Skocz do zawartości
vandel1

Yamaha a 1010 czy marantz sr 6006?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam sporo już poczytalem na ich temat i proszę o radę które lepiej zagrają z kolumnami yamaha ns 8900 i ps8900 sub jamo 200. Cieżko odsluchac bo to kolumny już cieżko dostać.odsluchalem ostatnio z nimi HK 350 i trochę za dużo basu ale zdecydowanie lepiej niż mój marantz sr 4002 pozdrwaiam.te 2modele są obecnie w dobrych cenach

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kwestia gustu. Ja jestem fanem i posiadaczem Yamahy (wcześniejszy model). Yamaha była dla mnie zawsze synonimem soczystego basu i potęgi dźwieku w kinie domowym. Wybrałeś dobry moment bo w związku ze zmianą linii obu producentów ceny poszybowały w dół ale Marantz póki co jest tańszy. ok 3100..

p.s. w Marantzu trochę wkurza "brak" wyświetlacza (to okienko trudno tak nazwać :) ) Nie zawsze chce się słuchać przy włączonym tv

Edytowane przez mjasinsk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tyle że podobno Yamaha systematycznie robi coraz gorszy sprzet - takie info dostałem w sklepie w ltórym kupowałem swój AVR

Odradzali mi to bez wzgledu na model .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bardziej mi chodzi który z nich lepiej zagra z tymi przeciętnymi kolumnami na razie nie stać mnie na ich wymianę. kwestia jakości to inna sprawa marantz tez się nie psuje a mój ma problemy i jest w naprawie.

Edytowane przez vandel1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a jak duze pomieszczenie masz bo moze u Ciebie z hk nie bedzie nadmiaru basu.to starsze modele ampli moze tez zstanowisz sie na d starsza yamaha i nie bedziesz przejmowal sie tym co uslyszal kolega Mobor.niestety nowe amplitunery bede coraz gorsze jakosciowo bo gdzies trzeba te nowinki techniczne upchac a wielkosc obudowy sie nie zmienia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

salon niewielki możne jakieś 4x4 m plus aneks kuchenny . HK teraz mam od kumpla model 350 i jak dla mnie za dużo basu. Ale gra to ogólnie lepiej od mojego marantza sr 4002

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja bym poszukal uzywana yamahe odpowiadajaca klasie tego harmana bo super sie komponuje z glosnikami tej firmy.no dobrze basu mowisz nadmiar ale bawiles sie pokretlami jak mysle.czyli jak ustawiles bas na minimum to tez bylo go za duzo.pomysl tez nad starszymi modelami sony es.a jaki budzet masz przeznaczony na pewno sie znajdzie cos dobrego do kupienia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Budżet max 3500zl sprzęt chce nowy na gwarancji kusi mnie ta yamaha

Edytowane przez vandel1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mobor ja mam jeszcze rxv 1900 wieć ze starszych zasobów ale na jakość nie mogę narzekać. Z drugiej strony seria aventage szczególnie model 1010 zbiera dobre oceny z różnych źródeł.

http://www.areadvd.de/hardware/2011/yamaha_rx_a1010.shtml

http://www.whathifi.com/review/yamaha-rx-a1010

http://www.audioholics.com/reviews/receivers/rx-a1010

http://www.hometheater.com/content/yamaha-aventage-rx-a1010-av-receiver

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupiłem yamahe a1010 dziękuję wszystkim za pomoc i opinie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam pytanie po podłączeniu do netu radio śmiga aż miło ale mam problem z DLNA z PC po kilku minutach pauzuje mi się odtwarzany folder czy tez płyta próbowałem na allserver i windows media server i to samo jaka może być przyczyna?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

po kilku dniach testowania mogę napisać że w kinie jest bardzo duża różnica w stereo mniejsza musiałem się przyzwyczaić do innego posobu podawania dźwięku przez yamahę gra chłodniej i jaśniej od marantza . marantz gra cieplej. wniosek będę musiał wymienić kolumny aby wykorzystać yamahe w pełni. . Spasuję pewnie MA lub dali

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z dali - zalezy ktory model - im wyzej tym jasniej... natomiast w niskich modelach mozna zaryzykowac stwierdzenie ze graja cieplo :)

polecam MA... bedzie fajnie :)

co do przerywania po dlna - pewnie cos z siecia, siec bezprzewodowa? ewentualnie jakas aplikacja na kompie... ogolnie nie powinno byc problemow...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki problem z DLNA rozwiązał sie sam winny był skan ps3 media server. Też myślałem o MA ale są ta kwotę to wymienię na początku TV.super śmiga ta yamaha z swoją odmiana Airplay z ipoda i smartphone na andku. Ale taka moja uwaga jak tos będzie odsluchiwal sprzęt to potrzeba sporoczasu na każdy z nich bo ucho mocno się przyzwyczaja do posiadanego sprzętu ją miałem wrażenie przez kilka pierwszych godz ze słuchałem jakiegoś takiego plastikowych zanim mi się ucho przyzwyczailo także nie skreslahcie sprzętu po kilku minutach odsluchiwal szczególnie jeśli mieliście inne ampli

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi