widex 0 Napisano 2 Czerwca 2012 (edytowane) Witam wszystkich bardzo serdecznie, Chciałbym z góry wszystkich przeprosić, jeżeli wybrałem zły temat, ale uznałem, że ten jest najbardziej odpowiedni. Posiadam telewizor LED 3D - LG 42LM615 S Mam pytanie dotyczące funkcjonalności SmartTV. Według strony LG, ten model posiada tuner DVB-S, ale nie posiada SmartTV. Moje pytana brzmią: 1. Telewizor posiada gniazdo RJ-45 oraz w menu Ustawienia, znajduje się sekcja Sieć. Można sprawdzić stan połączenia lub ręcznie wybrać odpowiednie ustawienia sieci lokalnej. Zabawa kończy się na etapie sprawdzenia połączenia. Telewizor potwierdza połączenie i na tym się kończy. Czy jest to wybryk LG, czyli programowo brak dostępu do funkcjonalności z modelu wyższego? Na stronie LG znajduje się aktualizacja oprogramowania, ale na obecną chwilę nie chcę instalować nic, aby nie zablokować dodatkowych (być może ukrytych) opcji w TV. Poprzedni model Samsunga, z którym obcowałem, miał wiele ukrytych możliwości, Model LM620S posiada SmartTV. 2. Urządzenie posiada dwa złącza USB. Czy jest techniczna możliwość nagrania sygnału z DVB-T/S? Z Przewodnika po programach - opcja Zaplanuj/Oglądaj kieruje do oglądania kanału TV. Dziękuję za pomoc i zainteresowanie, Życzę miłego wieczoru Edytowane 3 Czerwca 2012 przez Gmeru Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gmeru 2 225 Napisano 3 Czerwca 2012 Według specyfikacji: http://www.lg.com/pl...LG-42LM615S.jsp Normalnie jest wszystko. Jak klikasz na pilocie myapps to co się dzieje? Rób aktualizację. Żeby wszystko działało należy to zrobić. Telewizor, który posiadasz nie nagrywa po USB. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
widex 0 Napisano 3 Czerwca 2012 (edytowane) Witam, Bardzo dziękuję za szybką odpowiedź. Posiadam starszą wersję pilota. Bardzo podobną do poprzedniego telewizora LG LCD z oznaczeniem LD. Nie posiada przycisku MyApps . https://www.dropbox.com/sh/1fooo7rhgnw8pxy/OkPIYfJetQ Edytowane 3 Czerwca 2012 przez widex Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AdrianWNS 4 Napisano 3 Czerwca 2012 Cześć, Model LM615S nie ma SmartTV. Wejście RJ-45 służy tylko do DLNA. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tlx 0 Napisano 8 Sierpnia 2012 Czy mozna odblokować w tym tv opcje THX? W menu serwisowym jest zakładka z thx lecz nieaktywna... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pk**** 0 Napisano 9 Września 2012 Jak wejść w menu serwisowe ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach