Skocz do zawartości
virus717

W miare dobra nagrywarka DVD z HDD za max 1000zł

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich serdecznie!
NIedawno odkrylem wasze forum w necie dlatego jestem nowy i przepraszam za moze banalne pytania. Od pewnego czasu czytam forum.
Zblizaja sie swieta :( (choinka,prezenty itp :o
I wlasnie w zwiazku z tym chce kupic jakas w miare dobra Nagrywarke dvd do LCD 1080p Nagrywarka ma sluzyc przez kilka latek wiem ze wchodza na rynek DVD hd i br ale moim skromnym zdaniem beda one zapewne bardzoo drogie.

Chcialbym zeby takowy odtwarzacz posiadal nastepujace funkcje:
- HDMI (standard na obecne czasy)
- Upscaling do 1080p
- Odtwarzal Divx/Xvid (TXT z polskimi znakami typu ąęśćóżź)
- Mogl zgrywac np. material z kamery cyfrowej (mam slabego kompa - co sie z tym wiaze konwersja trwa baardzo dlugo - kilkanascie h, wiec chcialbym zeby chociaz moznabylo nagrac film na plytke DVD)

Wiem ze wszystko zalezy od ilosci $ ale moge za niego dac ~1000zł

Prosze o odpowiedz i zainteresowanie sie tematem :)
Dodam ze LCD tez bede kupywal :)

Z gory dziekuje za pomoc!
Pozdrawiam!

--------------------------------------------------------------------------------------
Aha bym zapomnial wspomniec ze w przyszlosci "N"tv ma na tym sprzecie dzialac

Edytowane przez virus717

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
za tyle i nagrywarki z takimi parametrami nie kupisz niestety
albo podwyższysz pułap gotówkowy albo obniżysz wymagania

pozd

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Niestety tak myslalem :/ a zeby miala chociaz:

- HDMI
- Upscaling do 1080p
- Odtwarzal Divx/Xvid (TXT z polskimi znakami typu ąęśćóżź)

A ile w przyblizeniu kosztowalaby nagrywarka z parametrami ktore podalem na poczatku?

Zastanawiam sie wogole czy oplaca mi sie kupywac nagrywarke dvd czy sam odtwarzacz? Skoro w przyszlym roku mialbym moze "n" z rekorderem ktory daja razem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
witaj

coś takiego jak Sony RDR-HXD860 DVD recorder oraz [url="http://www.woot.com/Blog/BlogEntry.aspx?BlogEntryId=1640"]>RcA<[/url] za 433 euro
ewentualnie Pioneer DCS-360 RDS USB HDMI DivX za okolo 1800zł ale to już cały zestaw

pozd

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
nie ma na swiecie nagrywarki z 1080p - ja przynajmniej o takiej nie słyszałem a swego czasu szukałem.
najwyżej 1080i - jak przyklady powyżej

co do pytania czy warto nagrywarkę czy player - warto dolożyć trochę i mieć nagrywarke gdyż dobry player też swoje kosztuje

pozostaje jeszcze jedno ale - napisy w divx z polskimi znakami to bedzie kłopot - wysokiej klasy nagrywarka raczej nie obsłuzy polskich napisów.Tym specjalizuja się "średniaki" wypuszczający sprzęt na Polskę.

pozd

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok nad nagrywarka sie jeszcze zastanowie nie wszystko od razu ;) pierw TV i wlasnie tu mam pytanie Czym sie rozni telewizor LCD od Plazmy?
Co jest lepsze? Slyszalem ze plazma ale ona ciagnie duzoo pradu podobno?
prosze powiedzcie czym one sie roznia i czy patrzec np. na kontrast i jasnosc wiekszosc LCD ma 500cd/m2 jakie parametry sa lepsze od czego to zalezy?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[quote name='virus717' post='22979' date='18.11.2006, 22:55 ']
Ok nad nagrywarka sie jeszcze zastanowie nie wszystko od razu :D pierw TV i wlasnie tu mam pytanie Czym sie rozni telewizor LCD od Plazmy?
Co jest lepsze? Slyszalem ze plazma ale ona ciagnie duzoo pradu podobno?
prosze powiedzcie czym one sie roznia i czy patrzec np. na kontrast i jasnosc wiekszosc LCD ma 500cd/m2 jakie parametry sa lepsze od czego to zalezy?
[/quote]

są zwolennicy plazm i LCD
na swoje pytania musisz am sobie odpowiedziec czytając forum i skonfrontoać to w życiu udaniem się do sklepu RTV

ja preferuję LCD ale zwolenników plazm też są setki
tu każda porada będzie bardzo subiektywna

ogólnie - plazma to ciemne pomieszczenie a LCD jasne oraz gry .O innych rzeczach musisz poczytać

pozd

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
To chyba plazma jednak lepsza do gier. Przynajmniej nie ma takiej poswiaty jak w LCD.
Generalnie:
- LCD - obraz moze byc co najwyzej jasniejszy (podswietlanie), kiepski czarny - dobre do ogladania w dzien
- Plazma - obraz ma taka jasnosc na ile pozwala swiecenie gazu w panelu, za to czarny jest CZARNY

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ja sie podłączę do tematu:) Chciałbym kupic nagrywarkę DVD za ok. 1000PLN ze złączem HDMI. Oprócz tego zależy mi na mozliwie dobrej jakosci obrazu - zaznaczam że żadnym obrazomaniakiem nie jestem;p Nie zależy mi na dysku twardym. Sprzęt miałby współpracowac z Samsungiem N71 32". Z góry dzięki za wszelkie rady bo w kwestii odtwarzaczy/nagrywarek DVD jestem zupełnie zielony!!! Edytowane przez dugi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi