Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,

Po wgraniu najnowszego firmware do C-200 pojawiły się problemy z odtwarzaczem.

-Radio Internetowe-nie mogę uruchomić stacji radiowych zapisanych w zakładce Favorite

-Youtube- po kilku, kilkunastu minutach oglądania filmu - utrata dzwięku. Aby go odzyskać muszę przewijać film do przodu lub do tyłu.

W związku z powyższym mam pytanie do użytkowników C-200, czy Wy też tak macie, czy też jest to przypadłość tylko mojego popcorna? A może zna ktoś rozwiązanie tych problemów.

Z góry dziękuje za pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też mam ten problem. A czy robiłeś aktualizacje aplikacji oraz przywróciłeś ustawienia fabryczne ? Ja dopiero robiłem aktualizacje aplikacji dzisiaj , ale nie mogę przetestować (żona przyszła z pacy :( ).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za odpowiedz.

Pierwszą aktualizację przeprowadziłem bezpośrednio z Popcorna, z zakładki "SETUP".

Po aktualizacji oczywiście przywrócenie ustawień fabrycznych i aktualizacja aplikacji.

Po tym wszystkim wystąpiły opisane wcześniej problemy :o.

Po czym zrobiłem drugi raz aktualizację, tym razem przez USB z palucha, po czym

przywrócenie ustawień fabrycznych i aktualizacja aplikacji. To też nic nie dało.

Jak sprawdzisz swojego daj znać, proszę. Pomaże to mi podjąć decyzję w sprawie ewentualnego RECOVERY.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam

wgrałem nowy software ale cały czas mi sie teraz telewizor restartuje ktos mi powie jak uruchomić doklanie ten blue screen w celu przywrócenia softu ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A o którym sofcie piszecie?

Pytam bo ostatni który mam załatwił mi obsługę SMB. Działa tylko NFS.

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam ostatnie 2 które wyszły są tragiczne, nie wiem ale ja nawet nie mogę kopiować z dysków bo nie mam tego menu co zawsze miałem, prosze mi napisać jak przywrócić soft, jak doklanie te niebieskie okno wczytac pod kablem HDMI ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najnowsze softy są O.K. Wszystko chodzi jak należy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do esem,

może mamy inne PH, mojemu c-200 po uaktualnieniu do najnowszego firmware najzwyklej "odbiło".

Dopiero przywrócenie firmware do poprzedniej wersji tj. 03-04-110531-21-POP-408-000

sprawiło że obsługa mojego c-200 nie podnosi ciśnienia.

Da przywrócenia użyłem procedury recovery:

http://support.popco...le.aspx?id=1089

U mnie zadziałało, życzę powodzenia. :hura:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podobnie do opisanych problemów po upgrade PCH-C200 miałem niesmak, co do jego funkcjonowania. W moim odczuciu poradziłem sobie w prosty sposób. 1 Wykonałem reset ustawień do fabrycznych, 2 w wolny slot USB wstawiłem Pendrive 8GB na stałe, 3 wykonałem Recovery systemu, 4 Miejsce uruchamiania aplikacji NMT ustawiłem na ten USB wcześniej zainstalowany, 4 Upgrade systemu do najwyższej wersji.

Dysk, który miałem zainstalowany 3TB przeformatowałem tylko do jednej partycji NTFS. Te wszystkie objawy spowolnienia i kłopoty z odtwarzaniem miały początek po zmianie dysku na większy od 320GB 2, 5`` był 1TB, 2TB i od tamtej pory odnotowałem spowolnienie C-200. Po tych zmianach zyskałem, szybszą prace w Menu i bez problemową pracę z NMT. I już od ok. 3miesięcy mam spokój.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi