Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich bardzo serdecznie,

Chciałbym z góry wszystkich przeprosić, jeżeli wybrałem zły temat, ale uznałem, że ten jest najbardziej odpowiedni.

Posiadam telewizor LED 3D - LG 42LM615 S

Mam pytanie dotyczące funkcjonalności SmartTV. Według strony LG, ten model posiada tuner DVB-S, ale nie posiada SmartTV.

Moje pytana brzmią:

1. Telewizor posiada gniazdo RJ-45 oraz w menu Ustawienia, znajduje się sekcja Sieć. Można sprawdzić stan połączenia lub ręcznie wybrać odpowiednie ustawienia sieci lokalnej. Zabawa kończy się na etapie sprawdzenia połączenia. Telewizor potwierdza połączenie i na tym się kończy.

Czy jest to wybryk LG, czyli programowo brak dostępu do funkcjonalności z modelu wyższego?

Na stronie LG znajduje się aktualizacja oprogramowania, ale na obecną chwilę nie chcę instalować nic, aby nie zablokować dodatkowych (być może ukrytych) opcji w TV. Poprzedni model Samsunga, z którym obcowałem, miał wiele ukrytych możliwości,

Model LM620S posiada SmartTV.

2. Urządzenie posiada dwa złącza USB. Czy jest techniczna możliwość nagrania sygnału z DVB-T/S? Z Przewodnika po programach - opcja Zaplanuj/Oglądaj kieruje do oglądania kanału TV.

Dziękuję za pomoc i zainteresowanie,

Życzę miłego wieczoru

Edytowane przez Gmeru

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Według specyfikacji: http://www.lg.com/pl...LG-42LM615S.jsp

Normalnie jest wszystko. Jak klikasz na pilocie myapps to co się dzieje? Rób aktualizację. Żeby wszystko działało należy to zrobić.

img3784dk.jpg

Telewizor, który posiadasz nie nagrywa po USB.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy mozna odblokować w tym tv opcje THX?

W menu serwisowym jest zakładka z thx lecz nieaktywna...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi