Skocz do zawartości
syberka

Egreat R300 i 3D

Rekomendowane odpowiedzi

Podlaczam r300 pod projka poprzez optome i obrazy plyt iso 3D nie wyswietlaja sie poprawne.Tak jakby byla zla synchronizacja inne z pliko mkv sa poprawne ale brakuje glebi 3D.Na dune hd max te mkv byly rewelacyjne?!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podlaczam r300 pod projka poprzez optome i obrazy plyt iso 3D nie wyswietlaja sie poprawne.Tak jakby byla zla synchronizacja inne z pliko mkv sa poprawne ale brakuje glebi 3D.Na dune hd max te mkv byly rewelacyjne?!

a masz to spięte kabelkiem hdmi 1.4 z zestawu czy własnym starszym

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak tym z zestawu.Optoma skleja obrazy przesyłając juz sklejony do Benq w600+

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy możesz powiedziec dlaczego Diune Max zamieniłeś Egreat 300.

Co brakowało diunie .

A co ma takiego Egrat 300 co pozwoliło ci go zakupic.

Czy tylko lobujesz ze Diuna jest lepsza i Egrat 300 nie czyta tego czyli 3D , bo wsumie procesor realteka ma to robic.

A diuna to chyba model wstecz technologicznie.

Tu porównanie tych playerów http://www.humanmedia.pl/compare_MP.html Diuna nie obsługuje 3D ma hademi 1.3 to jak moze byc lepsze 3D na diunie od Egrata 300 czy 200 pro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Własnie tak,nie zamieniłem a dokupiłem Egreata wierząc że ten obsłuży bez problemu pliki 3D z isoBd a tu lipa.Dune bez problemu łyka pliki 3D z mkv SBS i z wysietlaniem ich na projku nie ma problemu.Może to wina czeskiego softu.Dziś wgram orginała z zobaczę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Własnie tak,nie zamieniłem a dokupiłem Egreata wierząc że ten obsłuży bez problemu pliki 3D z isoBd a tu lipa.Dune bez problemu łyka pliki 3D z mkv SBS i z wysietlaniem ich na projku nie ma problemu.Może to wina czeskiego softu.Dziś wgram orginała z zobaczę

Słuchaj zainteresowało mnie żywo to urządzenie optoma którego używasz pośrednio do posklejania 3d. Mam projektor ale nie 3d z natywną rozdzielczością xga czy dałby on rady wyświetlić materiał przesłany przez optomę. Do tego dysponuje on wejściem DVI zamiast hdmi. Ciekawi mnie to gdyż mógłbym niewielkim kosztem stworzyć sobie 3d. Acha a czy to działa też na tv??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po wgraniu orginalnego FW i podłączeniu R300 obraz 3D z BD.iso 3D jest zarąbisty.Optoma samoczynnie tylko przesyła 3D do projka nie sklejając obrazów bo robi R300.Co innego pliki mkv 3D SBS tu optoma wkracza sklejając pliki i wysyła sklejony obraz do projka.Optoma współpracuje tylko z projkami 3D w technologi real3D DLP.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jakiś model tej optomy ,popatrze w internecie co optoma potrafi.

Z tego co piszesz to BD.iso 3D R300 trawi poprawnie ale piszesz ze tylko na orginale , a w innym temacie piszą że czyta 3D też na czeskim sofcie.

Moze wgraj od nowa soft czeski , może za pierwszym razem zle sie skomplował z R300.

A teraz do SBS i tej optomy z tego co piszesz optoma potrzebna jest do projektora a co TV.

Czy czeski soft sprawdzałeś w 3D na TV czy tylko na projektorze.

Bo może problem tkwi w tym gdzie wysyła R300 sygnał czy do TV czy do projektora.Sprawdz MKV 3D SBS na TV i pisz czy problem jest miejscowy czy kierunkowy jak np. projektor błąd , a np.TV ok.

I pisz gdy problem dotyczy projektora czy TV z rozróznieniem odbiornika bo namieszasz ludziom w głowach z tym 3D

I kwestia ostatnia czy projektor jest 3D czy nie , i znów ta optoma czy ona jest potrzebna do normalnego projektora czy też 3D a może piszesz ogólnikowo o projektorze optoma 3D która nie radzi sobie z obrazem MKV SBS.

Ogólnie sporo do sprawdzenia ale zysk spory gdyby mozna ogladac 3D na telewizorku bez 3D. Ale pewnie chodzi o Optome projektor 3D.

Edytowane przez HerGregor

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Od poczatku.Projektor to Benq w600+ który obsługuje 3D DLP ale ma hdmi 1.3 wiec nie strawi syglału 3D SBS dlatego jest przystawka optoma ktora obsłuży 3D zarówno ze źródeł DB jak i odtwarzaczy sieciowych.Niestety aby coś oglądać w 3D poprawnie na projektorze 3D DLP optoma to jedyne rozwiazanie.Do ogladania na TV 3D optoma nie jest potrzebna.Fakt soft z południa wgrałem raz jeszcze i teraz jest ok.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Od poczatku.Projektor to Benq w600+ który obsługuje 3D DLP ale ma hdmi 1.3 wiec nie strawi syglału 3D SBS dlatego jest przystawka optoma ktora obsłuży 3D zarówno ze źródeł DB jak i odtwarzaczy sieciowych.Niestety aby coś oglądać w 3D poprawnie na projektorze 3D DLP optoma to jedyne rozwiazanie.Do ogladania na TV 3D optoma nie jest potrzebna.Fakt soft z południa wgrałem raz jeszcze i teraz jest ok.

Sa jeszcze tacy co nie mają TV 3D .

Może jeszcze raz poproszę o model tej przystawki Optoma.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi