Skocz do zawartości
mobor

Kathrein UFS-925 - wreszcie dotarł :-)

Rekomendowane odpowiedzi

Po moich "przebojach" z Technisatem HD-S2 przyszła pora na zmianę teamu. Nie interesuje mnie Linux ani dalekowschodnie rozwiązania. Jako że spodobala mi się niemiecka myśl techniczna i chciałem spróbować czegoś innego niż Technisat - wybór padł na konkurencyjną Kathrein. Firma z potężnymi tradycjami sięgającymi początków telewizji satelitarnej wogóle. Trochę wciemno zdecydowałem się na najnowszy odbiornik tej firmy - UFS-925

Maszyna wyposarzona jest we wszystkie najnowsze technologie jednak to co odróżnia ją od Technisata HD S2 to przede wszystkim o wiele wieksze pole manewru jeśli chodzi o konfigurację. Mamy tu wszystko - ze sterowaniem obrotnicą włącznie. Poustawianie systemu zajęło mi 2 godziny - prze wszystkim dlatego że tuner- niestety - przyjeżdża tylko z niemiecką instrukcją. Próbowałem więc metodą prób i błędów oraz posiłkując się manualem od UFS-922

Generalnie z wyboru jestem BARDZO zadowolony. Kuleje nieco tłumaczenie menu na j.polski jednak całościowo otrzymujemy urządzenie wyposarzone we wszystkie najnowsze technologie. Oprócz portów USB, mamy czytnik kart pamieci SD, potężny wyświetlacz OLED - nieprawdopodobnie wręcz czytelny. Pilot jest wygodny , dobrze zaprojektowany ale niestety - przyciski trezba dociskać aby zaskoczyły. Współpraca z modułem nCAM HD - bezproblemowa. Na pokładzie mamy slot Nagravision (obsadzony kartą z roczną subskrypcją niemieckojezycznych kanałów) oraz 2 porty w nowym standardzo CL+

Pod klapką z przodu mamy także port USB oraz slot na karty SD. Tuner odtwarza pliki AVI ale niestety niewiele poza nimi. Nie łyka plików nagranych Technisatem. Jakość obrazu - bardzo dobra.

Tyle na gorąco.

Niezdecydowanym polecam. Cena - 1850zł z 500 MB dyskiem (możliwość dopięcia dodatkowych dysków do USB)

To co natychmiast rzuca się w oczy to grafika ekranowa w wysokiej rozdzielczości oraz możliwość pracy wyjścia HDMI w trybie AUTO oraz...1080p

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi