Skocz do zawartości
marco752

wymiana amplitunera kd na nowy

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, jak w temacie mam zamiar wymienić obecny amplituner( panasonic-SA-HE40) na coś nowszego . Nie mam wielkich wymagań , ampi ma być 3D , wskazana funkcja przepuszczania sygnału AV w stanie czuwania. Funkcje sieciowe , druga strefa są mi zbyteczne , moc i ilość kanałów - pomieszczenie 3,30 / 5,00 , umeblowane , nie ma praktycznie możliwości ustawienia zestawu 7.1 , choć z drugiej strony 7.1 w trybie 5.1 to trochę większa moc , biorąc pod uwagę warunki lokalowe czy ma to sens ? gdzieś przeczytałem że do nagłośnienia pomieszczenia 20m2 wystarcza 5x20 watt. Porównywałem ofertę Onkyo i Pionnera , Onkyo od modelu 577 do 609 , Pionner od 521 do 921 . Wyższe modele kuszą kilkoma ''bajerami'' -

Onkyo-609 - Qdeo

Pionner-921 - advanced video adjust i pure cinema

Czy te funkcje będą przydatne? w zestawieniu z resztą moich sprzętów?( plazma Samsunga ps-51d6900 , bdp -Panasonic-220)

Funkcja przepuszczania sygnału w trakcie czuwania- czy jest tu jakiś haczyk ? podobno żeby korzystać z tej funkcji podłączone urządzenia muszą mieć jakieś CEC.

Głośniki - w tej chwili mam składaki na STX i suba pionnera, po zakupie amplitunera zobaczę jak to będzie grało, ewentualna wymiana głośników to raczej przyszły rok.

W tej chwili priorytetem je amplituner, z góry dziękuję za wszelkie informace.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

YAMAHA 771

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzięki za odpowiedzi , zerknąłem na proponowane modele , na pewno są to dobre klocki, ale są trochę zaprzeczeniem moich skromnych wymagań, dla mnie amplituner za 2000 to już prawie hi-end , mój budżet to 1500- max 2000 pln. za tyle(2000pln) to można wytargać Onkyo -609 , przy czym jedyne co mnie w tym modelu interesuje to Qdeo , ale jeżeli mój Panasonik 220 skaluje równie dobrze lub nieznacznie gorzej to wystarczy mi niższy model. Podobnie Pionner z Pure i Adwanced Video .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi