- 0
Zaloguj się, aby obserwować tę zawartość
Obserwujący
0
4 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Zaloguj się, aby obserwować tę zawartość
Obserwujący
0
-
Ostatnio przeglądający 0 użytkowników
Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
Witam po dłuższej przerwie, spowodowanej narodzinami córki, którą do tej pory nie mogę się nacieszyć
Taka córeczka tatusia.
No dobra, to teraz na temat.
Jestem na etapie testowania urządzenia marki Cabletech URZ0193. Jest to dongle Wifi z systemem android, który podpinamy pod TV przez HDMI i dodatkowo USB do zasilania tego urządzenia. Dla bardziej zainteresowanych odsyłam tutaj.
Nie maiłem jak do tej pory okazji pobawić się z DLNA w żadnym urządzeniu ani telewizorze, dlatego kompletnie nie wiem od czego zacząć. Chciałbym oczywiście skonfigurować to tak, aby móc przesyłać strumieniowo filmy (najlepiej w HD) z lapka na tego dongla. Udało mi się wstępnie sprawdzić to za pomocą programu MediaHouse UPnP/DLNA Player zainstalowanym na androidzie, z kolei w lapku mam program Serviio, który służy za serwer DLNA, niestety płynność odtwarzania pozostawia wiele do życzenia.
Chciałbym wiedzieć czym to jest spowodowane.
Czy muszę odpowiednio skonfigurować sieć?
Czy to urządzenie ma wystarczające parametry aby poradzić sobie z plikami w HD?
Niestety nie miałem możliwości sprawdzić odtwarzania bezpośrednio z urządzenia, gdyż posiada ono tylko 1 wejście USB, pod które muszę podpiąć myszkę, żeby cokolwiek zrobić, ma jeszcze wejście na kartę microSD, ale w tej chwili nawet nie posiadam żadnej.
Udostępnij tę odpowiedź
Odnośnik do odpowiedzi