Skocz do zawartości
grave

37" do odbioru DVB-T z siatki...LED czy plazma?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

w związku z tym, iż już niewielezostaje do pełnej cyfryzacji kraju ;) a i mistrzostwa wkrótce zacząłęm rozglądać się za nowym TV w miejscie mojego poczciwego kineskopowca 29"PHilipsa...

Generalnie pomyślałem o LED 37"... plazmy chyba nie chciałbym, poza tym to chyba za mały rozmiar??

OGlądam telewizję z odległości 2-2,5m, głównie wieczorem, ale salon generalnie jasny.

Niestety nie mam dostępu do kablówki, a satelity też nie posiadam tylko zwykłą antenę siatkową.

Chciałbym kupić taki tv do zwykłego oglądania filmów,seriali oraz sportuczy do oglądania zdjęć czy filmów z kamery.

NIe wiem czy 37" to nie będzie za dużo w takiej odległości przy takim antenie siatkowej? (boje się o smużenie, cienie i inne szity..) ale z kolei 32' to chyba za mały trochę ?

Doradzcie co wybrać, ale generlanie nie ufam Koreańcom czy "polskim"koreańcom..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

37" nie będzie za duże patrząc pod kątem odległości. Osobiście mam 42" i oglądam z 2,5m. Dziś wiem, że mógłbym mieć ciut większy TV.

Jeśli chcesz patrzeć pod kątem "siatki", to myślę, że żaden z obecnie produkowanych TV nie zadowoli Cię w pełni. Dzisiejsze TV wytwarzane są pod dzisiejszą technologię. Fakt zmiany TV z kineskopowego na LEDa jak najbardziej słuszny ;).

Pamiętaj tylko o tym im lepszy masz lepszy sygnał tym lepszy będziesz miał obraz na TV. Pomyśl również o zmianie sygnału do nowego TV.

Myślałeś już nad jakimś konkretnym modelem TV?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie bierz 37", we wszystkich firmach są to najsłabsze telewizory z uwagi na montowane w nich matryce i podzespoły. Zdecydowanie lepiej wziąć 40/42" bo na 90% cena będzie podobna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

42 cale i obraz będziesz miał dobry

ile km masz do nadajnika i który nadajnik?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mieszkam w Wawie (Tarchomin)...nie wiem z ktorego nadajnika dochodzi do mnie dvb-t, może Raszyn?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mieszkam w Wawie (Tarchomin)...nie wiem z ktorego nadajnika dochodzi do mnie dvb-t, może Raszyn?

Po pierwsze nie Raszyn tylko Łazy, po drugie bliżej masz PKiN który na razie ciagle nadaje.

Z Twojego miejsca mniej więcej ten sam kierunek.

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bież spokojnie 42cale i z siatki beż problemu będziesz miał dobry sygnał co do koreańców to im nie ufasz,a ja polecam koreańca LG 42LV570

naprawdę dobre szkiełko z dobrą matrycą w dobrej cenie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kurcze naprawde nie mam zaufania do koreańców... wystarczą mi smarty Szajsunga..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ewentualnie Panas 42ET5? pasywne 3d i 4pary okularów. ale matryca szklana od LG... jak to widzicie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

do szajsunga to i ja nie mam zaufania :D

jedyne co mam szajsunga to dyski w PC

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja kiedyś miałem tez dysk.. ale szybko przestałem go lubić..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ewentualnie Panas 42ET5? pasywne 3d i 4pary okularów. ale matryca szklana od LG... jak to widzicie?

trochę słabe kąty patrzenia ma. Już przy 45 stopniach robi się mleko.

Osobiście polecałbym Sharp 630 w 40". Telewizor kosztuje około 2200 i jest jednym z lepszych modeli w tek klasie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w czym lepszy ten Sharp LE630 od Toshiby TL838?

Nie widziałem tej Toshiby, więc ciężko mi cokolwiek powiedzieć. Technicznie są podobne.

Edytowane przez Soldi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja kupując kamerę sony też bardzo ufałem tej firmie między innymi za jakość itp.

kamerę mam do tej pory ale,jest wielkie ale, jak bym miał kupować jeszcze raz kamerę to na pewno nie sony

nawet lustrzankę wykluczyłem już na wstępie którą mam zamiar w niedalekim czasie sobie sprezentować ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja kupując kamerę sony też bardzo ufałem tej firmie między innymi za jakość itp.

kamerę mam do tej pory ale,jest wielkie ale, jak bym miał kupować jeszcze raz kamerę to na pewno nie sony

nawet lustrzankę wykluczyłem już na wstępie którą mam zamiar w niedalekim czasie sobie sprezentować ;)

akurat lustrzanki, to SONY robi dobre:) Tak naprawdę, to po jednej sztuce nie ma co się zrażać do firmy (obojętnie jakiej),bo to sprawa czysto losowa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jakoś bardziej mam parcie na lustro Nikona i zaufaj nie przekonasz mnie do sony chociażby nawet robili najlepsze lustra i także między innymi do panasa i samsunga,ale fakt że szajsunga mam dyski w PC i szczerze złego słowa na nie nie powiem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

już własciwie zrezygnowałem z Panasa 42ET5E na rzecz LG 42LW570S, ale po tym jak zobaczyłem Lg 42Lm660S chyba wezmę tego ostatniego... jak sądzicie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam tez sie dolacze... czy warto zainteresowac sie tym telewizorem? chodzi mi po glowie od niedawna ten Panas TX-L37ET5?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi