Skocz do zawartości
pmcomp

John Carter 3D (2012)

Rekomendowane odpowiedzi

johncarter3d.jpg

Witam,

ten film polecam zdecydowanie. Wersja 3D zrobiona bardzo poprawnie no i przede wszystkim znakomicie efekciarsko. Kolory nieprzekłamane. Obraz nie za ciemny. Chyba tylko jeden błąd "wyciągniętej ręki".

Dźwięk 7.1 z nóg nie zwala.

A film ??? Miłośnicy klimatów Diuny będa zachwyceni. Film ma też trochę klimatów ze Star Wars.

Jak dla mnie pozycja must have.

http://pl.wikipedia.org/wiki/John_Carter_%28film%29

http://www.blu-raydi...ter-blu-ray-3d/

http://www.imdb.com/title/tt0401729/

Pozdro

Edytowane przez pmcomp

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dawno juz nie czytalem tak pozytywnej opinii o tak kiepskim filmie. Gdzie tu klimat SW? Ehh...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Potwierdzam dawno nie oglądałem tak kiepskiego filmu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak dziala synergia 3D i SF ;)

Pewnie ogladaliscie w 2D

Gdybym mial 10 lat pewnie szalalbym jak po Star Wars, a tak............

Pamietam, ze po seansie zgodnie z moja corka swteirdzilismy , ze kiszka, ale po pierwsze nie usnalem, po drugie ogladalem niedawno sporo znacznie gorszych filmow.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

każdy ogląda, co lubi, a wie, że mu pasuje jak już oglądnie, lub w trakcie seansu B)

subiektywnie dla mnie zupełnie fajna pozycja i na pewno ją zanabędę :wub:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Film słabiutki, nie dziwota, że był finansową klapą.

Pewnie ogladaliscie w 2D

A w ogóle była w polskich kinach taka opcja?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Piękna Lynn Collins to trochę za mało aby kupić ten film ;) Miło się to ogląda ale film przypadł mi do gustu w takim stopniu jak "Avatar" - oglądnąć i zapomnieć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No cóż, film mnie nie powalił, ale też z pewnością nie nazwałbym go nudnym, gniotem, czy też badziewiem. Ja z czystym sumieniem mogę mu dać mocne 4/6 i chyba dołączę sobie do kolekcji wersję 3D, bo jestem ciekaw jak w przypadku tego tytułu wyszło to całe "trzy de" ^_^

Edytowane przez Inuki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zakończenie klimatyczne zerżnięte z "Wehikułu czasu". Po obejrzeniu pozostaje uczucie, że czegoś zabrakło. Po przeczytaniu "Księżniczki Marsa" x- lat temu marzyłem o tym że kiedyś może ktoś nakreci film na podstawie tej powieści. Widzialem już dwie wersje i obie nędzne. Pewnie dlatego żadna nie nosi tytułu "Księżniczka Marsa" Miałem do dyspozycji jedynie 2D. Może 3D nadrobi efektami, ale mam co do tego pewne watpliwości. W pierwszym poście padło porównanie do "Diuny". Może ze względu na pustynię to i owszem. Diuna to "epopeja" dziejąca się na przestrzeni 3000 lat (wliczając wszystkie części). Ekranizacje też nie powaliły. Może tylko pierwsza Davida Lyncha była do przełknięcia, bo następne produkcje HBO to już "kicha" zupełna. Pozdrawiam czytających.

Edytowane przez Gandalf2305

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja mam inny problem z tym filmem.

Otóż, nie otwiera się w miom kinie domowym - mam Samsunga HTC 6930W. Wróciłem z płytą do sklepu - tam gośc uruchomił go na innym odtwarzaczu. Wszystko było OK. Na moim blu reyu sprawdziłem kilkanaście innych filmów 3D - wszystko jest OK. Tak samo jak płyta 2D załączona w zestawie - z nia tez jest OK. Oczywiście w sklepie filmu nie wymienili. co dalej mam robić?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie że z tym kłopot. Ostatni firmware jest z listopada 2010 i mam go zainstalowanego od dawna. I nasuwa sie pytanie - czy już ze wszystkimi nowymi filmami tak będzie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy Szanowni Forumowicze mają wiedzę, czy wydanie brytyjskie John Carter 3d jest w wersji z audio i napisami w PL.

Ów aukcja http://allegro.pl/john-carter-2-blu-ray-3d-2d-lektor-napisy-pl-24h-i4164710990.html

a zwłaszcza zamieszczone w nim zdjęcie okładki mogłoby sugerować, że sprzedawany produkt może być z UK.

Jest pewna nieścisłość. Wydanie brytyjskie Johna Cartera na Blu-ray i Blu-ray 3D nie zawiera polskiego audio i napisów, lecz z dodatkowych ścieżek są tylko hiszpański dubbing oraz napisy w językach: hiszpańskim, portugalskim i skandynawskich (za: http://www.play.com/DVD/Blu-ray/4-/31947116/John-Carter-3D/Product.html?searchstring=john+carter&searchsource=0&searchtype=allproducts&urlrefer=search#Description).

Polski lektor i napisy były dostępne tylko w naszej wersji oraz w wydaniach: czeskim oraz węgierskim.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie i to jest irytujące, że w opisie sprzedawanego produktu sprzedawca nawet nie wysilił się i wstawił pierwszą lepszą okładkę wydania zagranicznego blu ray (w tym wypadku UK), wprowadzając tym bądź co bądź zamieszanie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak dla mnie osobiście film całkiem ,całkiem.. w 3d nawet fajnie się ogląda.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi