Skocz do zawartości
marco752

JBL E80 ?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam , mam okazje kupić JBL E80 używane cena 1000 zeta za fronty (komis przy profesjonalnym salonie audio) . Pomieszczenie w którym by grały to 16m2, ale przede wszystkim chodzi o amplituner , Pionner vsx 921, według testu z AUDIO , ten ampi ma na dwa kanały 122 waty , a 5 kanałów 62 waty dla 8 omów , kolumienki mają 100 wat RMS i 91 db (nie wiem według którego wzoru). Lubie czasami dać "czadu" , i nie wiem czy te kolumienki nie będą za słabe do stereo , oczywiście docelowo ma być 5.1 ( w tej chwili mam zestaw DYI na STX raczej mocno budżetowych) . Ewentualnie jakieś sugestie , ważna sprawa , raczej odpadają kolumny z bocznym niskotonowcem ze względu na brak miejsca.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

polowałbym raczej na E100 skoro lubisz rozkręcać gałę

zalezy jakiej wielkosci pomieszczenie jak stosunkowo male to lepiej e80u nie stoja na 20m2 i w zupelnosci wystarcza jak wsadzisz e100 do malego pomieszczenia to zabijesz sam siebie.a ty juz masz ten amplituner czy dopiero bedziesz kupowal? Edytowane przez zerga

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oczywiście , głośno ale stosownie do wielkości pomieszczenia, o maksymalnych wartościach nie ma mowy bo się robi dziadostwo , chodzi mi raczej o ogólne bezpieczeństwo użytkowania , jakkolwiek to brzmi. Amplituner już mam

Edytowane przez marco752

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jezeli masz bomieszczenie od 15 do 25 m2 to e80 daja rade jak wieksze to trzeba juz myslec o e 90 lub 100.mysle o tym amplitunerze bo tym glosnikom potrzeba duzo pradu.kiedys podlaczylem pionka 821 i onkyo 509 i bylo cieniutko

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pomieszczenie 16 m2 . dużo prądu to masz na myśli 90 , 100 dla większego pomieszczenia niż moje?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pomieszczenie 16 m2 . dużo prądu to masz na myśli 90 , 100 dla większego pomieszczenia niż moje?

sorka nie zauwazylem ze podales wielkosc pomieszczenia.mysle ze 921 powinien dac rade i e80 zupelnie wystarcza.wsadzac e 100 do takiego pomieszczenia to samobojstwo.e 90 to juz max

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi