Skocz do zawartości
bulit

22 cale

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Forumowiczów,

Nazywam się Michał, to mój pierwszy post i pytanie do Was ws. jak w temacie. Użytkowałem wczesniej TV Philips 42PES0001D/10 niestety TV padł, a naprawa wyniosłaby grube koszta więc nowy wybór padł na 46hx-920. Przy tej okazji postanowiliśmy zakupić coś do "kuchni". Generalnie to nie ma zbyt dużo testów i informacji o TV o tak małych przekątnych i tutaj pytanie do Was co polecicie tzn. czy też Sony czy coś innego myślałem o modelu 22ex550 lecz się nie upieram. TV ma służyć tylko do oglądania bez mutlimediów sygnał do niego dostarczany to SD, jednak chodzi mi głównie o jakość obrazu więc biorę także pod uwagę nowe TV wyposażone w multimedia. Odległość i kąty zmienne jak to się człowiek w kuchni porusza.

Pozdrawiam,

Michał

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hej, zerknij tutaj i znajdź coś odpowiedniego dla ciebie. Nie podałeś przedziału cenowego, dla tego ciężko od tak pomóc ci wybrać odpowiedni telewizor. Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak masz Carrefour pod nosem, to jest jakaś promocja na LED-a Samsunga 23" za 599 pln.. Full HD z DVB-T .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

TV w kuchni to nie tv w byle pubie:), Ja bym celował w coś lepszego, jeżeli kolega nie podaje ceny to myślę, że okolicy 800zł jak na zakup do kuchni tv to spoko, i tu proponuje z powyższego linku: http://www.nokaut.pl/telewizory-lcd/tv-lcd-lg-22lk330.html, widzę też, że 22ex550 jest o 400zł droższy. Czy 1200 to kasa na TV?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Samsung UE22ES500

LG 22LS3500

... to dwa modele LED na rok 2012. Kosztują 820 - 850 zł na CENEO.PL.

Największa multimedialność (filmy z pendrive`a).

Nie polecajcie drogich starych modeli z 2011 roku, bo kupno w październiku 2012 telewizora z kwietnia 2011 to przegięcie.

Każdego roku w kwietniu azjatyckie koncerny wypuszczają swoje nowe modele.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie polecajcie drogich starych modeli z 2011 roku, bo kupno w październiku 2012 telewizora z kwietnia 2011 to przegięcie.

Każdego roku w kwietniu azjatyckie koncerny wypuszczają swoje nowe modele.

Roczny model to nie jest jeszcze jakieś przegięcie, bo nie raz lepszym wyborem jest ten starszy niż nowszy ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć Wszystkim i dziękuje za podpowiedzi jednak po dyskusjach z Żoną, która patrzyła także na wygląd zewnętrzny wybór padł na EX550 Sony. Jej sie podoba ja nie narzekam:) lecz w zamian za to pozwoliłem sobie też zrobić mały prezencik i zakupiliśmy do tzw. dużego pokoju 46hx920. Tak naprawdę to dopiero co go wczoraj podłączyłem więc sygnał na nim z SD jest słaby tj. mało zadowalający obraz - pewnie to sprawa pobrania aktualizacji i jego ustawienia. Za to z drkodera UPC bardzo ładnie nawet przed ustawieniami. Muszę poczytać dokładnie forum o jego prawidłowym ustawieniu pewnie jest sporo o tym na forum.

Dzięki jeszcze raz za chęć pomocy, teraz pewnie przeniosę się do innego działu związanego z 920.

Pozdrwiam,

Michał

Edytowane przez bulit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na twoim miejscu wybrałbym samsung Mały telewizor a cieszy – jakością obrazu przede wszystkim. Ustawienia fabryczne wymagały drobnych ingerencji, jednakże po podkręceniu nasycenia kolorów oraz kontrastu i jasności udało się szybko uzyskać zadowalające efekty. Bardzo dobrze sprawdza się technologia LED, całkiem dobrze też sprawuje się Full HD, naprawdę widać znaczącą różnicę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za pomoc i dobre chęci:)

Kolejna sprawa to piloty; oba telewizory stoją dość blisko siebie bo rzec można przez ścianę za rogiem w różnych pomieszczeniach. Gdy włączam w jednym pokoju TV to włącza się też ten za ścianą i na dwrót chyba że zasłane czujkę. Zasłonić czyjkę (leżącym pilotem) w jednym to nie problem bo stoi na półce lecz drugi wisi w powietrzu. Problem pojawia się gdy dwie osoby oglądają jednocześnie oba TV i przłączają sobie wzajemnie kanały.

Macie jakieś pomysły?

Michał

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi