nieumyslne wprowadznie w blad. Widzialem tylek 616 jakies pol roku temu, a sugerujac sie Twoim tekstem, zalozylem, ze ma odzielne pary terminali dla glosnikoww High i BS i ze wystarczy przelaczyc sobie w menu. PeterMac To nie trzeba bylo od razu wkleic zdjecia (z ostrzezeniem !) zamiast o niczym nie przesadzajacy kawalek tekstu?!? W moim manualu pewnie stoi to samo*, a zlacza dodatkowe jednak mam. Fakt nie widzialem pleckow bo klikam z telefonu, a z tektsu Kolegi nie wynikalo, ze jest jakis klopot z jednoczesnym podpieciem obu par. A moze myslal nad switchem glosnikowym. Poza tym, "filozofie" to chyba by trzeba porownywac w menu *- oczywiscie jest preout dla H/W., wiec da sie z dodatkowym wzmacniaczem ale jeszcze tak nie podlaczylem bo szafki "rzezbie" Edytowane 8 Lutego 2013 przez binary Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Raker79 0 Napisano 10 Lutego 2013 Witam!Przesledziłem dokładnie "manual" ampli kilka razy i wyraznie pisze ,ze nie mozna uzywac głosnikow tylnich i przednich gorych na raz .Wiec wnioskuje ,ze osobno mozna .Jedynie musiałbym wybierac manualnie pomiedzy przodem i tyłem w opcjach ampli.Jednak nie jestem pewien na sto procent dlatego sie pytam .Tak myslałem zeby podłaczyc dwa zestawy do tych samych terminali?!Jednak jak pisze wole sie upewnic ,zeby nie spierniczyc koncowek w ampli. Czy ktos wie gdzie mogłbym posciagac instrukcje w jezyku polskim?Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PeterMac 161 Napisano 11 Lutego 2013 (edytowane) Kombinujesz za bardzo, pisze wyraźnie "Surround back OR Front High" nie należy podpinać obydwu zestawów kolumn pod te same terminale bo grozi to uszkodzeniem ampli. Co do instrukcji to uważam ze najlepsza angielska, polskie tłumaczenie jest nie raz zbyt zamotane i nie zrozumiałe, takie terminy techniczne odnośnie sprzętu tylko English Edytowane 11 Lutego 2013 przez PeterMac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach